Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@T-terka píše:
Ja krmila nakonec co 2hodky, jak jsem prodluzovala, tak nebyla spokojena. Nekdy tak krmim i ted
Jenze ja nepoznam kdy je nespokojeny, protote on i hned po papani rve takze ja proste neumim urcit co mu chybi nebo je
![]()
@T-terka píše:
@Sarusss jo to mi všichni říkali - až budete doma v klidu z porodnice, tak se to zlepší, pak po šestinedělí, po třetím měsíci…Dokonce mi už od třetího měsíce okolí říkalo, že to třeba budou zuby, první ji vyrostl až v jedenácti měsících. Já asi předtím i rezignovala a smířila se s tím, že mám prostě hlasitější miminko. Teď má 16měsíců a je to mnohem lepší, teda oproti jiným dětem je furt akčnější, ale dost si už vyhraje sama. Máte fajn, že máte zahradu, pak si tam vyhraje. My jsme z paneláku a já se bála, že na mě někdo zavolá sociálku, ale sousedi měli naštěstí pochopení. Já šátek taky neměla ráda, to navazování mi nešlo, ale co bych pro ni neudělala (a pro chvíli klidu
). Ale nosítko měla radši bo v něm mohla více hýbat ručičkama. V šátku mi vydržela spinkat, ale v bdělém stavu se začla vrtět, chtěla víc volnosti. Snad ti nosítko pomůže. Mě pomohl v největší nouzi i při vaření a úklidu. Aspoň jsem doma mohla i něco udělat. Přeji pevné nervy
Dekuji!!! Ja si neumim predstavit byt s nim v panelaku, asi by nas vystehovali
dam pak echo jak se mu v nem libi ![]()
@Meaculpa píše:
@Sarusss jak ja s tebou soucitim. Mam druhou dceru tak strasne narocnou. V sestinedeli jen rvala a spala na rukach. Mam to jak v mlze. V noci mi doprala 4×30 min spanku. Potom se to malinko zlepsilo, aspon ty noci. Pres den porad jen nadavala. Vylozene nervala (jen u uspavani). Ale i tak to bylo ohlusujici, takze jen noseni a noseni, kojeni co hodinu… Obratila jsem se na pani, co se zabyva duhovym lecenim a ta rekla, ze ji nebezi ani jedna čakra, ze vylozene rve o pomoc. Ted ji zharmonizovala a melo by se to zlepsit. Uz ted vidim, ze je veselejsi a malinkou chvilku zvladne v klidu pod hrazdickou. Takze treba zkuste taky nejakeho lecitele
Teda, to slysim prvne! My porad taky menime pozice, chvili ho bavim ja, chvili kdyz nad tim chrastim hrackama, chvili lehatko, chvili hrazdicka, chvili kolotoc, vsechno chvili..fakt dve minuty, za to vak ani dve vteriny
a to je uplne uzasny, krasny, na super miste, abych ho mela po ruce pri vareni i pri navsteve, a on tam proste nechce byt
.
@Sarusss Ale na té profilovce vám to moc sluší, škoda že fotky nezachycují všední realitu. To byl zrovna vychruplej?
@Sarusss píše:
Jenze ja nepoznam kdy je nespokojeny, protote on i hned po papani rve takze ja proste neumim urcit co mu chybi nebo je![]()
No ty první měsíce jsem to taky nepoznala, to přišlo až po tom čtvrtém měsíci, kdy neječela nonstop. A takové ty řeči, že máma vždy pozná, proč její dítě brečí - u mě nehrozilo, řvala kvůli všemu hned stejně nahlas. Ale když už měla i chvilky klidu, tak si pamatuju, jak jsem hned letěla i přes celý byt, když začla natahovat k pláči. Jak jsem to nepodchytla v začátku a rozbrečela se, tak byl hysterák na dlouho. Časem se to poddá ![]()
Jak píše @Elishka1 na fotce Vám to moc sluší. Podle alba fotek z prvního roku to taky vypadá, že jsem měla nejspokojenější miminko. Ale já udělala i pár řvacích fotek, aby jsme zachytili i tu realitu ![]()
@Elishka1 dekuji moc
on je vychruplej vzdycky takovych max 10 minut a koncime…takze ano, maminky vzdycky ukazujou ty krasne chvilky ikdyz jsou na zhrouceni ![]()
@T-terka píše:
No ty první měsíce jsem to taky nepoznala, to přišlo až po tom čtvrtém měsíci, kdy neječela nonstop. A takové ty řeči, že máma vždy pozná, proč její dítě brečí - u mě nehrozilo, řvala kvůli všemu hned stejně nahlas. Ale když už měla i chvilky klidu, tak si pamatuju, jak jsem hned letěla i přes celý byt, když začla natahovat k pláči. Jak jsem to nepodchytla v začátku a rozbrečela se, tak byl hysterák na dlouho. Časem se to poddáJak píše @Elishka1 na fotce Vám to moc sluší. Podle alba fotek z prvního roku to taky vypadá, že jsem měla nejspokojenější miminko. Ale já udělala i pár řvacích fotek, aby jsme zachytili i tu realitu
Dekuji
to vite ze mame i ubrecene..nebo my mame spis videa urvane abych se tomu casem mohla zasmat..zatim mi to moc vtipne porad neprijde
![]()
P. s. na fotce je cerstve vyspany a uz knuci nez jsem to dopsala
![]()
Zeny, tak nositko ma zatim uspech..pokazde v nem usne
takze aspon zatim nejaky pokrok! Dokonce i v obchode jsme se zdrzeli a nelitali jsme jak hadr na holi ![]()
@Sarusss píše:
Zeny, tak nositko ma zatim uspech..pokazde v nem usnetakze aspon zatim nejaky pokrok! Dokonce i v obchode jsme se zdrzeli a nelitali jsme jak hadr na holi
Tak to je paráááda
co by jsme bez tech nositek delaly ![]()
@T-terka píše:
Tak to je parááádaco by jsme bez tech nositek delaly
To teda, a tátovi se libi jeste vic jak mi
tak ja jsem vlastne volna jako ptak ![]()
@Sarusss píše:
To teda, a tátovi se libi jeste vic jak mitak ja jsem vlastne volna jako ptak
Tak to je pekny bonus, ted aspon muzes trosku spocnout
Muj pritel mel nositko jen jednou, nosim si malou sama, ale velmi raada ![]()