Vlastní byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40414
10.4.22 16:28
@Jenda92 píše:
Pletete si rozhazovani peněz s dohady o každé koruně. Má 12 tisíc měsíčně na útratu za co uzná za vhodné, že občas řeknu že zase utravela za blbosti, tak to rozhodně nelze považovat za dohadování o každé koruně. Já se ozvu vždy, až když už to přehání.

A máte společný účet anebo Ty vedeš kasu?

Ten dům, co plánujete, bude napsaný na oba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
10.4.22 16:28
@Jenda92 píše:
Vy jste od svého manžela odkoupila pulku bytu? 😀 to mi přijde jako extrém. :lol:

To vůbec není extrém, je to naprosto férové řešení.
Nenechte se zblbnout. Mohlo by se Vám stát, že manželce darujete polovinu bytu. Ona požádá o rozvod a budete ji muset tu její polovinu vyplatit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.22 16:30
@Jenda92 píše:
No zacla o tom mluvit potom co jsme byli na návštěvě u mých rodičů a já jsem řekl: „přemýšlím, že prodám byt a koupím větší“
Tak mi vycetla, že jsem neřekl že prodáme byt.U mě je to spíš dané tím, že jsme manželé chvíli a ještě jsem si nezvykl mluvit o všem v množném čísle prostě no. Určitě ji nedávám sebemenší důvod si myslet, že ji to tu nepatří, nebo je tu na návštěvě.

Já ji chápu. Přijde ji asi, že nemá žádný hlas.

My to máme podobně. Dům je na manžela. Každopádně je na hypotéku a drtivá většina bude splacena až během manželství že SJM, takže třeba za deset let mám v plánu nadhodit, aby na mě poměrnou část přepsal :D

Nicméně ve vašem případě bych nic nepřepisovala. A už vůbec ne po roce manželství.

• Citovat
  • Upravit
33611
10.4.22 16:30
@Jenda92 píše:
Dobrý den, manželka dnes přišla s tím, že ji trápí, že byt ve kterém bydlíme je jen můj (nabyl jsem ho dávno před svatbou) a, že by chtěla, abych na ni přepsal polovinu. Osobně se mi to nechce řešit, protože to obnáší určitou byrokracii a stejně ten byt chceme v horizontu maximálně 5 let prodat a postavit dům. Vyhrožuje ale tím, že nebude uklízet, když to není její byt. Trochu mě to znepokojuje, protože to vypadá jakoby plánovala rozvod a nechtěla odejít jen s cestovní taškou. Co si o tom myslíte?

To s tím začala až teď? Jak dlouho jste manželé? Taky mi to přijde, jako by měla něco v plánu :think: když by jste bydleli v nájmu, tak by taky neuklízela, protože by to nebylo její?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
10.4.22 16:37
@Jenda92 píše:
Velmi znepokojivy komentář.

Do vztahu semnou šla určitě dobrovolně, dítě jsme sice plánovali, ale zadarilo se možná rychleji, než jsme oba čekali.
Určitě má možnost odejít k rodičům, kdyby chtěla (mají velký barák). Jenže jsou trošku blázni, byla ráda, že se od nich odstěhovala.
Takže možná jsme momentálně v situaci, že volí menší zlo.

Každopádně má evidentně uzkosti a obscesivni chovani. Jak takovou situaci vyřešit?

No tak to je tezky. Pokud si opravdu zvolila mensi zlo, tak to je tezky. Parova terapie a nebo proste potrebuje byt uplne sama. A zila nekdy vubec sama a nebo odesla od rodicu hned k tobe?
Ty uzkosti a obscesivni chovani muzou samozrejme mit koreny i v tom zvtahu s rodici, tezko soudit, kdyz nevim, co se tam delo. A samozrejme tyhle veci taky byvaji dedicne a vetsinou se objevuji a zesilujii, kdyz je proste clovek nespokojeny, ve stresu nebo je toho na nej moc. Samozrejme materstvi je ohromna zatez.
Jeste se zeptam, mate kazdy svoje zajmy, cas ktery travite mimo domov nebo jste porad spolu? mozna se proste citi v pasti, byt, ktery ji nepatri, minimalni penize na matersky, omezeni kariernich moznosti. Jsou to ale vsechno samozrejme pouze moje dohady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
10.4.22 16:44
@Jenda92 píše:
Pletete si rozhazovani peněz s dohady o každé koruně. Má 12 tisíc měsíčně na útratu za co uzná za vhodné, že občas řeknu že zase utravela za blbosti, tak to rozhodně nelze považovat za dohadování o každé koruně. Já se ozvu vždy, až když už to přehání.

Tak ono asi jde o to, na co těch 12 tisíc má. Na jídlo, plínky a oblečení pro dítě? Nebo i na něco jiného? Kdo financuje třeba jídlo, drogerii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
10.4.22 16:51
@free333 píše:
A máte společný účet anebo Ty vedeš kasu?Ten dům, co plánujete, bude napsaný na oba?

Ona má svůj účet na který ji posílám 12 000Kč.
S tím že já platím bydleni, auta, jídlo pro nás dražší věci pro malou, jako když jdeme nakupovat a nakoupí pro ni oblečení tak to platím já, jen když třeba něco za pár stovek objednává z internetu, pro malou tak to platí ona.
Oblečení pro manželku (např. Bunda za 7500, boty za 8000, Atd. Platím taky já) nejnovější Ajfon jsem ji taky koupil já. Pleny, vlhcaky, přebalovací podložky kupuju taky já.
Z těch 12 tisíc prostě platí jen občas nějaké jídlo pro sebe, příkrmy pro malou a nějaký levnější objednávky z eshopu pro malou.
Pak dávám celkem 5100Kč na 3 stavebka pro využití maximální podpory cca 1700Kč na každé.
Pak dávám 10 měsíčně na spořící účet na dovolenou.
Pak dávám 10 měsíčně na spořící účet na výdaje kolem aut kromě paliva(povinné ručení, servis, opravy, případně koupě nového až se naspori)

Dům samozřejmě bude psaný na nás oba, jsme manželé takže půjde do společného jmění manželů. Jde jen o ten byt, který jsem nabyl sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
10.4.22 16:52

Hele a ty mas svoje kamarady a taky zivot mimo domov a nebo ji porad stojis za zadkem, pozorujes, jak co dela a co nakupuje? Ty uzkosti se taky casto spusti, kdyz treba zijeme s clovekem, ktery nas psychicky depta, nenecha nas svobodne dychat.
Pokud ona se citi v pasti, tak to vyhrozovani, ze nebude uklizet, je proste jeji obrana, protoze uz nevi, jak dal. Pokud to tak je, tak by mela najit odvahu odejit, byt sama a postavit se sama na vlastni nohy. Coz neni tak jednoduche, ze. nevime kolik ji je, jak je na tom pracovne, zda by se pozdeji zvladla uzivit atd.

A taky by me zajimalo, jak to mate s penezi a jak to pak bude s koupi domu, zda bude opet jen na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
10.4.22 16:54
@Jenda92 píše:
S tím že já platím bydleni, auta, jídlo pro nás dražší věci pro malou, jako když jdeme nakupovat a nakoupí pro ni oblečení tak to platím já, jen když třeba něco za pár stovek objednává z internetu, pro malou tak to platí ona.
Oblečení pro manželku (např. Bunda za 7500, boty za 8000, Atd. Platím taky já) nejnovější Ajfon jsem ji taky koupil já. Pleny, vlhcaky, přebalovací podložky kupuju taky já.
Z těch 12 tisíc prostě platí jen občas nějaké jídlo pro sebe, příkrmy pro malou a nějaký levnější objednávky z eshopu pro malou.
Pak dávám celkem 5100Kč na 3 stavebka pro využití maximální podpory cca 1700Kč na každé.
Pak dávám 10 měsíčně na spořící účet na výdaje kolem aut kromě paliva(povinné ručení, servis, opravy, případně koupě nového až se naspori)Dům samozřejmě bude psaný na nás oba, jsme manželé takže půjde do společného jmění manželů. Jde jen o ten byt, který jsem nabyl sám.

A to probiha jak, ona si vybere mobil a pak se te zepta, jestli ji ho zaplatis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
@ZuzaM píše:
Tak ono asi jde o to, na co těch 12 tisíc má. Na jídlo, plínky a oblečení pro dítě? Nebo i na něco jiného? Kdo financuje třeba jídlo, drogerii?

No, ale 12 tisíc na měsíc na osmiměsíční dítě? To mi přijde taky velmi nehospodárné, pokud opravdu tolik utratí a není v tom nějaká nestandardní situace (nějaká speciální zdravotní indikace a kvůli tomu nějaké drahé UM, nebo něco podobného).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
@ZuzaM píše:

Pak dávám 10 měsíčně na spořící účet na výdaje kolem aut kromě paliva(povinné ručení, servis, opravy, případně koupě nového až se naspori)

Dům samozřejmě bude psaný na nás oba, jsme manželé takže půjde do společného jmění manželů. Jde jen o ten byt, který jsem nabyl sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
10.4.22 16:56
@ZuzaM píše:

Dům samozřejmě bude psaný na nás oba, jsme manželé takže půjde do společného jmění manželů. Jde jen o ten byt, který jsem nabyl sám.
@Jana525 píše:
Hele a ty mas svoje kamarady a taky zivot mimo domov a nebo ji porad stojis za zadkem, pozorujes, jak co dela a co nakupuje? Ty uzkosti se taky casto spusti, kdyz treba zijeme s clovekem, ktery nas psychicky depta, nenecha nas svobodne dychat.
Pokud ona se citi v pasti, tak to vyhrozovani, ze nebude uklizet, je proste jeji obrana, protoze uz nevi, jak dal. Pokud to tak je, tak by mela najit odvahu odejit, byt sama a postavit se sama na vlastni nohy. Coz neni tak jednoduche, ze. nevime kolik ji je, jak je na tom pracovne, zda by se pozdeji zvladla uzivit atd.A taky by me zajimalo, jak to mate s penezi a jak to pak bude s koupi domu, zda bude opet jen na tebe.

Naopak já přátele omezuju maximálně na jednou na pivo za 3 týdny, protože když jsem chodil jednou za 14 dni, tak ji to přišlo moc často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
10.4.22 16:58
@klamonožka píše:
No, ale 12 tisíc na měsíc na osmiměsíční dítě? To mi přijde taky velmi nehospodárné, pokud opravdu tolik utratí a není v tom nějaká nestandardní situace (nějaká speciální zdravotní indikace a kvůli tomu nějaké drahé UM, nebo něco podobného).

Právě proto jsem si tu stěžoval, že mi to přijde moc. Umělé mléko nekupuje, kojí, jen příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
10.4.22 16:59
@Jana525 píše:
A to probiha jak, ona si vybere mobil a pak se te zepta, jestli ji ho zaplatis?

To ne, je to z mé iniciativy, měla starý, tak jsem ji koupil nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
10.4.22 17:01
@Jenda92 píše:
Dobrý den, manželka dnes přišla s tím, že ji trápí, že byt ve kterém bydlíme je jen můj (nabyl jsem ho dávno před svatbou) a, že by chtěla, abych na ni přepsal polovinu. Osobně se mi to nechce řešit, protože to obnáší určitou byrokracii a stejně ten byt chceme v horizontu maximálně 5 let prodat a postavit dům. Vyhrožuje ale tím, že nebude uklízet, když to není její byt. Trochu mě to znepokojuje, protože to vypadá jakoby plánovala rozvod a nechtěla odejít jen s cestovní taškou. Co si o tom myslíte?

Co si o tom myslím?? Že bych s takovou zlatokopkou do stavby domu rozhodně nesla a klidne ji řekla, jestli se jí to nelíbí, tak ať vypadne po dobrým, a odejde sama.
Rozhodně bych na takového někoho svůj byt neprepisovala a už bych s ní asi nechtěla do budoucnosti počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný