Čím vyčistit vodní kámen?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.4.22 22:35

čím vyčistit vodní kámen?

Ahoj už si vážně nevím rady koupily jsme si byt který je nově zrekonstruovaný takže nebylo třeba nějakých dalších úpravvana v koupelně je po předchozích majitelých vyměněna za sprchový kout, který je řešený tak že nepoužili sprchovou vanu jen vydlaždičkovaný kout s posuvnými prosklenými dvířky, problém je v tom že kachličky jsou tmavě šedé a i přes to že po sprchování stáhnu dno stěrkou stejně jsou tam dost vyditelné bílé fleky hlavně pod dvířkama kde kapky vody s těch dvířek stékají na ty kachličky jde to dost vidět a vypadá to jako bych sprchový kout nikdy nemyla a to ho myju obden ale vodnímu kameni nejde zabránit zkoušela jsem všechny možné přípravky i podle recenzí nejůčinější PULRAPID na vodní kámen a nic nezabralo ani podle rad druhých savo nebo ocet se soudou prostě nic jediné možné řešení by bylo vysekat kachličky a vyměnit za nové ale v nové koupelně proč bychom to dělali a taky jen kvůli flekům…nevíte náhodou nebo nemáte nějaký nápad jak fleky odstranit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Prostě Vodnář
14.4.22 22:45

Vysokotlaká pára by mohla pomoci.

• Citovat
  • Upravit
14.4.22 22:46

@Prostě Vodnář okud dobře chápu mám parní čistič se kterým čistim spáry tím to půjde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
14.4.22 22:49

Máme ve městě extrémně tvrdou vodu a osvědčil se mi Cilit Bang, obyčejný ocet a kartáček na zuby… A taky trochu rezignace, protože to je akorát boj s větrnými mlýny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
14.4.22 22:50

Záleží, co je to za mašinku, ale za zkoušku nic nedáte, ne?

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
14.4.22 22:53
@Maminanamatersky píše:
Máme ve městě extrémně tvrdou vodu a osvědčil se mi Cilit Bang, obyčejný ocet a kartáček na zuby… A taky trochu rezignace, protože to je akorát boj s větrnými mlýny…

Pak se dá na přívod vody hodit změkčovač tvrdé vody .

• Citovat
  • Upravit
14.4.22 22:53

@Prostě Vodnář je to tento https://www.datart.cz/…-cistic.html vyzkouším a uvidím děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
14.4.22 22:56

@Pája123456789 3 bary, to by mohlo jít. Možná po prvním umytí potřít i tím octem a pak ještě jednou. Prostě podle síly nánosu vodního kamene.

• Citovat
  • Upravit
1866
14.4.22 22:57

Neporadím, ale doufám, že přijde nějaká dobrá rada, protože mám stejný problém. Akorát kachličky máme pro jistotu rovnou černé a hodně hrubé. Ono už dostat ten vodní kámen ze skel sprcháče je celkem fuška, je to děsný prevít. Částečně jsem na to rezignovala a koupila nalepovací fólii, kterou jsem tu kabinku polepila. Díky tomu není vodní kámen na skle tak patrný a když člověk vejde, tak ani mu hned nepadne zrak na ty fleky na zemi ve sprše (plus to vypadá fakt dobře). Zkoušela jsem už asi 10 různých přípravků proti vodnímu kameni, i staré triky s jedlou sodou, octem, citronem a kdoví čím, ale zatím výsledek nulový. Jo, tušit, že máme ve vesnici tvrdou vodu, zvolili bychom světlejší dlaždice :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.22 22:57

@Prostě Vodnář moc děkuji vyzkouším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
14.4.22 23:01

@Pája123456789 Není vůbec zač.

• Citovat
  • Upravit
26854
15.4.22 02:07

@Pája123456789 Nevim, jestli by to pomohlo na vas problem, ale me se osvedcil cistic WC. Jen to nedelej bez rukavic, je to dost agresivni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
15.4.22 06:35

Podle mých zkušeností funguje jen prevence.
Máme extrémně tvrdou vodu z vlastního vrtu. Bohužel jsme zpočátku nepouzivali zařízení na změkčení vody.
Sprchový kout v patře, který používají potomci už je zralý na výměnu, vyčistit to už nejde, ani chemii, ani párou. Dlaždičky tmavě šedé.
V přízemí máme tmavě hnědé a krémové. Hned od prvního dne používáme po každé sprše Aku vysavač na okna Leifheit Nemo. Je docela lehky do ruky. Po každé sprše důkladně vysajeme sklo i obklad, jsou to dvě minuty. Jinak běžná údržba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.22 07:14

@cecetka to nezabírá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13122
15.4.22 07:23

On ten povrch kachliček může už být naleptaný těmi čističi a už je kámen „zažraný“, rozleptaná glazura a už to pryč nedostaneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný