Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Jsem v 7tt, potvrzeno testem, 3×. K dr jdu až příští týden. Minulý týden jsem měla čípek tuhý a prakticky uzavřený. Dnes ale kratší s otevírá se. Nespinim, nekrvacim. Může to znamenat konec? K dr jdu až příští týden.
To ti řekne až lékař…
Mě strašně udivuje kolik holek si kontroluje čípek sotva mají pozitivní test
já si ho nekontrolovala ani před porodem na posouzení toho jsou dle mě jiní, třeba doktorka? Já bych to asi nechala na ní a zbytečně si nikam nesahala ![]()
A to jako laik pozná jo??? Já to teda nikdy nezkoušela, ale ani by mě nenapadlo že poznám jak na tom ten čípek je…
Já kvůli dlouhodobému zavádění tablet měla stav čípku zmáknutý a věděla jsem, jak vypadá (po hmatu). Těhotenství jsem prvně poznala na něm, protože byl jiný. Ovšem jestli se otevírám nebo zavírám jsem opravdu nepoznala a vždy jsem věřila světu gynekologovi, že je vše v pohodě.
Taky jsem ale celé těhotenství věděla, že jsem na prst otevřená. To mi říkali i doktoři vždy, když mě pak někdo nový viděl a psali to do papírů, jakože se už otvírám ![]()
Jakože bych hned nesoudila, že si někdo sahá někam jen z vlastní blbosti a blbnutí. Já postupovala IVF a kvůli různým problémům jsem si toho zaváděla tolik, že to dole mám prostě zmapované. A jak říkám, díky čípku jsem věděla, že jsem těhotná, ještě dřív, než mi to ukázal test.
@Malineka no jo ale paní to očividně nemá zmapované a pak se zbytečně stresuje
já to nemyslela zle jej, ať si sahá kdo chce kam chce, ale posoudit to stejně musí doktor, tak jsem jen chtěla poznamenat, že je to zbytečné a je rozhodně lepší počkat na odborníka ![]()
A proč to sleduješ? Stejně prd poznáš a maximálně si t zaneseš nějakou infekci ![]()
Jsem v 7tt, potvrzeno testem, 3×. K dr jdu až příští týden. Minulý týden jsem měla čípek tuhý a prakticky uzavřený. Dnes ale kratší s otevírá se. Nespinim, nekrvacim. Může to znamenat konec? K dr jdu až příští týden.