Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky, ![]()
ráda bych se zeptala, jestli máte někdo zkušenost s filtrem na vodu, jestli má cenu to pořizovat.
U nás máme vodu hrozně tvrdou a celkově nic moc, tak jsem o tom uvažovala.
Prosím o rady, za které předem moc díky! ![]()
Zdravim,
tady u nas je extremne tvrda voda a priznam se, ze kdyz jsem videla vysledky testu, trochu jsem se zdesila. Cisteni skvrn na nadbi a varnou konvici bylo co tyden. Koupili jsme nejprve Britu a na tu nedam dopustit. Jednak uz se nikdo netaha s Petkama a ten caj, fakt mnamka. Pak nam jeste o reok pozdeji pridelali kremicity filtr z Hornbachu na trubku studene vody kvuli masaznimu panelu a to je zatim take bez usazenin a OK. Takze jen pozitivni …
Ahoj,
taky mám Britu a je fakt skvělá! Čaj je krásně světlý a hrneček je potom bez map
.
Můžu jen doporučit.
Pá Jana
Ahoj,
já mám taky Britu a nedám na ní dopustit. Filtrovanou vodu dávám i do varné konvice a od té doby se mi v ní nedělá žádný vodní kámem. A to z ní vodu nevylévám. Takže rozhodně doporučuju. Jo a já piju převážně vodu a ta z Brity mi dost chutná.
Ennie
Ahoj,
mame Britu a je to super. Koupili jsme v Makru, obsah 3 litry, ve vicku je nastaveni delky uzivani jedne patrony - coz je super, obzvlaste pro typy jako jsem ja, co okamzite vse zapominaji:-)))
Vodu balenou nekupujeme, pijeme pouze z Brity - vodu, stavy apod. Caje jsou vyborne, v konvici zadne usazeniny.
Jen bych mela dotaz na zkusene pouzivatelky Brity - je mozne tuto vodu pouzit jako kojeneckou??? kamardka to tak dela, ale na jejich strankach jsem zadny atest nenasla.
Dekuju
Nicol a Stella, 5 tydnu
Jediný filtr na našem trhu, který je atestovaný a schválený hlavním hygienikem ČR pro kojeneckou vodu od půl roku věku dítěte je filtr Dionela s vložkou FDN2. Vstupní investice je to nemalá (něco kolem 3500 až 4000 kč). Za všeobecné spokojenosti a velkého pohodlí ho používám už 6. rok. Jako jediný odstraňuje i dusičnany a proto je vhodný pro kojence. Brita to neumí, nicméně pro dospělé je vhodná.
Ahoj, zajímalo by mě, jak je to s těmi filtry. Máte někdo zkušenost s filtrem Dionela? Nebo je už něco jiného lepšího? Nebo nějaké účinné levnější? Uvažovala jsem i o konvici brita, ale ten filtr se mi zdá lepší.
Záleží na tom, jakou máte vstupní vodu. Dionela je trochu lepší filtrační konvice. ![]()
Máme městskou vodu je hodně tvrdá. Jinak další parametry nevím, klasicky smrdí chlorem.
Ivaxy píše:
Máme městskou vodu je hodně tvrdá. Jinak další parametry nevím, klasicky smrdí chlorem.
Nejlepší je si nechat udělat rozbor a potom na míru té vodě koupit filtr.
Ahojky, taky doma používáme filtrovanou vodu, protože tu z kohoutku děti pít nechtěli.Brita není špatná, ale vezme pouze větší mechanické nečistoty.My máme doma filtrační jednotku Aquel a voda je super! Bere to i dusičnany, těžké kovy a tvrdost, chlór a ostatní chemii, co je dnes ve vodě.VODA JE LEPŠÍ NEŽ KOJENECKÁ. ![]()
Ahoj, ![]()
a jak často musíte měnit filtry? U nás byl pán z Aquel Bohemia, byla jsem nadšená, ale lidi mě z toho odrazují, prý se to strašně prodraží a měnit filtry se musí hodně časo a stojí to spoustu peněz. My máme špatnou a železitou vodu.
Díky za odpověď. P.
Mám filt na vodu eSpring a jsem velice spokojený, voda je znatelně jemnější.
@Ivanicka10 Pokud jde o mé zdraví, tak na cenu nehledím, protože je to investice do mě
a jeden filtr mi vydrží cca rok, Jsou tam světelné čárky, které mi to odměřují a jedním filtrem než je na vyhození proteče cca kolem 5tisíc litrů ![]()