Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky pojťte se trošinku pobavit o vaších ratolestích která sou stejná ja sem máma 2 holčiček narozených v 35+5 tta teď cvičíme vojtovku pře sme líné no hrůza sem tak nešťastná a nadně z toho všeho je to hrozné chtěla bych vědět jak to zvládáte vy ![]()
ahoj ![]()
my jsme teda „dopečenější“
, kluci vylezli ve 36+3tt. Taky jsme cvičili vojtovku, ale asi jenom tři měsíce. Matyáš preferoval pravou stranu a Tobča aby brácha nechodil sám
. Neboj, holky to zvládnou ![]()
Barunka maminka píše:
jojo doufám už mě to leze na mozek hrozně
a v čem jsou holky líný?
Ahoj mi jsme 35týden Vojtovki jsme taky cvičili (asi pul roku 4× denně),nejvíc mi vadilo to věčné vysvlékání
kvuli cvičení.Ze začátku jsem byla taky někdy neštastná a bezradná ale postupem času se to začalo zlepšovat a čím jsou starší tím jeto s nima jednoduší ted je jim 19 měsícu a snažíme se o odplenkování to je ted hlavní nápln našeho dne ![]()
bulina píše:Barunka maminka píše:a v čem jsou holky líný?
ve všem nohy mají stále v poloze roztažené a koníky nepasem vůbec ani ťuk
martina75 píše:
Ahoj mi jsme 35týden Vojtovki jsme taky cvičili (asi pul roku 4× denně),nejvíc mi vadilo to věčné vysvlékáníkvuli cvičení.Ze začátku jsem byla taky někdy neštastná a bezradná ale postupem času se to začalo zlepšovat a čím jsou starší tím jeto s nima jednoduší ted je jim 19 měsícu a snažíme se o odplenkování to je ted hlavní nápln našeho dne
jejda my cvičíme už 3 měsíce a nějak žádná změna jsem z toho už nadně
to jste moc šikovní
Barunka maminka píše:martina75 píše:jejda my cvičíme už 3 měsíce a nějak žádná změna jsem z toho už nadně
Ahoj mi jsme 35týden Vojtovki jsme taky cvičili (asi pul roku 4× denně),nejvíc mi vadilo to věčné vysvlékáníkvuli cvičení.Ze začátku jsem byla taky někdy neštastná a bezradná ale postupem času se to začalo zlepšovat a čím jsou starší tím jeto s nima jednoduší ted je jim 19 měsícu a snažíme se o odplenkování to je ted hlavní nápln našeho dne
to jste moc šikovní
Neboj to zvládnete ono se zdá že se nic neděje a pak najednou přijde změna.my jsme měli jen rozestup břišních svalu ,dr.mě strašila že když nebudou mít silné bříško tak budou pozdě chodit tak jsem se dotoho opřela a chodit začali oba během jednoho týdne kdyžjim bylo 10 MĚSÍCU A TŘI TÝDNY.Hlavně nepřestávej je to někdy na zbláznění ale uvidíš že výsledek se dostavý.máš moc hezký holčičky ![]()
Ahoj Barunko,
nezoufej, já sice nemám zkušenost s dvojčátky, ale jen jedním dítkem, za to se mi dcera narodila o něco dřív než tvoje dvojčátka, narodila se v 33+1tt a važila 2020g a měřila 42cm.
To, že byla pomalejší, bylo evidentní, ale já to nenazývala lenivostí, ale celá rodina to brala spíš tak, že na to má nárok, když byla tak brzy narozená…
co si vzpomínám, tak do nějakého 4-5 měsíce ležela jen na zádech, pak jsme začly nějak chodit na rehabilitace, ale já neměla tu sílu ji do něčeho nutit a když plakala, tak jsem ji prostě nenutila…
Už si přesně nevzpomínám, ale sedla si až v roce a po čtyrech na kolenou začla taky lozit až v roce, do té doby se jen plazila…na neurologii a těch rehabkách z toho nadšeni nebyli a pořád nás nutili do nějakých cviků…ale po pravdě, trošku jsem to flákala ( k tomu tě samozřejmě nenabádám
), chodit začla v 17.měsících…
Dnes má 3 roky a skoro půl a je naprosto vyrovnaná svým vrstevníkům a nikdo by neřekl, že by mohla být narozená dřův než jiné děti jejího věku…
Tím tě chci uklidnit, že ty tvoje dvojčátka taky vše určitě doženou…a nejsou líné, ale mají na to nárok, tak se neboj… ![]()
Barunka maminka píše:bulina píše:ve všem nohy mají stále v poloze roztažené a koníky nepasem vůbec ani ťukBarunka maminka píše:a v čem jsou holky líný?
Jo a pasení koníků, tak to když jsem ji dala na bříško v těch 4-5 měsích, tak řvala tak, že jsem ji raději dala zas na záda…
Ahoj Barunko - psala jsem ti už dřív, když jsi ležela v nemocnici. Buď hlavně v klidu, já tu taky pořád řešila, že naše malá nic nechtěla dělat. Teď jí bude rok a nedávno teprve začala lézt a občas se postaví. Oni na to holky taky jednou přijdou. Byli jste třeba u neurologa??? Asi jo, když jsou dřív viď?? Jestli jsou podle něj OK, tak to doženou. Já vím, že je to těžké, ale přijde to
Držím pěstičky
martina75 píše:Barunka maminka píše:Neboj to zvládnete ono se zdá že se nic neděje a pak najednou přijde změna.my jsme měli jen rozestup břišních svalu ,dr.mě strašila že když nebudou mít silné bříško tak budou pozdě chodit tak jsem se dotoho opřela a chodit začali oba během jednoho týdne kdyžjim bylo 10 MĚSÍCU A TŘI TÝDNY.Hlavně nepřestávej je to někdy na zbláznění ale uvidíš že výsledek se dostavý.máš moc hezký holčičkymartina75 píše:jejda my cvičíme už 3 měsíce a nějak žádná změna jsem z toho už nadně
to jste moc šikovní
děkuji moc ja se snažím cvičit pravidelně ale když prostě vidím že to nic nedělá tak každý večer nad usinajícíma miminkama pláču je to děs je fakt že třeba cvičím 3-4 nedokaži cvičit pravidelně pře mě je holek hrozně líto
chodíme na rehabku na obilňák a na rizikovou poradnu je to šílené vím že to chce čas ale jsem už nadně přítel mě ani ze cvičením nepomůže takže sem na to sama a doktor říkal že holky to mají vše dobře nachystané ale neumějí to použít neví na co to mají no
![]()
Ahoj,já mám dvojčátka ve 34+5.A také byli línější ještě v půl roce ležely jak prkna.Na vojtovku nás taky poslaly ,ale přiznávám ,že jsem se na to vyprdla a cvičila jen velmi sporadicky.Můj starší syn byl donošený a taky dlouho jen ležel a nechtěl se otáčet.Pak to vzalo prudký obrat a ještě před dovršením roku začal sám chodit.A tak jsem věřila,že u dvojek to bude mít stejný průběh.A nakonec to tak opravdu bylo.Jeden začal chodit sám(bez opory) v roce a týden a druhé 4 týdny po něm.Takže naprosto v limitu.Držím palce ať to i tvé děti v pohodě zvládnou ![]()