Pohlcovače vlhkosti v bytě

2237
27.1.06 14:31

Pohlcovače vlhkosti v bytě.

Ahojky mamky (případně i taťkové),
máme už druhou zimu dřevěná EURO okna po neustálých reklamacích, nám dali do bytu „chytrou krabičku“ ,která nám měřila teplotu, vlhkost atd. no zjistili ,že v obýváku máme téměř 80% vlhkost. Tak jsem se chtěla zeptat jestli nemáte někdo zkušenost s pohlcovači vlhkosti (myslím ty různé granule či tablety). Jaká je jejich účinnost a případně jestli nejsou zdraví škodlivé. Podotýkám ,že prádlo co máme nová okna doma nesuším a kytek mám asi 5 v místnosti. Výrobce ,ale svaluje vinu na nás. Květiny v bytě , nefungující digestoř, parapet nad radiátorem apod.
Díky předem z názory a tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2237
27.1.06 18:50

Holky,fakt s tím nemá nikdo zkušenost? Prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
27.1.06 19:01

tož holky,žádná reakce? My to máme to stejné,taky bych potřebovala radu,teď máme okna zamlžené až nahoru:-(
Díky za případné tipy
 Matty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
27.1.06 19:56

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.2.06 14:52

Ahoj, já i rodina mýho bráchy s tím zkušenosti máme! Sice v trošku jiné souvisloti než, že je vlhko způsobený novými okny, ale vyzkoušeli jsme kde co (staré domy, přízemní byty máme na sever, žádná izolace .....). Švagrová zkoušela tabletky, chemické roztoky ........ nic nepomáhalo. My s manželem jsme si přečetli různé diskuze, názory a rady a rovnou jsme zkusili koupit odvlhčovač od firmy BIONAIRE. Je to zavedená firma, tak jsme věřili, že odvlhčovač budou mít kvalitní (a tichý). Je to hodně poznat pokud je zapnutý, navíc je i vidět, kolik vody „odsaje“ ze vzduchu. Brácha s manželkou se nechali zlákat a šli do koupě odvlhčovače taky. Jen kvůli penězům zvolili jinou firmu (tuším SINCLAIR). Mně připadá, že ten jejich je tišší, ale trochu míň výkonný. Nabídka není moc široká, navíc některé odvlhčovače jsou moc hlučný - podle mně se nehodí do bytu.

zatím ahoj
Ivina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.11.11 11:37

Vlhko v dom+

Máte prosím někdo zkušenost s odvlhčovači vzduchu obecně. ať už tablety nebo elektrické odvlhčovače? Trápí mě vlhkost kolem 80 %.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
heilly
18.12.11 18:20

má zkušenost...

Dobrý den, moje zkušenost je velmi dobrá,fungují jak tablety, tak nejrůznější sáčky s granulemi na odvlhčení,jsou i parfémované, je fakt, že vždy ze zásobníku vodu, která tam vzniká vylévám, nenechávám ji tam a tableta mi při tak velké relativní vlhkosti, jako máte Vy, vystačila na 2 měsíce. … nicméně celou zimu jsem ji měla a mívám a zkušenost jen dobrá!
Akorát to trochu víc „leze do peněz“, ale spokojená budete, takže vyzkoušejte sama a dáte mi za pravdu! :)

• Citovat
  • Upravit
7182
18.12.11 18:22

Máme Ceresit tablety a super, opravdu funguje. Dokonce i prádlo mám suchý za dva dny, loňskou zimu bez Ceresitu jsem sušila průměrně týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26417
18.12.11 18:28

mám tento:

http://www.eva.cz/…vac-dvojity/

a jsem velmi spokojena - už jsem zlikvidovala plíseň, která se objevovala téměř pořád i přes časté větrání a topení, tabletu měním cca 1× měsíčně a za tu dobu se mi v zásobníku shromáždí tak litr vody. Jelikož jsem nechtěla nic elektrického, šla jsem na zkoušku do tohoto a nad očekávání plní funkci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
heilly
18.12.11 18:37

…tak to je super, mám radost, ale málo lidiček to opravdu zná, každý má dojem, že to nemůže fungovat, anebo že to nepomůže!
Mě se te´d objevila plíseň na zdi a našla jsem na webu , že existuje tzv. chytrá houba, tak si ji půjdu koupit, prý stojí jen 219Kč, no nekupte to!

Hezký večer… :)

• Citovat
  • Upravit
30383
18.12.11 18:53

V bytě jsme používali tablety, ale netuším značku a stahovaly dost vlhkosti. Teď máme v opraveném baráčku elektrický odvlhčovat a ten toho taky vytahuje ze zdí a betonu spoustu. Takže za mě funguje oboje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
18.12.11 21:02

máme taky nový barák a měli jsme problém s vhkostí, koupili jsme odvhlčovač cca za 5tis a naprostá spokojenost. za noc má plný zásobník vody a je to opravdu znát, v místnosti se pak vůbec nemlží okna a vlhkoměr taky ukazuje mnohem nižší hodnoty. za nás doporučuji elektrický, tablety jsou vyhazování peněz. elektrický je na pořád. a rozhodně tablety nevysají několik litrů vody za noc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
heilly
19.12.11 07:56

Jestli ještě můžu…určitě máte všechny pravdu, každý odvlhčovač je lepší jak nic a ten elektrický je také super…ale někdo jej prostě z nejrůznějších důvodů nechce. Ale moje zkušenost je , že fungují oba a kdo má víc vlhkosti v bytě, nechť raději si koupí ten elektrický…ale při relativní vlhkosti 70% - 80% stačí ty krystaly či tablety jednoznačně.
Pro dobré dýchání v místnosti, aby nebyl vzduch příliš suchý a nevysušovaly se sliznice v nose, hlavně u malých dětí, pak má být relativní vlhkost kolem 55% ne nižší, nekdy se říká, že 60%, takže důležité je větrat a topit, dodržet tenhle režim v zimě. Přeji krásné dny a ráda s vámi diskutuji

• Citovat
  • Upravit
bauba
11.1.13 09:21

@KateřinaG:
Ten samý odvlhčovač vzduchu máme a zas tak velký není, možná se ti to jenom zdá. Taky jsem původně uvažovala jenom o nějakých tabletách, ale v bytě byla vlhkost dost velká, takže jsme si raději něco připlatily a koupily ho. Rekord byl za jednu noc skoro tři litry. Mě už třeba doma přišlo, že nám vlhlo i oblečení ve skříních

• Citovat
  • Upravit
KateřinaG
12.1.13 09:07
@bauba píše:
@KateřinaG:
Ten samý odvlhčovač vzduchu máme a zas tak velký není, možná se ti to jenom zdá. Taky jsem původně uvažovala jenom o nějakých tabletách, ale v bytě byla vlhkost dost velká, takže jsme si raději něco připlatily a koupily ho. Rekord byl za jednu noc skoro tři litry. Mě už třeba doma přišlo, že nám vlhlo i oblečení ve skříních

Týjo 3 litry? To je šílené, našla jsem na netu nějaký stránky, kde se dá požádat o zaslání nějakého jednorázového testu vlhkosti zdarma, tak sem to zkusila, uvidím až přijde, změřím, a pak jestli to bude nějaké extrémní tak asi teda raději připlatím no.. I když jsem si říkala, že bych pro začátek zkusila klidně něco lacinšího :/ Ale právě taky se nám zdá, že nám vlhne oblečení, ať peru jak peru, vždycky po vyprání voní a až to pak vyndám ze skříně a chci si to obléct, tak to smrdí takovou zatuchlinou :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný