Cipralex a kojení

305
29.4.13 17:01

cipralex a kojeni

Zajima mne vas nazor na uzivani Cipralexu a kojeni. Beru jednu tbl. Denne. Je to bezpecne? Dr tvrdi, ze ano ale nazory jsou ruzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
92
29.4.13 17:51

4

Příspěvek upraven 09.07.15 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
29.4.13 17:52

Ahoj,
můj názor zní jednoznačně: raději bych ho při kojení nebrala.
Měla jsem možnost si přečíst příbalový leták, kde se psalo, že by to člověk neměl brát snad minimálně půl roku před plánovaným těhotenstvím. Díky tomu jsem to odmítla brát a obešla jsem se i bez čehokoliv jiného.
Z toho usuzuju, že to není vhodné ani při kojení. K miminku se totiž kojením všechno, co mamina sní, dostává…A to určitě není vhodný…Někteří doktoři občas bohužel nejsou při smyslech, co doporučí těhotným nebo i kojícím ženám…Vždycky bych si přečetla ještě příbalové informace. Nebrala bych ani to, kde je uvedeno, že neežádoucí účinky u těhotných nebo kojící nebyly prokázány…To je totiž oznámení ve smyslu: „Buď a nebo…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
29.4.13 18:15

Mám kamarádku a ta s Cipralexem odkojila už dvě děti. Děti jsou OK a v pohodě, holka jde letos do školy naprosto bez následků.

Psychiatři jsou různě opatrní a různě věří výzkumům, které financují farmaceutické firmy.
Mě taky podali dva různé názory ohledně AD a kojení, doktorka prohlásila : „něco bezpečného vymyslíme“ a doktor: „buď AD bez kojení nebo kojení bez AD“, ale oba mi doporučovali s kojením přestat s ohledem na můj zdravotní stav a nekontrolovatelné hormonální výkyvy (produkce prolaktinu), které jsou při kojení běžné, dost ovlivňuje celkovou hladinu serotoninu atd. + riziko nepravidelného, přerušovaného spánku při kojení a následné zhoršení psychických potíží.

• Citovat
  • Upravit
92
29.4.13 19:29

Odstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat