Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, asi nebudu první a možná ani poslední, kdo vznáší tento dotaz, ale poraďte!! Co na skvrny od mrkve? Ani běžný Vanish nestačí..;-((
Terka
Ahoj Terko,
nedávno jsem četla podobnou diskusi. Holky si chválili Savo perex - prý pouští všechno na 90 st. A taky se mi líbil typ dávat mimču okolo krku starou plínu, u které nám nevádí, že skvrny nepustí. Mám jich několik, tak to budu asi taky tak praktikovat…
Začínáme za měsíc. Už se docela těším.
Pett
Vyprat nejdou nicim. Musi se mokre povesit na slunicko a pak staci 20 minut. Kde, ale vzit v posledni dobe slunicko, to fakt nevim:-(((( Chybi mi nejen kvuli mrkvi..
Já mám sprej CODY,je to italské a kupuju ho od dealerky,v obchodech se nedá sehnat.Stojí 200 Kč/1 litr,vydrží to hodně dlouho a hlavně na něj nedám dopustit!!!!
Malá má pořád fleky na bodýčkách,od jídla a od ublinknutí a s tímhle přípravkem jsou skvrny pryč.
Nějdřív postříkám,nechám asi půl hodiny působit,pak zaperu mýdlem,znovu postříkám a buď hodím do pračky nebo nechám zaschnout a vyperu později.Zatím jsem všchny fleky od polívek vyprala,banán a jabklo zatím nemám vyzkoušené.
Ahojky.
Já používám sprej od Amway a jde mi sním mrkev dolu. Jednou jsem dokonce zapoměla namočit a krásně to zaprala. Po dvouch použitích spreje jsem mrkev dostala dolů z bílého body.
Ahojky,
tak mně zatím nezabralo nic, takže jedno tričko zůstává flekaté ![]()
Jinak jsem si osvědčila systém, po znehodnocení ihned namočit a pak - až je čas - stačí lehce přeprat žlučovým mýdlem z DM Drogerie.
Je to naprosto nenáročný a mně vyhovující systém ![]()
Peťula + Pavlík 8měs
Ahojky, ja pouzivam „Dr.Beckmann - odstranovac skvrn“ a zatim mi s nim vsechny skvrny od kasicek a presnidavek nejpozdeji podruhe pustily.. ![]()
Ahojky, ja som nedavno citala, ze skvrnu od mrkvy treba potriet olejom, aby sa v nom tie beta-karoteny rozpustili, no a potom mastnu skvrnu vyprat ako mastnu skvrnu
Vraj to funguje, vyskusane zatial nemam, ale vypada to logicky. Ja som preprala mydlom na pranie Lanza a tiez to zislo, asi na 2. pranie.
Ahojky, tak já mám zas vyzkoušeno, že tak po třetím vyprání skvrny zmizí (neplatí pro banán, ten mi jde jen jen tím práškovým Vanishem). Myslím tím po vyprání v normálním prášku klidně na 40 stupňů a leckdy to předtím ani nestihnu nechat odmočit. Prostě ty zřízené hadříky dávám chvíli jen na doma, a pak až se „operou“, tak je zase nosíme i ven ![]()
Jo, ale nejlepší je samozřejmě prevence a na to se nám moc osvědčily bryndáky s rukávy, to už by muselo jooooo být, aby se mrkve a spol. dostaly kam nemají.
Kiwi,
tak já to na to znehodnocené tričko vyzkouším
… kdyžtak bude ještě mastné ![]()
Peťula
Petulka, vyskusaj, potom napis ako to dopadlo… a ja sa budem modlit aby to zislo
ale upozornila som na to, ze vyskusane to nemam ![]()
Ahoj,
já už vyzkoušela kde co a jedině co pomohlo bylo sluníčko.
Jana
Ahoj,
tak já na to používám Cronstar, kupuje se normálně v drogerii ve spreji. Vždycky jsem všechno vyprala, ale muselo to bejt hned napoprvé. Ale klidně mi to i leží pár dní v koši na prádlo, když jdu prát, tak tím postříkám veškeré skvrny, a hodím do pračky. Peru vše nejvýše na 50 a všechno bezva. Ale zjistila jsem, že jakmile to jednou vyperu a teprve potom postříkám, tak už to nefunguje
Ahojky,
tak teď začínáme s příkrmy a s mrkvičkou, dneska jí měl Mišák odšťavněnou, měl červenou celou pusinu, asi 10 velkých fleků bylo na plíně a pak trochu na dupajdách
, jak psala Kiwwi, nedávno se tenhle tip s olejem objevil na Rodině na látkových plenkách. A tak jsem dneska měla možnost to vyzkoušet
a výsledek:
VÝBORNÝ
, fleky na plínce jsem vzala tím olejem (a z červené se stane oranžová
) no a pak jsem tu mastnou skvrnu polila Jarem a trochu přemáchla a plínka zářila bělobou
, no a potom šla do pračky (zas zbavit se toho jaru - zrovna jsem tam měla na praní plínky
)
Jó a pusinu jsem taky brala olejem, protože vodou se to umýt nedalo
![]()