Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
ja kojila 14 dni a to jen s dokrmem… mela jsem akutniho cisare… no a maleho mela u sebe az ctvrty den, predtim mi ho nosili jednou denne na prilozeni stylem ze mi ho dali do postele at se snazim (mela jsem dve kapacky a tlakomer)… no mliko se mi cca po tydnu udelalo, ale v porodnici mu dali lahev UM a to bylo pohodlnejsi nez se snazit z prsa, ve 14dnech se odstavil uplne sam (ale moje prsa trpely jeste dalsi mesic)…
a i kdybys nekojila tak nejsi spatna mama…
![]()
Ahoj,
taky sem rodila akutnim cisarem a ackoliv mi malou prinesli az asi po 8 hodinach, bez problemu se pricucla a vyhradne sem kojila skoro 7 mesicu, s prikrmama pak 13. Komplikace me nenapadly a taky zadny neprisly
.
Ahoj maminy.
Moc všem děkuji.Vesměs to jsou jen a jen pozitivní informace.
![]()
Vím,že bych nebyla špatná máma ani s UM,ale taky vím,že by mi to bylo hrozně moc líto,právě proto,že jsem ty dva moje raubíře kojila přes rok.A tohle je naše poslední mimi (i když nikdy neříkej nikdy
),tak by mě to určitě moc trápilo.
Díky moc.
Pa pa J.
ahoj,
přidávám se k většině, první dítko máme taky narozené CS, rozkojit se nám podařilo až 5.den, ale myslím, že to bylo dáno trošku tím, že mi ho první 2 dny moc nenosili a raději ho dokrmovali…pak už jsme trvala na tom, že ho chci na celodenní péči, přikládali jsme co nejčastěji a šlo to, Výlučně jsme kojili do ukončeného 7.měsíce, odstavil se sám v 18. měsících.
Takže držím pěsti, určitě to zvládnete… já si myslím, že je to hlavně o psychice a vůli maminky chtít kojit
a pokud to u tebe už 2× šlo, není důvod nezvládnout to i potřetí ![]()
Taky jsem rodila cisarem a kojeni se rozbehlo samo po cca. 4 dnech, ale je pravda, ze jsem malou prikladala co dve hodiny hned druhy den po narozeni…
Vydrzely jsme to 6 mesicu, pak uz mlicko na celodenni kojeni bohuzel nestacilo.
Drzim pesti a uvidis urcite to pujde, chce to jen trpelivost
!!!!
Po prvním císaři - akutním - se mi spustilo MM někdy 6.-7. den, ale kojila jsem do 13m, do 6m plně. Teď u druhého mimča, taky CŘ, ale plánovaný, laktace od 3. dne, bez dokrmu, ani prsa se mi nenalila do šutrovita jako poprvé a bez zánětu a teploty a rozhryzaných bradavek; měla jsem dojem, že tělo už ví, o co jde, i techniku jsem měla zvládnutou.
Ahojky,
přidávám se k většině - rodila jsem plánovaným císařem pro KP a hmotnosti větší než 3,5 kg. Rodila jsem v 10 ráno, poprvé přiložila někdy později odpoledne, 3. den se mi nalily prsa a už to ze mě teklo jako z kohoutku. Kojila jsem asi rok a čtvrt, možná o něco dýl.
Ničeho se neboj, hlavně si nepřipouštět žádný černý myšlenky a nenervovat se ![]()
Ať ti to dobře dopadne!
Ahoj, mne se mala narodila taky cisarskym rezem a kojeni uplne bez problemu, ted ji bude rok a stale ji kojim, do ukonceneho 6. mesice jsem ji jen kojila. Po cisari mi ji hned po cca 6 h prinesli na prvni prisati a pak se laktace postupne rozjela, mala nebyla prikrmovana, mlicko ji uplne stacilo. Takze to urcite pujde, neboj ![]()
No a ja jsem se po cisari dokonce rozkojila pomoci odsavacky, miminko jsem totiz mela na JIP. Fachala jsem poctive kazdy dve hodiny po 5min, ale vyplatilo se. Mlicko prislo treti den.
AHOJKY
Taky jsem po CS, malýho mi přinesli hned za 2 hodiny a pravidelně ho po dvou hodinách nosili, takže se i hezky přisál..žádný dokrmování, vůbec jsem nemyslela na to, kdy se mi udělá mlíko, věděla jsem, že zatím mu mlezivo stačí..malej se narodil v 11 v pondělí a ve středu ráno jsem měla mlíko, takže je to fakt v hlavě, nestresovat se tím, kdy už to přijde..to je asi nejhorší.
Držím ti pěsti
určitě to zvládnete ![]()