Vlastní byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3796
10.4.22 15:15

Nic nepřepisuj, a na uklízení si najmi pohlednou mladou Ukrajinku.😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
10.4.22 15:19
@Jenda92 píše:
No zacla o tom mluvit potom co jsme byli na návštěvě u mých rodičů a já jsem řekl: „přemýšlím, že prodám byt a koupím větší“
Tak mi vycetla, že jsem neřekl že prodáme byt.U mě je to spíš dané tím, že jsme manželé chvíli a ještě jsem si nezvykl mluvit o všem v množném čísle prostě no. Určitě ji nedávám sebemenší důvod si myslet, že ji to tu nepatří, nebo je tu na návštěvě.

Nepřepisuj na ni půlku, nenabyli jste ho spolu, tak si nemůže půlku nárokovat. Kdybyste se rozešli, budeš dost po škole..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405
10.4.22 15:29
@Jenda92 píše:
Dobrý den, manželka dnes přišla s tím, že ji trápí, že byt ve kterém bydlíme je jen můj (nabyl jsem ho dávno před svatbou) a, že by chtěla, abych na ni přepsal polovinu. Osobně se mi to nechce řešit, protože to obnáší určitou byrokracii a stejně ten byt chceme v horizontu maximálně 5 let prodat a postavit dům. Vyhrožuje ale tím, že nebude uklízet, když to není její byt. Trochu mě to znepokojuje, protože to vypadá jakoby plánovala rozvod a nechtěla odejít jen s cestovní taškou. Co si o tom myslíte?

Po přečtení Tvé druhé diskuse si o tom myslím, že už manželce začínáš, slušně řečeno, dost lézt na nervy a uvědomila si, že pokud by se dohady o každé koruně stupnovaly, bude to mít s odchodem dost těžké.
Je ted na Tobě fin. závislá, jak to tak bývá, když je dítě maličké.

"No jelikož jsou příkrmy Hipp v Německu levnější, než v ČR a kojeneckou vodu jsi používala jen do 6.m, tak ses naopak chovala příkladně ekonomicky. Naší malé je už 8 měsíců a manželka stále používá kojeneckou a utratí jen za jídlo a kojeneckou vodou pro malou 11tisíc Kč měsíčně, tak pochybuju, že jsi plýtvala penězi víc, než moje žena. Plus dalších cca 11 tisíc za jídlo pro nás. Cca 6tisíc Kč pleny+ oblečení pro malou a máme to 28tisíc měsíčněm. :potlesk:

Já byl vychován k ekonomické gramotnosti, tak mi takové plýtvání prostě vadí. Ne, že by nás to mělo zruinovat, ale protože bych ty peníze raději utratil za něco smysluplného. "
 https://www.emimino.cz/…odou-459839/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
10.4.22 15:31
@Jenda92 píše:
Manželé jsme rok a kousek. Má všechno na co se podívá a usměje. :D

Tak to jí zřejmě pálí dobré bydlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65126
10.4.22 15:36
@Jenda92 píše:

zcela jistě, a pak o ní založíš diskusi, jak je máklá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.22 15:41

My to měli naopak. Měla jsem vlastní dům s velkým pozemkem, který jsem nabyla před manželstvím. Manžel na mě nekladl žádné požadavky a ultimáta a přepsala jsem mu kus domu i s pozemkem. Přijde mi to v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
9918
10.4.22 15:48

Ja si taky precetla tvoji druhou diskuzi.

A reknu to takhle, tvoje manzelka ma uzkosti a z toho ma obscesivni chovani. Zeptam se, dite jste planovaly? Ve vztahu s tebou je dobrovolne? Tyhle odpovedi by me docela zajimaly. Ma zazemi a pomoc od svoji rodiny, kdyby od tebe chtela odejit?
Nekdy zeny mivaji takovehle uzkosti, kdyz jsou ve vztahu se spatnym partnerem, ale oni to v sobe popiraji a nebo jim nic jineho nezbyva.

Mozna ti neveri a boji se te.

Byt bych na ni samozrejme neprepisovala,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15144
10.4.22 15:52

V žádnem případě nic neprepisovat. Byl bys blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
10.4.22 15:56
@vokishka píše:
zcela jistě, a pak o ní založíš diskusi, jak je máklá

To si nijak neodporuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35925
10.4.22 15:57
@Jenda92 píše:

Ha, ha, tak to určitě! Po 20 letech společného života bych to chápal, po roce a kousek je to vyčůranost! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
10.4.22 16:04
@Jenda92 píše:
Dobrý den, manželka dnes přišla s tím, že ji trápí, že byt ve kterém bydlíme je jen můj (nabyl jsem ho dávno před svatbou) a, že by chtěla, abych na ni přepsal polovinu. Osobně se mi to nechce řešit, protože to obnáší určitou byrokracii a stejně ten byt chceme v horizontu maximálně 5 let prodat a postavit dům. Vyhrožuje ale tím, že nebude uklízet, když to není její byt. Trochu mě to znepokojuje, protože to vypadá jakoby plánovala rozvod a nechtěla odejít jen s cestovní taškou. Co si o tom myslíte?

Asi by bylo dobre te zene pripomenout, ze muze byt rada, ze muzete vubec bydlet ve vlastnim byte, kazdy to nema. Ta jeji vyhruzka o neuklizeni je hodne pres caru a blikala by mi kontrolka. Ted bych urcite na ni nic neprepisovala.
Ja se pristehovala k muzi s vlastnim domem a hypotekou, po nejake dobe take prepsal pulku domu na me, ale ja na oplatku do spolecneho majetku vlozila penize z prodeje meho bytu. To mi prijde fer.

• Citovat
  • Upravit
52
10.4.22 16:06

Nepřepisovat, přijde mi to dost vyčůrané. Vypadá to jako kdyby se chtěla pojistit kdyby odešla že neodejde s holým zadkem. A když nebude chtít uklízet, ať platí nájem a žádné rozmazlování jako měla do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
10.4.22 16:17
@free333 píše:
Po přečtení Tvé druhé diskuse si o tom myslím, že už manželce začínáš, slušně řečeno, dost lézt na nervy a uvědomila si, že pokud by se dohady o každé koruně stupnovaly, bude to mít s odchodem dost těžké.
Je ted na Tobě fin. závislá, jak to tak bývá, když je dítě maličké.

"No jelikož jsou příkrmy Hipp v Německu levnější, než v ČR a kojeneckou vodu jsi používala jen do 6.m, tak ses naopak chovala příkladně ekonomicky. Naší malé je už 8 měsíců a manželka stále používá kojeneckou a utratí jen za jídlo a kojeneckou vodou pro malou 11tisíc Kč měsíčně, tak pochybuju, že jsi plýtvala penězi víc, než moje žena. Plus dalších cca 11 tisíc za jídlo pro nás. Cca 6tisíc Kč pleny+ oblečení pro malou a máme to 28tisíc měsíčněm. :potlesk:

Já byl vychován k ekonomické gramotnosti, tak mi takové plýtvání prostě vadí. Ne, že by nás to mělo zruinovat, ale protože bych ty peníze raději utratil za něco smysluplného. "
https://www.emimino.cz/…odou-459839/

Pletete si rozhazovani peněz s dohady o každé koruně. Má 12 tisíc měsíčně na útratu za co uzná za vhodné, že občas řeknu že zase utravela za blbosti, tak to rozhodně nelze považovat za dohadování o každé koruně. Já se ozvu vždy, až když už to přehání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
10.4.22 16:25
@Jana525 píše:
Ja si taky precetla tvoji druhou diskuzi.

A reknu to takhle, tvoje manzelka ma uzkosti a z toho ma obscesivni chovani. Zeptam se, dite jste planovaly? Ve vztahu s tebou je dobrovolne? Tyhle odpovedi by me docela zajimaly. Ma zazemi a pomoc od svoji rodiny, kdyby od tebe chtela odejit?
Nekdy zeny mivaji takovehle uzkosti, kdyz jsou ve vztahu se spatnym partnerem, ale oni to v sobe popiraji a nebo jim nic jineho nezbyva.

Mozna ti neveri a boji se te.

Byt bych na ni samozrejme neprepisovala,.

Velmi znepokojivy komentář.

Do vztahu semnou šla určitě dobrovolně, dítě jsme sice plánovali, ale zadarilo se možná rychleji, než jsme oba čekali.
Určitě má možnost odejít k rodičům, kdyby chtěla (mají velký barák). Jenže jsou trošku blázni, byla ráda, že se od nich odstěhovala.
Takže možná jsme momentálně v situaci, že volí menší zlo.

Každopádně má evidentně uzkosti a obscesivni chovani. Jak takovou situaci vyřešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
10.4.22 16:25
@Jenda92 píše:
No zacla o tom mluvit potom co jsme byli na návštěvě u mých rodičů a já jsem řekl: „přemýšlím, že prodám byt a koupím větší“
Tak mi vycetla, že jsem neřekl že prodáme byt.U mě je to spíš dané tím, že jsme manželé chvíli a ještě jsem si nezvykl mluvit o všem v množném čísle prostě no. Určitě ji nedávám sebemenší důvod si myslet, že ji to tu nepatří, nebo je tu na návštěvě.

Tak to se nedivím, že začala vyšilovat, když se jen tak bez ní rozhodneš, že se stěhujete. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný