Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o pár rad začínám být zoufalá. V listopadu jsme si od jedné paní vzali kocourka. Máme ještě jednoho Matěje. Před rokem nám umřel kocour a Matěj do teď si nezvykl být sám. Tak jsme tedy pořídila kocoura Kamila od jedné paní že ho museli dát pryč
. Bohužel kocour Kamil mi čůrá do postele a gauče. Ze začátku jsme nevěděla který kocour to dělá. Jenže pak se ukázalo že to dělá Kamil. Párkrát dostal žádný účinek to nemělo. Tak jsme se dočetla že nemusí chtít chodit na wc s Matějem. Udělala jsme tedy další kočičí wc ale nic Kamil dál vesele chodil když jsme zapomněla někde zavřít dveře. Čůral většinou jen mě tak jsme se mu věnovala uplácela dobrůtkami a hodně se mazlila. Misky na jídlo jim dala zvlášť dost jsme Matěje odstavila aby Kamil měl pocit že je vítaný a měl pozornost. Bohužel to ani toto nezabralo. Včera kocour byl v ložnici. Seděla jsme na posteli o oblékala malou a všimla jsme si že Kamil najednou vyběhl jak čertík s krabičky s ložnice a koukám manželovi počůral polštář. Takže asi už po 100.. jsme šla prát
dnes jsem našla načůráno v posteli u malí
mám vztek a nejradši bych hned vyhodila ven
k malí nikdy nečůral. Ještě mám v plánu dojít sním na veterinu ale mám pocit že to dělá vyloženě schválně včera jsme sním nemluvila celí den a furt se chtěl mazlit. Myslím si že se má u nás dobře ale asi mu tady něco vadí.. Jsem hrozně čistotná a todle přestávám psychicky zvládat. Do toho jsme těhotná a odmítám mít doma takového počůránka když budeme mít druhé miminko a to že načůral dceři do postele je poslední kapka. Kdyby bylo na manželovi už tu dávno není
.. prosím někoho kdo má zkušenosti s nezbednou kočkou a mohl by mi poradit co zkusit než ho dám někomu kdo nemá doma jinou kočku a má čas se mu věnovat na 1000%.
Co jsem tak vypozorovala u jiných, co měli stejný problém: pomohlo jen a pouze, když se kočka přestěhovala do jiné domácnosti, kde mohla chodit ven…:(
Kočky miluji, ale vím, že tohle bych také nezvládla. Zkuste mu najít jiný domov.
Tak jestli jste si vzali takhle starého a nebyl zvyklý na kočky, tak se vám prostě mstí, no..mbyl zvyklý na děti, nebo chodit ven?
Naše micky tohle dělají, kdyz jsou ve stresu (samy doma, prestehovany nábytek apod). Pomůže se jim chvíli poradne věnovat a odstranit rušící podnět. Muže reagovat na zmenu prostředí, dalsi kočku, malé dite, spatnou podestylku, nějakou vůni
těžko rict na dálku.
@Katciicek nám tohle (naštěstí ne do postelí, jen třeba do batohů) dělal kocour, když se přistěhoval přítel. Dle mého jsou kočky zvyklé na určité pachy. Tedy tvůj Kamil na pach předchozí majitelky a jejího domova. A u vás si všechny pachové stopy přeznačkovává. Náš dělal to, že příteli čůral na oblečení, dokonce do koše na prádlo, na batohy, na boty. Mě nikam (protože se mnou žil odjakživa). Nechci tě strašil, ale přešlo to po cca 2,5 letech. Někdy jsem měla chuť ho vzít k veterináři ať si ho nechá. Teď mu je skoro 12 a jak je už lenivější tak zase čůrá všude možně po zemi (jen ne nikdy do svého záchoda). Veterinář říkal, ale že to je už leností. Tak chodím a vytírám a vytírám a vytírám. Také jsem těhotná a někdy si říkám, zda tohle udělá pak prckovi (nový pach) tak mě asi švihne ![]()
@pikola na kočky byl zvyklí byl v domácnosti s jinou kočkou, paní má syna a ven co říkala jen když vypadl s okna jinak nechodil ![]()
@Krista já právě miluji čičiny a on tu jen jen díky tomu že mu furt dávám šanci manžel by ho nejradši vyhodil hned.
nechce se mi ho dávat pryč
![]()
@Katciicek a má kocourek svoje místo? svojí boudu kukan? svůj prostor kde je to jen jeho? m spíš přijde že je nervozní a značkuje si celou místnost, protože nemá vlastní teritorium, rozhodně možnost dávat ho pryč bych volila jako poslední. Mám známou která kočičákům velmi dobře rozumí pokud na ní budeš chtít kontakt písni do zprávy ( mě pomohla s utoky na starší kočku )
@mimi82 jenže on jinak je k nám skvělí mazlí se hraje si spí v noci u mě hraje si Matějem a i s malou. Občas mě napadá že ho dala paní pryč kůli tomuto a neřekla mi to protože druhou kočku si nechali a jeho ze zrd. důvodů dali pryč. Mám ho moc ráda a asi si dokážete představit co děljí moje hormony při představě že ho dám pryč ![]()
@Tichošlápek jenže jak mám poznat co mu vadí? ![]()
@Katciicek ten náš je jinak taky skvělí, mazlí se až moc, neútočí, spinká s námi, chodí za mnou a teď i manželem jak pejsek. Je to naše zlatíčko a doufám, že to s ním zvládneme i s příchodem miminka.
@Anikaa02 chodí na skříň k malé do pokojíku tam je moc rád. jinak mají boudu ale tam nechce být. mě přijde že značkuje jen tam kde spím já. Protože včera jsme v manželovo posteli spala já. na gauč čůrá jen na místa kde jsme já. a u malí v posteli jsme nad dnešek spala
jenže jsme jediná kdo se mu věnuje a mazlí ho kdo jim čistí a dává granulky. Paní mi říkala že jedl kapsičky co je u nás se nedotkl ničeho než suchého ![]()