Vlastní byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
670
13.4.22 19:52
@Tarena píše:
No pise, ze ma vlastni byt a partnera, ale nepochopila jsem, zda tedy na nej pulku napsala, aby to byl spravny partnersky vztah, jak zminuje. To je ten prispevek na ktery reaguji. 6 stran se mi procitat nechce, kdyz uz jsi na mne reagovala, mohla jsi za ni i odpovedet. :D

Cimada psala cituji: by mě ani nenapadlo nějaké nové známosti byt přepsat :-) Ale sama k tomu zakladatele vybízí a odůvodňuje, že chudák jeho ženská na rodičovské s ním přece má sex a strká prádlo do pračky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
13.4.22 19:56
@Tarena píše:
Taky mam vlastni byt a rozhodne ho na manzela neprepisu. Delim se o nej s nim tim, ze v nem spolu bydlime.
:D :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
13.4.22 19:59
@Salome123 píše:
Cimada psala cituji: by mě ani nenapadlo nějaké nové známosti byt přepsat :-) Ale sama k tomu zakladatele vybízí a odůvodňuje, že chudák jeho ženská na rodičovské s ním přece má sex a strká prádlo do pračky :)

Prosím Tě, jsi schopná pochopit psaný text? Píšu několikrát, že je rozdíl mezi rozvedenými padesátníky, kteří mají svoje rodiny (potomky) mimo svůj vztah, a mezi mladými, kteří tu rodinu teprve tvoří a mají spolu děti.
Nikoho k ničemu nevybízím, to si dosazuješ Ty, já jsem psala, že rozumím ženským, které se v bytě partnera necítí úplně komfortně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
13.4.22 20:12
@Tarena píše:
A ty ten svuj byt na partnera prepises?

My v něm nebydlíme.
Já se s partnerem dělím o zařizování (financování) interiéru v JEHO domě, který na mě chtěl zčásti přepsat, ale odmítla jsem. Mně to, že jsem tady „na návštěvě“ nevadí, jisté výhody z toho mám, ale kdybych s ním měla mít zamlada děti, kdybych měla být jeho manželka, neumím si představit, že bych takhle majetkově vegetovala.
U mladých, kteří si udělají děti, bych předpokládala, že smýšlejí tak, že spolu ty děti nejmíň 20 let vychovávat budou. :nevim:

Příspěvek upraven 13.04.22 v 23:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
13.4.22 21:13
@Cimada píše:
Prosím Tě, jsi schopná pochopit psaný text? Píšu několikrát, že je rozdíl mezi rozvedenými padesátníky, kteří mají svoje rodiny (potomky) mimo svůj vztah, a mezi mladými, kteří tu rodinu teprve tvoří a mají spolu děti.
Nikoho k ničemu nevybízím, to si dosazuješ Ty, já jsem psala, že rozumím ženským, které se v bytě partnera necítí úplně komfortně.

Ano, taky,,rozumím ženským, které se v bytě partnera necítí úplně komfortně,,. Ale tak pokud to té ženské vadí, holt se měla/má snažit něco dělat, co jako s tím má chlap dělat. Může být vůbec ráda, že není pořád u maminky za pecí. Psala jsi, že se mají finančně dohodnout, že do toho manželka taky dá peníze. V jejich případě těžko, když podle zakladatele nic nemá. Jednoduchá matematika, nemám = nevlastním.

Btw mně přijde, že pro ženské chlap, co bydlí u rodičů a šetří - tak je mamánek, když bydlí v nájmu - je socka bez vlastního bydlení, když má vlastní bydlení - tak je zas vychcánek co nechce mít společný majetek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.4.22 21:43
@Cimada píše:
Tak dělení se o něco je snad základem partnerského vztahu, ne?

Připadá mi zajímavé, že teda chlap po ženské večer v ložnici celé roky něco chce, ta si kariéru podělá narozením (jeho) děcek, ale je v tom jeho bytě jen proto, aby vytvářela zázemí a nic jí přitom nepatřilo?
Nevím, ze svého hlediska to neřeším, protože mám svůj byt a s partnerem nemáme děti, ale mladí by snad měli začínat trošku jinak, ne?
A jsem fakt ráda, že naši mladí si pořizovali bydlení zhruba půl napůl. Jinak mi to připadá v podstatě trapné, že by měli být rodina, ale ženská u chlapa de facto jenom bydlet?
A jak už jsem psala: tak kdyby to holka teda vzala spravedlivě, tak by chlapovi řekla, počkej, budeme spolu bydlet a spávat, až si našetřím na svoje bydlení, abychom byli fifty, fifty, ;-) jak by se mu to líbilo? :-)
Tak ještě že po matce svého děcka teda nechce Jenda nájem. :? :D

Příspěvek upraven 13.04.22 v 16:36

A ta žena po něm v té ložnici nic nechce? Sex je nějaká forma platidla? A ta žena neměla možnost říct, že dítě nechce, ze si nejdřív chce vybudovat kariéru a své zázemí a až pak rodir? Nebo on jí do dítěte natlačil? 8o nedělejme z žen chudinky, co si nemohou vybudovat své zázemí, protože musí rodit děti. Je to rozhodnutí jednotlivce, věc priorit. Však paní mohla našetřit peníze a manželovi nabídnout úplatu za ten přepis. Ač dokážu pochopit pocity a obavy paní, tak nárokovat si majetek, na který jsem nijak nevydělala, mi fakt nepřijde fér.

S manželem máme společný majetek, protože jej spolu vytváříme, snažíme se ona stejně. Ano, znamená to, že potomka budeme řešit později po 30, ale odměnou mi je to, že prostě jsem samostatná a díky vybudované pozici do budoucna budu a nemusím se jednou takto ponižovat. Bokem mám z dědictví baráček a ani mne nenapadlo přepisovat půlku na manžela. V pevnost našeho manželství věřím, ale nikdy neříkej nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
13.4.22 22:06
@Mount_Everest píše:
Však paní mohla našetřit peníze a manželovi nabídnout úplatu za ten přepis. Ač dokážu pochopit pocity a obavy paní, tak nárokovat si majetek, na který jsem nijak nevydělala, mi fakt nepřijde fér.

Však jsem to v podobném duchu psala. Že se lze rozumně dohodnout jinak než jen přepisem půlky a nazdar. Ne každý má totiž možnost našetřit na svůj byt do určitého věku a nevím, jestli je úplně moudré nechávat první porod až po 30ce…
Každý to cítí jinak.
Nikde jsem nepsala, že by jí měl Jenda tu půlku napsat, jen rozebírám ty možné pocity jeho paní (a popravdě si myslím, že vycházejí z nějakého jeho jednání) a taky se dost divím jeho myšlení. Buď ji má rád, má s ní dítě, nějak spolu vycházejí, nebo ji z něčeho podezírá a vztah je v pytli. :nevim:
Ber to taky z jiné stránky - holka z nějakého důvodu nevydělá na byt, mohla být třeba nemocná, nejen „líná“, najde si chlapa s bytem, budou mít 3 děcka (její výdělečné možnosti jsou tím pádem nízké), takže bude donekonečna v podřízené roli vůči někomu, kdo byl v určitém věku zazobanější a kdo jí stejně jednou omlátí o hlavu, že „může jít“?
No tak asi jo. V tom případě by holky měly moc dobře zvážit, s kým se dají dohromady. nevěřím totiž tomu, že všechny jsou vyčůrané a „klofou“ ty zazobané. Mnohé jsou naivní, nebo něco nedomyslí nebo holt v jejich rodině fungují vztahy jinak než jen ekonomicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
13.4.22 22:09
@Salome123 píše:
Ano, taky,,rozumím ženským, které se v bytě partnera necítí úplně komfortně,,. Ale tak pokud to té ženské vadí, holt se měla/má snažit něco dělat,

Však to já vůbec nerozporuji :-). Protože taky tak žiju, jsem z rodiny naučená se o všechno možné postarat sama, jenom teď tou vlastní zkušeností, že bydlím " u někoho", dokážu asi pochopit, jak se pak taková ženská cítí - navíc, já se můžu sbalit a jít do toho svého, ale ta mladá matka asi ne.
Nečetla jsem všechny informace o manželce Jendy, jen mě zarazil ten způsob jeho uvažování. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
13.4.22 22:10
@Salome123 píše:
Může být vůbec ráda, že není pořád u maminky za pecí.

Vlastně ani nevím, kolik jí je. Nechce se mi to hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný