Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jana525 píše:
Hele a nemuze byt v tomhle ten problem? Nemyslis si, ze je dost velka na to, aby si sama rozhodla, zda potrebuje a nebo nepotrebuje novy mobil?
Ty auta jsou ci? Na tom baraku jste se dohodli dohromady a nebo to byla taky tvoje iniciativa?
Ja jsem asi moc podezrivava, ale proste nemam rada chlapi, ktery stoji zenskym v kuchyni za zadkem a pozoruji je, co delaji. Vlastni osobni spatna zkusenost.
No asi bude problém právě v tom, že je všechno moje iniciativa ![]()
@ZuzaM píše:
Hele a tuhle diskuzi taky ukážeš manželce, stejně jako tu o mytí hrnců kojeneckou vodou? Připadá mi to celé divné, nikde jsi neřekl o manželce nic pozitivního. Zato se snažíš vyvolat dojem, za pomoci zmanipulovaných „létajících opic“, které jí závidí, že jí údajně chováš jak v bavlnce, že tvoje manželka je úzkostná, obsesívní, vyčůraná, nevděčná, rozhazovačná a líná zlatokopka. Myslím, že jsi celkem slušný manipulátor, který nám tu vůbec neříká pravdu. Víš, pokud je muž opravdu hodný a pozorný a má svou ženu rád, tak jí rozhodně nerozebírá na Emiminu a ještě takovým způsobem.
Pro ty co nevědí, co jsou létající opice:
https://wikijii.com/…ing_monkeys_(popular_psychology)
Tak od toho abych o manzelce psal něco pozitivního tahle diskuse není. Kdyby nic pozitivního nebylo, tak bych si ji nevzal.
@Jenda92 píše:
Tak od toho abych o manzelce psal něco pozitivního tahle diskuse není. Kdyby nic pozitivního nebylo, tak bych si ji nevzal.
A před okolím si nestezuju, praveze to řeším anonymně na emiminu protože nepotrebuju rozebírat ani se svými rodiči ani se svým okolím svoji manželku.
Pokud to neni tim, ze ona tu iniciativu nechce prevzit taky, tak pak premyslej, proc je chyba na tvoji strane.
Proc nejsi tymovy hrac, ale jsi solista. A neni normalni rozhodovat o druhych lidech, aniz by jsi se jich zeptal, zda o to vubec stoji.
Ono to, ze te nekdo chova jako ptacka v kleci a snese ti modre z nebe, to jeste neznamena, ze ten dotycny je dobry clovek, Nekdy to muze byt naopak hodne zly clovek.
@ZuzaM píše:
Hele a tuhle diskuzi taky ukážeš manželce, stejně jako tu o mytí hrnců kojeneckou vodou? Připadá mi to celé divné, nikde jsi neřekl o manželce nic pozitivního. Zato se snažíš vyvolat dojem, za pomoci zmanipulovaných „létajících opic“, které jí závidí, že jí údajně chováš jak v bavlnce, že tvoje manželka je úzkostná, obsesívní, vyčůraná, nevděčná, rozhazovačná a líná zlatokopka. Myslím, že jsi celkem slušný manipulátor, který nám tu vůbec neříká pravdu. Víš, pokud je muž opravdu hodný a pozorný a má svou ženu rád, tak jí rozhodně nerozebírá na Emiminu a ještě takovým způsobem.
Pro ty co nevědí, co jsou létající opice:
https://wikijii.com/…ing_monkeys_(popular_psychology)
Vy to furt řešíte, jakobych sem dal její fotku a jméno a veřejné ji tu hanil, přitom tady ctete plně anonymní příspěvek.
Zkuste odlišit realitu a internetovou anonymní diskusi.
Sice nevím jak to má ovlivnit diskusi, ale pokud chcete slyšet nějaká pozitiva, tak je moje manželka výjimečně hodná, chytrá, hezká, dobře se stará o naše dítě, už když jsem ji poznal, hned jsem věděl, že to je žena kterou si chci vzít a být s ní celý život. Jen máme teď očividně krizi, od té doby co máme dítě. ![]()
Nečetla jsem to celé, ale možná manželka třeba jen nechce dopadnout jako já. 7 let byla manželova nemovitost „naše“. Ve chvíli, kdy přišly ve vztahu problémy, tak mě vyhazuje a ponižuje. Svou hypo jsem si nevzala, protože jsem byla roky na rodičáku, to je podle něj taky jen můj problém… ![]()
@Jenda92 píše: Řešil jsem teď v bance hypo, a abych dostal 10M musím mít 2M vlastní hotovost. Nestačí jim mít byt jako záruku, požadují, abych zkrátka já zaplatil 2M a oni mi půjčí 8M. Tzv. 80% hypotéka.
Tak tam je třeba prodat.
No, já chápu, že ona chce mít taky nějakou jistotu. Kdybyste se rozvedli, jak ona bude na stará kolena něco financovat. Nicméně na toto řešení bych určitě nepristoupila. Nevím, proč byste jí měl přepisovat něco, co je vaše a ona to toho nevložila žádné peníze.
Buď si vezměte hypotéku na nějaký byt, který budete pronajímat.
Nebo jestli tento prodáte a koupíte větší, tak bych si pohlídala, aby vlastnictví odpovídalo penězům, které kdo vložil. Tudíž jestli vy prodáte byt a vložíte 2 mil, půjčíte si 8 mil, měl byste vlastnit 3/5 a ona 2/5 nového domu/bytu.
@Jenda92 píše:
A před okolím si nestezuju, praveze to řeším anonymně na emiminu protože nepotrebuju rozebírat ani se svými rodiči ani se svým okolím svoji manželku.
Na úvodní příspěvek jsem chtěla reagovat jinak, ale po přečtení diskuze mi to nedá - u vás je evidentně něco špatně. Jako, aby se ženská na mateřský z ničeho nic šprajcla, ze chlap musí přepsat půlku bytu, jinak přestane doma uklízet, to mi přijde dost přes čáru. Ten výčet financí, nechápu jak jde utratit 12k měsíčně za prikrmy (proč nevari miminu doma je další věc), ale dobře, mate na to, to bude zřejmě ten nejmenší problém.
Pises, ze vaše problemy začaly když se narodilo dítě, na tom není nic neobvyklého. Mate malý mimco, žena je už několik měsíců zavřena doma (pises ze nemá ani kamarádky, zřejmě žádný koníčky ), asi ted žije vyloženě jen rodinou. Jestli šla rovnou z vš na mateřskou, nejspíš ani nepracovala, takže se nemá kam vracet po RD, i to ji muže trápit a třeba se boji, ze pokud to mezi vámi nevyjde, nebude,,nic” mít?
Ja nevím, je to cely divny, každopádně do nějakého přepisování majeteku bych se nehrnula. Náš byt je taky psány na manžela, jsme svoji přes 5 let, nenapadlo by mě to takhle na nej vytáhnout a ještě dávat ultimáta stylem, když nebude půlka moje, tak …
@Jenda92 píše:
Takže člověk co chce mít rodinný dům, musí mít ještě zároveň i byt?
To že jsem dostatečně bonitni lze prokázat z výše příjmu a z toho, že už ve 30 letech mám vlastní byt, (vpodstate jsem investoval peníze do nemovitosti, ta se zurocila a teď má hodnotu 2M, který můžu prodat a koupit za něj pozemek pro výstavbu RD).
Podle vás si může dovolit vlastní dům jen člověk co ve 30 letech nasporil 2Miliony?to by tu moc lidí v rodinných domech nezilo. 😀 Nebo určitě ne mladých rodin. 😀Příspěvek upraven 10.04.22 v 17:33
Otázka je, co myslíte tou dostatečnou bonitou, mám totiž jen ty zkušenosti, že cim menší bonita, tím vetsi ramena a macho ![]()
Protože vaše dostatečná bonita s kombinací splátek vysoké hypo a rozhazovacnosti vaší zeny…doplňte si sam
@Elenloth píše:
Nečetla jsem to celé, ale možná manželka třeba jen nechce dopadnout jako já. 7 let byla manželova nemovitost „naše“. Ve chvíli, kdy přišly ve vztahu problémy, tak mě vyhazuje a ponižuje. Svou hypo jsem si nevzala, protože jsem byla roky na rodičáku, to je podle něj taky jen můj problém…
To je mi moc líto.
Kvůli něčemu podobnému (co by mohlo nastat) mám velký problém se cítit u chlapa „jako doma“ a vůbec nevím, jak bych se chovala jako mladá.
Před 35 lety jsme ještě za socálu dostali s manželem podnikový byt (ve skutečnosti se „nedostával“, splácel se) a byl nás obou. Po rozvodu jsme se podělili a já si koupila vlastní bydlení. U přítele si nemůžu zvyknout na to, že jsem „doma“, přesně pro to, co píšeš. Mám ale výhodu, že kdykoliv mě napadne, můžu jít zpátky do svého.
Vám, mladým, vůbec nezávidím. A Tobě držím palce.
Příspěvek upraven 10.04.22 v 21:46
@Jenda92 píše:
Jendo, asi se ve Tvém bytě necítí dobře. Málokterá ženská se chce rozvádět, když má malé dítě a má se tak fajn, jak popisuješ.
Každý je sice jiný, ale možná se necítí doma, když je to Tvůj byt, a taky je možné, že aniž si to uvědomuješ, tak se vůči ní chováš nadřazeně.
A že hodně dvojic dopadá tak, jak popsala Elenloth, o tom se dávno ví. Tak proto možná Tvoje manželka začala uvažovat takhle.
A to jste v jednopokojáku? Když zmiňuješ, že má hodnotu 2 mio?
@Any9 píše:
Náš byt je taky psány na manžela, jsme svoji přes 5 let, nenapadlo by mě to takhle na nej vytáhnout a ještě dávat ultimáta stylem, když nebude půlka moje, tak …
Tak až Ti jednou v hádce manžel doporučí, že klidně můžeš jít, tak sem napiš, jak se cítíš. A na 99 % bych se vsadila, že to jednou přijde.
@Jenda92 Promiň, ale nevěřím, že by „z ničeho nic“ z ní vypadlo, že chce půlku bytu, jinak nebude uklízet..
To prostě MUSÍ mít hlubší příčiny a z tvého psaní nemám vůbec dobrý pocit… Ve smyslu, že budeš zřejmě dost dominantní ovládající typ… evidentně se necítí dobře. Proč se necítí dobře musíš vědět TY.
Polovinu bytu jí samozřejmě nepřepisuj, ALE zamysli se nad důvody, které ji k takovým myšlenkám vedly. Kdyby byla šťastná a spokojená a cítila se v tom bytě opravdu DOMA, tak by tohle neřekla…
A pokud tys pronesl v rodině větu : Přemýšlím, že byt prodám..
Tak to je hodně sólistické a asi bych byla pěkně v šoku ze stylu toho podání…
Nevěřím, že nám píšeš 100 % pravdu.
@Lucy75 píše:
A pokud tys pronesl v rodině větu : Přemýšlím, že byt prodám..
Tak to je hodně sólistické a asi bych byla pěkně v šoku ze stylu toho podání…
Nevěřím, že nám píšeš 100 % pravdu.
Přesně tak. Možná si ani neuvědomuje, že zřejmě o bytu pořád mluví ve smyslu, že je jeho, tak jak se tam má holka cítit? Já bych do toho vztahu ani nešla, natož abych po nějaké době a porodu musela škemrat, že by mi měl něco přepsat.
Naši mladí mají bydlení napůl a jedině tak je to O. K.