Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
můj 2,5 letý syn už krásně chodil sám na záchod, vždy si řekl. Teď jsem začala chodit na brigádu a začala dávat syna k babičce na hlídání. On zároveň chytil nějakou virózu a začal se počůrávat. Za den zlikviduje všechny slipy a tepláky.
Do toho začal vždy brečet že u babičky nebude a chce maminku. Vydržel brečet i hodinu po tom co jsem odešla. Tak jsem tu brigádu dnes ukončila kvůli klidu všech.
Teď nevím čím to je že se počůrává, stresem nebo nastydnutím?
A taky jak to řešit až půjde do školky?
Pokud to není zánět močového měchýře je to bohužel stres nebo separační krize. Dcera chodila loni do školky, zvládala to docela v pohodě, květen a červen chodila každý den. Do školky se těšila, nechtěla domů. O prázdninách byla školky zavřená, tak jsem měla obavy. Prvních 14 dní to bylo v pohodě, najednou brek, scény v šatně, neustálé chození na záchod. Učitelka mi řekla, že byla dopoledne snad 20 x čůrat. Vzala jsem ji k doktorce na vyšetření, zda opravdu nejde o zánět. Rozborem moči jsme nemoc vyloučili. Na doporučení doktorky jsem ji ze školky nestáhla, ale promluvila jsem si s učitelkami, ať se ji trošku více věnují. Zřejmě to zabralo, krize zažehnána. Doufám, že i u vás to bude jen přechodné.