Filtr na vodu?

271
1.2.06 22:24

Filtr na vodu?

Ahoj maminky, :)
ráda bych se zeptala, jestli máte někdo zkušenost s filtrem na vodu, jestli má cenu to pořizovat.
U nás máme vodu hrozně tvrdou a celkově nic moc, tak jsem o tom uvažovala.
Prosím o rady, za které předem moc díky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3
2.2.06 01:04

Filtr

Zdravim,
tady u nas je extremne tvrda voda a priznam se, ze kdyz jsem videla vysledky testu, trochu jsem se zdesila. Cisteni skvrn na nadbi a varnou konvici bylo co tyden. Koupili jsme nejprve Britu a na tu nedam dopustit. Jednak uz se nikdo netaha s Petkama a ten caj, fakt mnamka. Pak nam jeste o reok pozdeji pridelali kremicity filtr z Hornbachu na trubku studene vody kvuli masaznimu panelu a to je zatim take bez usazenin a OK. Takze jen pozitivni …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
2.2.06 07:20

Ahoj,
taky mám Britu a je fakt skvělá! Čaj je krásně světlý a hrneček je potom bez map :lol: .
Můžu jen doporučit.
Pá Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
2.2.06 07:56

Ahoj,
já mám taky Britu a nedám na ní dopustit. Filtrovanou vodu dávám i do varné konvice a od té doby se mi v ní nedělá žádný vodní kámem. A to z ní vodu nevylévám. Takže rozhodně doporučuju. Jo a já piju převážně vodu a ta z Brity mi dost chutná.

Ennie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
2.2.06 08:54

Ahoj,
mame Britu a je to super. Koupili jsme v Makru, obsah 3 litry, ve vicku je nastaveni delky uzivani jedne patrony - coz je super, obzvlaste pro typy jako jsem ja, co okamzite vse zapominaji:-)))

Vodu balenou nekupujeme, pijeme pouze z Brity - vodu, stavy apod. Caje jsou vyborne, v konvici zadne usazeniny.

Jen bych mela dotaz na zkusene pouzivatelky Brity - je mozne tuto vodu pouzit jako kojeneckou??? kamardka to tak dela, ale na jejich strankach jsem zadny atest nenasla.
 Dekuju

Nicol a Stella, 5 tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
2.2.06 09:12

Jediný filtr na našem trhu, který je atestovaný a schválený hlavním hygienikem ČR pro kojeneckou vodu od půl roku věku dítěte je filtr Dionela s vložkou FDN2. Vstupní investice je to nemalá (něco kolem 3500 až 4000 kč). Za všeobecné spokojenosti a velkého pohodlí ho používám už 6. rok. Jako jediný odstraňuje i dusičnany a proto je vhodný pro kojence. Brita to neumí, nicméně pro dospělé je vhodná.

• Citovat
  • Upravit
271
6.2.06 21:12

Moc děkuji za info.
Asi filtr taky pořídíme.
Mějte se fajn. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
6.1.12 00:19

Ahoj, zajímalo by mě, jak je to s těmi filtry. Máte někdo zkušenost s filtrem Dionela? Nebo je už něco jiného lepšího? Nebo nějaké účinné levnější? Uvažovala jsem i o konvici brita, ale ten filtr se mi zdá lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
6.1.12 07:20

Záleží na tom, jakou máte vstupní vodu. Dionela je trochu lepší filtrační konvice. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
6.1.12 16:43

Máme městskou vodu je hodně tvrdá. Jinak další parametry nevím, klasicky smrdí chlorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
6.1.12 21:25
Ivaxy píše:
Máme městskou vodu je hodně tvrdá. Jinak další parametry nevím, klasicky smrdí chlorem.

Nejlepší je si nechat udělat rozbor a potom na míru té vodě koupit filtr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Patricienka
17.1.12 23:41

Filtr na vodu

Ahojky, taky doma používáme filtrovanou vodu, protože tu z kohoutku děti pít nechtěli.Brita není špatná, ale vezme pouze větší mechanické nečistoty.My máme doma filtrační jednotku Aquel a voda je super! Bere to i dusičnany, těžké kovy a tvrdost, chlór a ostatní chemii, co je dnes ve vodě.VODA JE LEPŠÍ NEŽ KOJENECKÁ. ;)

• Citovat
  • Upravit
Papinka11222
16.9.12 12:19

Aquel Bohemia

Ahoj, :lol:
a jak často musíte měnit filtry? U nás byl pán z Aquel Bohemia, byla jsem nadšená, ale lidi mě z toho odrazují, prý se to strašně prodraží a měnit filtry se musí hodně časo a stojí to spoustu peněz. My máme špatnou a železitou vodu. :jazyk: Díky za odpověď. P.

• Citovat
  • Upravit
125
20.9.17 09:59

Mám filt na vodu eSpring a jsem velice spokojený, voda je znatelně jemnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
6.10.17 13:20

@Ivanicka10 Pokud jde o mé zdraví, tak na cenu nehledím, protože je to investice do mě ;) a jeden filtr mi vydrží cca rok, Jsou tam světelné čárky, které mi to odměřují a jedním filtrem než je na vyhození proteče cca kolem 5tisíc litrů ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný