Čím srazit teplotu - 9m

rozmary
16.7.11 16:10

Čím srazit teplotu 9m

Ahoj,malá má od včerejška vysokou horečku,lezou jí zoubky a nedaří se mi to nijak srazit,dávám jí nurofen,ale ten je po 8 hodinách a mezi tím nevím co jí dát,je jako pěťák.Myslela jsem ponožky do octa,ale ona má ručičky i nožičky studený,má rozpálenou jen hlavičku a tělo,tak aby ještě nenastydla,co zábal?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
891
16.7.11 16:14

Mezitím dej Paralen čípek nebo Panadol sirup. Je tam jiná účinná látka, tak to prostřídej s Nurofenem. Čípek je ale u takhle malého dítěte snazší na aplikaci :-) Léky podávej od teploty 38. Nejdéle tři dny po sobě. Držím palce, ať se zub rychle vyklube, u nás bylo přesně tohle třed dvěma týdny - teploty trvaly 2 a půl dne. Malé je 8 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
16.7.11 16:17

Jak je psáno výše, Nurofen lze kombinovat s Panadolem, Paralenem po 4h :wink: Teplota se většinou sráží od těch 38 po odečtu. Případně můžeš ochlazovat vlažnou houbou tělíčko - ne studenou, aby nedošlo k teplotnímu šoku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
16.7.11 16:23

Díky a ještě,malá nechce vůbec nic jíst,málo pije,takže převážně kojím,nevim jestli jí to v kombinaci s těma lékama neudělá v bříšku pěknej guláš,aby ještě nezačla blindit :roll: ,no je to síla,přes noc jsme spaly necelou hoďku a teď mi usne max. na rameni,jak jí položím je oheň na střeše,tak doufám že to brzy přejde.

• Citovat
  • Upravit
35545
16.7.11 16:28

Jídlo bych neřešila, jestli pije MM+vodu :wink: používej čípky a Nurofen, to nebude tak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
16.7.11 16:29

Přesně tak to bylo i u nás. Dva dny jsem dokonce jenom kojila, nic jiného nechtěla jíst, ani to, co předtím už měla oblíbené. Až třetí den si dala nejoblíbenější jídlo, 4. den ráno zub venku a začala jíst jakoby nic. Vydrž, jídlo můžeš zkusit nabízet, ale koj. V břiše jí to nic neudělá. Ten čípek se vstřebává zadečekem, takže do žaludku ani nejde. Jestli jako malé mimi oblinkávala, může zase, jak nebude mít tuhou stravu, ale pak to zas přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
16.7.11 16:36

Takže když dám nurofen,tak za čtyři hodiny můžu dát čípek a po čtyřech hodinách zas nurofen?

• Citovat
  • Upravit
35545
16.7.11 16:38
rozmary píše:
Takže když dám nurofen,tak za čtyři hodiny můžu dát čípek a po čtyřech hodinách zas nurofen?

Ano :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
16.7.11 16:40

Super,tak díky za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1212
16.7.11 17:04

Ahoj, vše jak už tu bylo napsáno, jen zde nepadlo, že se zábaly nesmí dávat, pokud má dítě studené ruce a nohy! Hrozí febrilní křeče.
Spíš doporučuji omývat vlažnou vodou (nejdřív teplejší, později vlažnější).
Pokud bys potom, až bude dítě mít teplé končetiny zábaly dávala, tak hlavně nikdy nebalit do igelitu!

Jinak - horečkou tělo bojuje proti infekci, doporučuje se srážet až od 38,5 radši až od 39 stupňů po odečtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.7.11 18:28
rozmary píše:
Ahoj,malá má od včerejška vysokou horečku,lezou jí zoubky a nedaří se mi to nijak srazit,dávám jí nurofen,ale ten je po 8 hodinách a mezi tím nevím co jí dát,je jako pěťák.Myslela jsem ponožky do octa,ale ona má ručičky i nožičky studený,má rozpálenou jen hlavičku a tělo,tak aby ještě nenastydla,co zábal?

My používáme Nurofen a Panadol sirup, pokud to nezabíralo, tak jsem malé namočila ponožky do studené vody a na chvilku jí je oblekla, když ani to nepomohlo, tak zábaly, ale ten jsem naštěstí musela za celé její skoro 3 roky jen jednou. Taky když má teplotu,tak pije jen studený čaj. Zatím nám to vždycky zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.7.11 18:30
rozmary píše:
Ahoj,malá má od včerejška vysokou horečku,lezou jí zoubky a nedaří se mi to nijak srazit,dávám jí nurofen,ale ten je po 8 hodinách a mezi tím nevím co jí dát,je jako pěťák.Myslela jsem ponožky do octa,ale ona má ručičky i nožičky studený,má rozpálenou jen hlavičku a tělo,tak aby ještě nenastydla,co zábal?

Když jsem s ní byla kdysi na pohotovosti,tak mi řekli po 4 hodinách střídat Nurofen a ten Panadol, pomohlo to. Jen se nesmí dítě přehřát a mít dlouho ty horečky, když si nebudeš jistá volej dětské, aby ti poradila, případně zajdi do nejbližší lékárny, magistry by ti taky měly poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
16.7.11 18:35

jak holky píšou kombinuj Nurofen s Paralenem.Když nepujde nic dolů,tak mužeš udělat zábal,ale zabal buď jen tělíčko a končetiny ne anebo naopak jen končetiny,ale já zabaly dělala až nad 39.Hlavně nechtěj teplotu srazit úplně.Stačí o jeden stupeň,to je úspěch.Tak to dobře zvládněte:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
16.7.11 19:05

Tak to asi trošku zabralo,malá začala konečně vydávat jiný zvuky než ohlušující řev a můžu jí na chvíli dát z ruky :palec: Teď bych potřebovala zase něco pro sebe,jsem jak rejč po sezoně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74217
16.7.11 19:09
rozmary píše:
Tak to asi trošku zabralo,malá začala konečně vydávat jiný zvuky než ohlušující řev a můžu jí na chvíli dát z ruky :palec: Teď bych potřebovala zase něco pro sebe,jsem jak rejč po sezoně :mrgreen:

Co třeba osvěžující koupel a trošku odpočinku? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky