Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj chci se zepteat jak často koupete. Já koupu každý den,ale ze všech xtran slyším že stačí tak obden. ![]()
1× týdně
Prdku teda po každém kadění, jednou denně obličej a ručičky žínkou, když se nějak natáhne a vidím ve faldíku, že má něco, tak to též vezmu žínkou.
Z hlediska čistoty mi přijde každodenní ráchání zbytečné. Nicméně, podlední dny zvažuju, že bych začla koupit častěji, prcek po koupání výrazně líp spinká ![]()
Koupali jsme každý den tak dlouho, dokud děti nepovyrostly tak, že už nepotřebují pevný rituál před spaním… tedy u obou cca do půldruhého roku.
Teď už to „flákáme“, podle toho, jak je čas a nálada - většinou tak co 2-3 dny, jinak jenom umýváme pusu, ruce, nohy a zadečky.
Já od začátku koupu denně. Je to pro malou rituál. Vykoupat, najíst a spát. Myslím, že je to dobré. Akorát ji teda denně nemydlím.
Koupala jsem každý den…
rituálek.....vykoupat nakojit a spinkat
A to je doted----vykoupat,pohrát,pohádka a spát ![]()
Koupala a koupu kazdy den,vsechny deti.Vim,ze nekdo nekoupe,ale ja proste ano,nelibi se mi a popravde hnusi,ze dite si pari zadek cely den v pline,ublinkava,slinta a pak vecer neni vykoupane.
Vetsi deti uz tuplem,vsude lezou,na vsechno sahaji,vecne spinave ruce,vsim se polijou,upatlaji…no proste ja koupu kazdy den.
Ahojky, mi koupeme každý den, pak dáme kašičku a malý po tom krásně spinká
takový rituálek před spaním, řekla bych,že už to začal chápat ![]()
Každý den, mýdlo občas, i když teď jak jsou ty vedra tak ho sprchnu i přes den, nedovedu si představit nekoupat, my se taky koupem každý den a šmrdlat žínkou? pro mě je jednoduší vysprchovat.
Ahoj. Koupu (přesněji sprchuju) téměř denně, až na výjimky. Nejdřív kvůli rituálu před spaním (zjistila jsem, že pak líp spí), teď hlavně proto, že býváme celé dny na pískovišti a podle toho Mája i vypadá (zatím pořád víc leze než chodí). Když je hodně špinavá před poledním spaní, myju i přes den. Myju Welledou mycím gelem a pak mažu.
Od narození každý den..ale uvědomuji si, že to opravdu není nutné a přijde mi normální, když někdo koupe 2-3× týdně..
U nás to bylo nejdřív proto, že miminko koupání bavilo, hezky ho navnadilo na spinkání - prostě rituál..
Později se z toho stane zase nutnost - dítě, leze, běhá, objevuje..potom pískoviště a příroda..Takže to už jde zase o hygienu..
Myslím, že pokud dítě vodu miluje a koupání bere od začátku jako příjemný zážitek ( hru) a nemá žádné kožní problémy je denní mytí hezká věc.. ![]()
Hodaka píše:
Každý den, mýdlo občas, i když teď jak jsou ty vedra tak ho sprchnu i přes den, nedovedu si představit nekoupat, my se taky koupem každý den a šmrdlat žínkou? pro mě je jednoduší vysprchovat.
A jak myjete obličej?
Přece dítěti nepustím do obličeje sprchu, abych ho nemusela „šmrdlat žínkou“…
U nás je ksichtík nejvíc špinavý ráno, protože je ulepený od mlíka, v noci se různě postříká, to bych ho omývala tou žínkou tak jako tak. Přeci kvůli ulepené pusině nebudu celé dítě sprchovat ![]()
Tak mně doktorka vysloveně zakázala koupat holku každý den. Měla těžkej AE už od mala a koupala jsem jednou za 2-3 dny.
Taky koupem každý den,ale denně nemydlím,jen prdelku,ani se dlouho neráchá, nedovedu si v těch hicech představit, že bych malou neočváchla
Ps. moje sestra své mimi nikdy nekoupala každý den ( náběh na atopák) a nikdy její mimi nebylo špinavé, smradlavé, olepené či jinak špinavé - stačilo prostě opravdu jen otřít žínkou..( bavíme se o malých miminkách - né z pískoviště..)