Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Salome123 píše:
Ano, já bych měla stejný názor i pokud by šlo o dceru. Byla jsem vychovaná k samostatnosti a stejně vychovávám i svoje děti. Za svobodna jsem si pořídila vlastní nový byt za své, vystudovala VŠ a manžel to samé. Teď máme ještě navíc spolu dům. Všechno jde, ale musí se chtít a ne se vymlouvat, rozfofrovávat peníze a čekat na prince s požadavkem převeď
Ale prosímtě, taky mám VŠ, taky jsem odjakživa samostatná, ale každá ženská nenaspoří na vlastní bydlení do 27…
Moje dcery vydělávají dost, ale že by si do třicítky vydělaly 5 milionů na dvoupokoják, to ne.
Nehájím tady nemakačenka, ale tvrdím, že se ženská oprávněně nemusí cítit v chlapově bytě, kde jí nic nepatří, dobře.
A pořád nejsi schopna v této debatě probrat, že je rozdíl mezi Tebou, když vlastníte 3 nemovitoszi, a mladou ženskou, která, aby mohla machrivat jako Zy, by musela těhotenství odkládat pomalu do 40ky. Aby chlap, kterému vaří, pere a s nímž spí, o ní nemohl, chudák, říkat, že je zlatokopka. ![]()
@Cimada Nemusí naspořit…to je jasné…ale taky nemá chtít napsat polovinu bytu, na který vydělal někdo jiný…
@Monchichik píše:
@Cimada Nemusí naspořit…to je jasné…ale taky nemá chtít napsat polovinu bytu, na který vydělal někdo jiný…
Nevím, no, pokud s někým tvoříš rodinu, máš s ním děcka, tak mi připadá divné, aby ten chlap trval na tom, že bydlení je jenom jeho. Pozice té ženy je prostě nezáviděníhodná. Pořád si myslím, že se nějak rozumně domluvit lze.
@Cimada No já zase nechápu, když si někdo za svobodna něco pořídí, proč by se o to měl po svatbě dělit…manželství nemusí vydržet a budeš toho druhého vyplácet ze svého majetku? Stejně tak se může přistěhovat chlap k manželce…ale jednou to není tvoje, tak nevidím důvod chtít půlku…proč?
@Monchichik píše:
@Cimada No já zase nechápu, když si někdo za svobodna něco pořídí, proč by se o to měl po svatbě dělit...manželství nemusí vydržet a budeš toho druhého vyplácet ze svého majetku? Stejně tak se může přistěhovat chlap k manželce…ale jednou to není tvoje, tak nevidím důvod chtít půlku…proč?
Tak dělení se o něco je snad základem partnerského vztahu, ne?
Připadá mi zajímavé, že teda chlap po ženské večer v ložnici celé roky něco chce, ta si kariéru podělá narozením (jeho) děcek, ale je v tom jeho bytě jen proto, aby vytvářela zázemí a nic jí přitom nepatřilo?
Nevím, ze svého hlediska to neřeším, protože mám svůj byt a s partnerem nemáme děti, ale mladí by snad měli začínat trošku jinak, ne?
A jsem fakt ráda, že naši mladí si pořizovali bydlení zhruba půl napůl. Jinak mi to připadá v podstatě trapné, že by měli být rodina, ale ženská u chlapa de facto jenom bydlet?
A jak už jsem psala: tak kdyby to holka teda vzala spravedlivě, tak by chlapovi řekla, počkej, budeme spolu bydlet a spávat, až si našetřím na svoje bydlení, abychom byli fifty, fifty,
jak by se mu to líbilo? ![]()
Tak ještě že po matce svého děcka teda nechce Jenda nájem.
![]()
Příspěvek upraven 13.04.22 v 16:36
@Cimada píše:
Tak dělení se o něco je snad základem partnerského vztahu, ne?
Delit se ve smyslu spolecne uzivat, jasne. Prepsat cast majetku, to teda bych byla blazen. ![]()
@Birdonawire píše:
Delit se ve smyslu spolecne uzivat, jasne. Prepsat cast majetku, to teda bych byla blazen.
Opakuji, samozřejmě není jednoduché přepisovat milionové majetky. Ale zase to vezmi z té druhé strany: nepřipadá Ti to trošku vychcané? Jo, budeš můj partner a můžeš u mě bydlet… Hm, nevím. ![]()
Já bych do toho zamlada nešla. Buď něco společného od začátku, nebo se nějak domluvit, že se bude bydlet v jeho dříve získaném bydlišti, ale nějakou dohodnutou část mu splatím. Já bych se jinak DOMA fakt necítila. A věř, že těch vyhazovačů ze svých bytů je dost, při první hádce.
@Cimada No tak pokud si vezmu blba, který mě při hádce vyhazuje z bytu, tak jdu a hned…to bych si líbit nenechala…dělení je základem…ale dělit se o to, co vydělají, když jsou spolu ve svazku…ne o to, co měl kdo předtím…spravedlnost vidím v tom, že když ona je na mateřské s jeho dětmi, tak on prostě táhne provoz celé rodiny…a ne, že jí napíše půl svého bytu…jak jí tam může něco patřit, když to bylo jeho než se poznali…já bych půlku svého majetku manželovi nikdy nenapsala, protože prostě nikdy nevíš a nebudu ho vyplácet z něčeho co je moje…tak to mám já ![]()
@Cimada píše: …
Připadá mi zajímavé, že teda chlap po ženské večer v ložnici celé roky něco chce, …
Nedá mi to nereagovat, ale postoji, že sex je něco, co dělá ženská pro chlapa (natož v dnešní době), opravdu nerozumím.
Pokud bydlí v bytě jednoho z nich a tedy ušetří za nájem, může být radou rozumu za ty ušetřené peníze platit třeba hypotéku další, již společné nemovitosti - v souladu s myšlenkou, že co je vytvořené v manželství, je společné, s čímž se plně ztotožňuji.
A kdyby měl třeba tvůj potomek byt zděděný po babičce, nebo od vás, rodičů, a pak přišel s tím, že půlku přepisuje na partnera/partnerku, aby se tam cítil taky jako doma, tak by ti to taky přišlo jako fér a prima řešení? ![]()
@Cimada píše:
Opakuji, samozřejmě není jednoduché přepisovat milionové majetky. Ale zase to vezmi z té druhé strany: nepřipadá Ti to trošku vychcané?
Ne, nepripada mi vubec vychcane, ze na manzela neprepisu cast majetku, co jsem nabyla pred uzavrenim manzelstvi. A kdyby se muj partner jen zminil, ze ode mne neco takoveho ocekava, mym manzelem by se nestal.
Taky mam vlastni byt a rozhodne ho na manzela neprepisu. Delim se o nej s nim tim, ze v nem spolu bydlime.
@Cimada píše:
Tak dělení se o něco je snad základem partnerského vztahu, ne?Připadá mi zajímavé, že teda chlap po ženské večer v ložnici celé roky něco chce, ta si kariéru podělá narozením (jeho) děcek, ale je v tom jeho bytě jen proto, aby vytvářela zázemí a nic jí přitom nepatřilo?
Příspěvek upraven 13.04.22 v 16:36
Nevím, ze svého hlediska to neřeším, protože mám svůj byt a s partnerem nemáme děti, ale mladí by snad měli začínat trošku jinak, ne?
A jsem fakt ráda, že naši mladí si pořizovali bydlení zhruba půl napůl. Jinak mi to připadá v podstatě trapné, že by měli být rodina, ale ženská u chlapa de facto jenom bydlet?
A jak už jsem psala: tak kdyby to holka teda vzala spravedlivě, tak by chlapovi řekla, počkej, budeme spolu bydlet a spávat, až si našetřím na svoje bydlení, abychom byli fifty, fifty,jak by se mu to líbilo?
Tak ještě že po matce svého děcka teda nechce Jenda nájem.![]()
A ty ten svuj byt na partnera prepises?
Jste manžele, mate dítě a ty svůj byt. Bohužel pro tebe je ten byt tzv. “Rodinná domácnost “ - vygoogli na netu. Tzn ze byt, i když je jen tvůj, můžeš prodat pouze s písemným souhlasem své manželky. Takže zakladateli, vřele doporučuji změnit tvůj dosavadní postoj a s manželkou ohledně vaši domácnosti začít včas komunikovat a ne ji hned postavit před hotovou věc, jakoby se ji to vůbec netýkalo. Tohle jsi nezvládl.
@Pidulka1991 píše:
@Tarena psala to tu, tak si to přečti
No pise, ze ma vlastni byt a partnera, ale nepochopila jsem, zda tedy na nej pulku napsala, aby to byl spravny partnersky vztah, jak zminuje. To je ten prispevek na ktery reaguji. 6 stran se mi procitat nechce, kdyz uz jsi na mne reagovala, mohla jsi za ni i odpovedet. ![]()