Vlastní byt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
300
10.4.22 14:43

Vlastní byt

Dobrý den, manželka dnes přišla s tím, že ji trápí, že byt ve kterém bydlíme je jen můj (nabyl jsem ho dávno před svatbou) a, že by chtěla, abych na ni přepsal polovinu. Osobně se mi to nechce řešit, protože to obnáší určitou byrokracii a stejně ten byt chceme v horizontu maximálně 5 let prodat a postavit dům. Vyhrožuje ale tím, že nebude uklízet, když to není její byt. Trochu mě to znepokojuje, protože to vypadá jakoby plánovala rozvod a nechtěla odejít jen s cestovní taškou. Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4607
10.4.22 14:51

Nepřepisovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
10.4.22 14:52

Jak dlouho jste manželé? Jak vám to klape? Předpokládám, že budoucí dům bude obou, takže já bych to nehrotila, ale chápu, že co je,,moje, není automaticky tvoje,. Tak možná to ji vadí? Že nic nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32077
10.4.22 14:55

Půlku bych nepřepisovala…nevidím důvod…byt je tvůj…pokud chce svůj, může si ho koupit ;) Nebude uklízet? Nemusí…najdi si uklízečku…a ona ti může začít platit nájem, když se jí to nelíbí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26853
10.4.22 14:56
@Jenda92 píše:
Dobrý den, manželka dnes přišla s tím, že ji trápí, že byt ve kterém bydlíme je jen můj (nabyl jsem ho dávno před svatbou) a, že by chtěla, abych na ni přepsal polovinu. Osobně se mi to nechce řešit, protože to obnáší určitou byrokracii a stejně ten byt chceme v horizontu maximálně 5 let prodat a postavit dům. Vyhrožuje ale tím, že nebude uklízet, když to není její byt. Trochu mě to znepokojuje, protože to vypadá jakoby plánovala rozvod a nechtěla odejít jen s cestovní taškou. Co si o tom myslíte?

Byt je tvuj. Za dobu manzelstvi ji vzniklo pravo k uzivani a v pripade rozvodu ma narok na polovinu vlozenych nakladu za rekonstrukce apod.
Zadny podil neprepisovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
10.4.22 14:56

@Jenda92 nepřepisovat. Dokud budete spolu je její jako tvůj. Pokud máš v plánu ho časem prodat a společně se pustit do domu, tak ten už bude i její. Já bych teda spíš šla cestou byt si nechat, jen ho pronajmout a z toho platit část hypo a mít ho jako zálohu. Ale pokud tam neděláte nákladnou rekonstrukci, na kterou by taky přispívala, nevidím důvod proč jí půlku darovat. Ale jsou bohužel takoví lidé. Jednu takovou mám příbuznou. Manžel před lety dostat barák po rodičích a ona dodnes nepřenesla přes srdce, že ho napsali jen na něj a ne na oba. Proč by to jako dělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
10.4.22 14:57

Mě to teda přijde dost zvláštní požadavek. A být máš splacený nebo na hypotéku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.22 14:59

Nabídni ji odkup poloviny bytu. Za tržní cenu. Pak budete mít byt společně. Takhle to vyřešil manžel. A pak začni nahlas přemýšlet, co si za ty peníze koupíš, kam pojedeš.

• Citovat
  • Upravit
300
10.4.22 15:03
@Anonymní píše:
Nabídni ji odkup poloviny bytu. Za tržní cenu. Pak budete mít byt společně. Takhle to vyřešil manžel. A pak začni nahlas přemýšlet, co si za ty peníze koupíš, kam pojedeš.

Vy jste od svého manžela odkoupila pulku bytu? 😀 to mi přijde jako extrém. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
10.4.22 15:04
@Blue2 píše:
Mě to teda přijde dost zvláštní požadavek. A být máš splacený nebo na hypotéku?

Kupoval jsem za hotové ještě v době, kdy se dal byt koupit ze stavebního spoření za hotové. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
10.4.22 15:07
@Aspera píše:
@Jenda92 nepřepisovat. Dokud budete spolu je její jako tvůj. Pokud máš v plánu ho časem prodat a společně se pustit do domu, tak ten už bude i její. Já bych teda spíš šla cestou byt si nechat, jen ho pronajmout a z toho platit část hypo a mít ho jako zálohu. Ale pokud tam neděláte nákladnou rekonstrukci, na kterou by taky přispívala, nevidím důvod proč jí půlku darovat. Ale jsou bohužel takoví lidé. Jednu takovou mám příbuznou. Manžel před lety dostat barák po rodičích a ona dodnes nepřenesla přes srdce, že ho napsali jen na něj a ne na oba. Proč by to jako dělali?

Řešil jsem teď v bance hypo, a abych dostal 10M musím mít 2M vlastní hotovost. Nestačí jim mít byt jako záruku, požadují, abych zkrátka já zaplatil 2M a oni mi půjčí 8M. Tzv. 80% hypotéka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.22 15:07

To je teda blbost. Taky to tak podobně s manželem máme, já mám byt po rodičích, a kdyby po mně chtěl, ať ho na něj z půlky přepíšu, připadalo by mi to podivné a vrtalo by mi hlavou, proč tak najednou. Ty jí snad dáváš nějak najevo, že jí to tam nepatří? Mluvíš o tom jako že je to tvůj byt a ona tam jen na návštěvě? Jestli ne a prostě jej bereš jako společný domov, přijde mi její požadavek dost nemístný. Taky tam neplatí nájem, žejo.

• Citovat
  • Upravit
300
10.4.22 15:08
@AstraG píše:
Jak dlouho jste manželé? Jak vám to klape? Předpokládám, že budoucí dům bude obou, takže já bych to nehrotila, ale chápu, že co je,,moje, není automaticky tvoje,. Tak možná to ji vadí? Že nic nemá?

Manželé jsme rok a kousek. Má všechno na co se podívá a usměje. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
10.4.22 15:12
@Jenda92 píše:
Kupoval jsem za hotové ještě v době, kdy se dal byt koupit ze stavebního spoření za hotové. :D

Tak to manželku nechápu, nenapadlo by mě to po manželovi chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
10.4.22 15:13
@Anonymní píše:
To je teda blbost. Taky to tak podobně s manželem máme, já mám byt po rodičích, a kdyby po mně chtěl, ať ho na něj z půlky přepíšu, připadalo by mi to podivné a vrtalo by mi hlavou, proč tak najednou. Ty jí snad dáváš nějak najevo, že jí to tam nepatří? Mluvíš o tom jako že je to tvůj byt a ona tam jen na návštěvě? Jestli ne a prostě jej bereš jako společný domov, přijde mi její požadavek dost nemístný. Taky tam neplatí nájem, žejo.

No zacla o tom mluvit potom co jsme byli na návštěvě u mých rodičů a já jsem řekl: „přemýšlím, že prodám byt a koupím větší“
Tak mi vycetla, že jsem neřekl že prodáme byt.

U mě je to spíš dané tím, že jsme manželé chvíli a ještě jsem si nezvykl mluvit o všem v množném čísle prostě no. Určitě ji nedávám sebemenší důvod si myslet, že ji to tu nepatří, nebo je tu na návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný