Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, chci se zeptat, jestli máte zkušenost s čipem pro psa malého vzrůstu, který vysílá signál, tj.je možno jeho polohu kdykoli zjistit? Event. obojek, malých rozměrů a opět s možností kdykoli vědět, kde pes je? Pes je převážně domácí, ale z preventivních důvodů o něm chci mít přehled, kvůli citové a z časti i finanční stránce. Děkuji.
Problém asi bude v moemntě kdy tem pes bude „ztracený“ tam baterka odchází po cca 18ti hodinách kdy jede čip na plný výkon.
A u malích plemen to bude celkem problém většinou se dělají pro střední a velká plemena
Našla jsem třeba tohle https://www.elektro-obojky.cz/…ro-psy/kippy
Ale zkušenost s tím nemám, přišlo mi jednodušší si psa vycvičit a v nepřehledných situacích nepustit z vodítka. ![]()
Mám malé psy očipované s GPS pod kůží na levé straně krku vedle klasického čipu, který se uvádí do registrů. GPS čip je dohledatelný po celé planetě, kdekoliv je viditelnost satelitů. Ze serveru, který zpracovává data z čipu je možné nastavit aby v pravidelných intervalech přicházelo hlášení, kde se pes nachází. Klasické GPS obojky pro mě nemají smysl, ty mi zloděj ze psů sundá, že jim z krku čipy vyřízne je o něco méně pravděpodobné ( mám psy s vysokou chovnou a rodokmenovou hodnotou, pojištěné proti krádeži ).
@sadlo-maslo-uzeniny měla asi na mysli obyčejné lokátory, které pracují na principu triangulace - ty používají myslivci u norníků, honičů, nebo barvářů, jsou levnější než GPS čipy, ale dosah mají opravdu jen pár set metrů.
Nebo se mrkni sem http://www.dogntag.com/ jestli by ti nestačilo něco takového, to načte každý, kdo ví, co je to QR kód a má u sebe telefon se zapnutými daty, GPS a sdílením polohy.
To je sice hezke ale jednou tomu vynálezu musí dojít baterie. Ale třeba se pletu. Jen me nenapadá jak se to dobíjí.
Koukám, že vám hodně leží v hlavě to dobíjení. Čipy implantované pod kůži se nijak nedobíjí, mají životnost přibližně 25 let a jsou obaleny křemíkovým sklem, takže je tělo psa nevyloučí, pro organismus nejsou škodlivé a po aplikaci drží na stále stejném místě, nikam v těle necestují. Pak už se jen pomocí souřadnic nastaví virtuální hranice, která pokud je překročena, tak přijde SMS s upozorněním. Pes je pak dohledatelný všude na světe, kde je viditelnost satelitů, to už jsem psala.
@Shreya píše:
Koukám, že vám hodně leží v hlavě to dobíjení. Čipy implantované pod kůži se nijak nedobíjí, mají životnost přibližně 25 let a jsou obaleny křemíkovým sklem, takže je tělo psa nevyloučí, pro organismus nejsou škodlivé a po aplikaci drží na stále stejném místě, nikam v těle necestují. Pak už se jen pomocí souřadnic nastaví virtuální hranice, která pokud je překročena, tak přijde SMS s upozorněním. Pes je pak dohledatelný všude na světe, kde je viditelnost satelitů, to už jsem psala.
Muzes mi napsat primo typ? Klidne soukrome.
@Shreya píše:
Máš nějaký odkaz? A co ta sranda stojí?
GPS čipy jsou sice oficiální a legální, ale přesto nic konkrétního zvěřejňovat nechci. Sem, ani do SZ vzhledem k tomu, jak je dneska snadné cokoliv dohedat. Jen napíšu, že čipy fungují na jiném principu než RFID a cena za načipování zase nebyla tak závratná. Víc info si holt musí sehnat každý sám, já už jsem toho zveřejnila dost, víc nechci.
@Shreya píše:
GPS čipy jsou sice oficiální a legální, ale přesto nic konkrétního zvěřejňovat nechci. Sem, ani do SZ vzhledem k tomu, jak je dneska snadné cokoliv dohedat. Jen napíšu, že čipy fungují na jiném principu než RFID a cena za načipování zase nebyla tak závratná. Víc info si holt musí sehnat každý sám, já už jsem toho zveřejnila dost, víc nechci.
No já hledám už aspoň hodinu a jelikož se v tom vůbec ale vůbec nevyznám, tak nenacházím vůbec nic, či by mi k něčemu bylo. Vždy jen ten čip, co je potřeba přečíst čtečkou. No třeba se najde někdo, kdo poradí.
Ahoj, nemáte někdo informace o gps podkožních čipech pro zvířata? Nikde nemůžu nic najít.
@terinka4444 Tchyne ma dva jacky a oba maji cip. Zitra ji zavolam, zeptam se a pokud to bude aktualni, dam vedet.
@ivoun píše:
@terinka4444 Tchyne ma dva jacky a oba maji cip. Zitra ji zavolam, zeptam se a pokud to bude aktualni, dam vedet.
děkuji, mně nejde o běžný informační čip, ale o podkožní sledovací zařízení v případě krádeže zvířat. Jak oněm píše @Shreya přesně to potřebuju, jen to prostě nedokážu najít, kde a jak to koupit
@ivoun píše:
@terinka4444 ano, presne toto mam na mysli
super, byla bys zlatá, budu vděčná za jakoukoliv informaci, kde to najít, značku, cokoliv. Děkuji