Cipralex v těhotenství

sunshinegirl
3.12.15 13:51

Cipralex v těhotenství

Ahoj holky. Otázka je jednoznačná. Uklidněte mne, nebo ne, hlavně mi napište reálné zkušenosti. Cipralex 10 g v těhotenství. Braly jste? Narodilo se děťátko zdravé? A jak s kojením?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
3.12.15 14:01

Konzultovala bych s dr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
3.12.15 14:15

@sunshinegirl Většina gynekologu i psychiatrů ti řekne, že to neni problém. Zaleží na okolonostech a myslim, že se musí 100 krát zvážit jestli je to nutné. V naprosté většině případu se miminko narodí zdravé, ale samozřejmě to zvyšuje potencionalní riziko problému. Co jsem to hodně studovala nejlepší je to nebrat v prvnim trimestru.
Kojení je zbytečné riziko do miminka cpát látky, které rozhodně pro miminko nejsou prospěšné, když v dnešní době je um

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
3.12.15 15:06

Zvazila bych, jak moc ty antidepresiva potrebuju a jestli by se to alespon v tom tehotenstvi a kojeni nedalo resit nejakou bylinnou cestou

a nechtela jsi napsat mg? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
3.12.15 16:38
@Neff píše:
Zvazila bych, jak moc ty antidepresiva potrebuju a jestli by se to alespon v tom tehotenstvi a kojeni nedalo resit nejakou bylinnou cestoua nechtela jsi napsat mg? :think:
@annaei píše:
@sunshinegirl Většina gynekologu i psychiatrů ti řekne, že to neni problém. Zaleží na okolonostech a myslim, že se musí 100 krát zvážit jestli je to nutné. V naprosté většině případu se miminko narodí zdravé, ale samozřejmě to zvyšuje potencionalní riziko problému. Co jsem to hodně studovala nejlepší je to nebrat v prvnim trimestru.
Kojení je zbytečné riziko do miminka cpát látky, které rozhodně pro miminko nejsou prospěšné, když v dnešní době je um
@atominnka píše:
Konzultovala bych s dr :nevim:

Dle psychiatričky to není problém, ale já se bojím. Ale přímo jsem k ní šla s tím, že se snažíme otěhotnět a ona mi to dala. Že je tam riziko spíše papírové, minimální. Nevíte jak dlouho se minimálně ty AD musí brát? Je možné třeba jen pár měsíců?

Příspěvek upraven 30.05.16 v 08:31

• Citovat
  • Upravit
sunshinegirl
3.12.15 16:45

Budu vděčná hlavně za info od holek, co to braly a ideálně v těhotenství. Nejlépe dobré zprávy, ale vlastně jakékoliv reálné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.12.15 17:18

Mi se zda, ze cipralex se bere max. mesic a ze na dlouhodobejsi uzivani je citalopran. Tedy alespon znamy to tak bral (v pribalovem letaku, to bylo myslim napsane). Mel uzkostne stavy az sebevrazedne. Jednou mi jeden venoval, kdyz jsem mela hrozne velky stres a nemohla jsem nekolik dni jasne myslet a prisla jsem si potom popravde jako vyorana mys. Takze si vazne myslim, ze ho dele nez mesic dva brat nebudes. Radeji anonym kvuli znamemho i kdyz si myslim, ze na emimino nechodi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
22614
3.12.15 17:39

@sunshinegirl pokud ti dr řekla, že to není problém, tak bych se tolik nebála. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
3.12.15 18:52
@Anonymní píše:
Mi se zda, ze cipralex se bere max. mesic a ze na dlouhodobejsi uzivani je citalopran. Tedy alespon znamy to tak bral (v pribalovem letaku, to bylo myslim napsane). Mel uzkostne stavy az sebevrazedne. Jednou mi jeden venoval, kdyz jsem mela hrozne velky stres a nemohla jsem nekolik dni jasne myslet a prisla jsem si potom popravde jako vyorana mys. Takze si vazne myslim, ze ho dele nez mesic dva brat nebudes. Radeji anonym kvuli znamemho i kdyz si myslim, ze na emimino nechodi :kytka:

No já nevím, mluvila normálně o tom, že se to bere i rok apod. když je třeba. Jinak já se po tom cítím fajn, nic mi není.

• Citovat
  • Upravit
sunshinegirl
3.12.15 19:52

Tak pro budoucí generace, hledající tohle info o tomto léku. Moje gynekoložka mi právě odespala, že v tomto dávkování můžu klidně cipralex celé těhotenství a že se můžeme snažit, že to není na závadu. To stejné mi řekla psychiatrička, takže jdeme do toho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.18 09:10

Mne cipralex - kapky “zachránil” život v tehotenstvi . Vše zadržela placenta , akorát jsem teda nekojila .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.21 09:38

Ahoj holky,
ráda bych oživila diskuzi. Jsem těhotná..22.týden…beru cipralex, protože se mi rozjely úzkosti. Teď je to cca 9. den, co mám vyšší dávku a mám pocit, že je mi hůř a hůř. V noci se furt budím úzkostma… Přes den taky úzkosti.. Vůbec nevím, co dělat.

Je tu někdo v podobné situaci případně někdo, kdo má nějaké zkušenosti s cipralexem?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.24 19:23

Ahoj, obnovuji diskuzi. Máte prosím někdo nějaké zkušenosti z posledních let s braním tohoto léku v těhotenství? Pomohl vám? Bylo dítě po narození v pořádku? Dnes mi končí 1.trimestr a již několik týdnů se utápím v depresích, které mi dost komplikují běžné každodenní fungování, vztahy a péči o starší dceru. Doktor nechává na mně, jestli si prášky nechám napsat, nebo ne a já se pořád nemůžu rozhodnout, protože vnitřně to beru jako selhání a bojím se rizika možných zdravotních komplikaci. Na druhou stranu mám pocit, že už svůj život opravdu bez medikace nezvládnu :-/.
Asi si sem jdu hlavně pro uklidnění, že se nemám čeho bát a jít do toho…

• Citovat
  • Upravit
286
7.6.24 21:05
@Anonymní píše: Více

Já mela jina antidepresiva, ale take ze SSRI. Nebala bych se toho. Brala jsem teda dlouhodobe uz pred tehonstvim.. mela jsem vcelku nizkou davku, ale ke konci tehotenstvi jsem navysovala, pac to byl mazec. Maly zcela zdrav, narozen v terminu, moc sikovny na kojeni apod. Abstinencni priznaky jsem na nem zadne nepozorovala… dnes mu jsou temer 3 roky. Je teda hodne zivy, ale jinak moc sikovnej, chytrej a zdravej kluk.
Rozhodne nedelejte hrdinku a leku se nebojte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
7.6.24 21:09
@Anonymní píše: Více

Nepis blbosti ked tomu nerozumies :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...