Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminy.
Ráda bych věděla,jak to je s kojením po porodu císařským řezem.
Malý je už skoro 2 měsíce KP a pokud se neotočí,tak uvažuju o plánovaném císaři.Nebude to žádný drobek.
Slyšela jsem,že je pozdější nástup laktace.Zajímalo by mě,jestli se vám podařilo rozkojit a kojit minimálně půl roku. Ať vím na co se mám připravit. Já vím,že každé tělo je jiné,každé dítě je jiné a nejdůležitější pro prcka je láska. Ale přece bych ráda kojila.
Moc díky.Pa pa J.
Ahoj,
taky jsem rodila císařským řezem pro kp mimi. Kojení jsme zvládli dobře, kojila jsem 4 měsíce, ale od 4. týdne s příkrmem, protože David byl pořád hladový, tak mu to nestačilo. Určitě se toho nemusíš bát, to zvládneš. Tak hodně štěstí.
Ahoj, já taky rodila plánovaným císařem pro polohu KP před 2 měsíci. Moje zkušenost je taková, že je to všechno v hlavě. Byla jsem úplně v klidu, věřila jsem že budu kojit bez problémů a taky jo. U první dcerky to bylo v pohodě (spont. porod), tak jsem si teď nepřipouštěla jinou možnost. Pravda Adam byl od narození pořádný jedlík. Určitě se toho neboj. Hodně štěstí!
Mně to čeká za měsíc a něco, první dítko přirozeně a kojila jsem do 10m. Tak doufám, že to zvládnu i teď.
Victoria, máš obě zkušenosti, císař i spont, mám se bát? Nikdy jsem nebyla na žádné operaci. . . . a mám toho plnou hlavu.
Ahoj,
mam cerstvou zkusenost s sestidennim miminkem. Rodila jsem v patek rano (taky pro polohu KP a velky miminko), dite mi prinesli az v sobotu odpoledne a mlicko se zaclo tvorit hned v nedeli v noci, od vcerejska kojime bez problemu, jen na zacatku jak se mi nalily prsa, tak mala nemohla chytit bradavku takze pomohly kloboucky. Ale to uz s SC nesouvisi a delka kojeni snad taky ne, doufam, ze nam to vydrzi dlouho.
Hodne stesti a preju, at se mimi jeste otoci, ja si moc prala prirozeny porod ale nedopadlo to. ![]()
Vladkaaa
Ahoj.Já jsem obě děti kojila 13.měsíců.Proto je pro mě nepředstavitelné,že by to tentokrát mělo být jinak.Ale oba předchozí porody byly přirozené.Tak teď mám celkem nahnáno.
Pa pa J.
My jsme měly taky porod císařským řezem, už je nějakej ten pátek
… Kojení se rozběhlo tak po 3dnech, ale nezkoumala jsem, jakej je normál. Mezitím jsme pořád přikládali, byla jsem z toho už na nervy, ale nakonec bylo mlíka až dost
A Ema dostávala během těch prvních dní mateřský mlíko z nemocničních zdrojů, takže nijak netrpěla- doufám
Kojení jsme utli na roce a půl, a jen protože jsme už dál nechtěli, takže se toho vůbec neboj! (A to jsme měli dikonce asi 3-4denní pauzu v 6.týdnu, kvůli nemoci, a přesto to po menších peripetiích fungovalo dál.) A jinak- srovnání teda nemám- ale myslela jsem, že operace a stav po ní bude mnohem horší záležitost… po necelým dnu už jsem s pomocí vstala a dál se to hrozně rychle zlepšovalo, za tři dny to bylo skoro ok, takže klíd ![]()
Já mám sice mimi vzorně otočené, ale přirozenému porodu brání placenta
, vypadá to na kudlu ve 38tt max. A operace bojim bojim, ale to mám smůlu. . . .
Ahojky
tak já měla císaře taky kvůli KP, rozkojila jsem se asi po 3 dnech, a pak už to šlo po másle.je jasný že to jde pomaleji než po přirozeným porodu, záleží i na mimi, já dostala Aničku na první přiložení asi až za den po císaři no a snažila se,tak jsme se rozkojili.no a kojím do dnes.
![]()
tak kojení zdar
Taky jsem rodila pro polohu císařem… Laktace se rozběhla snad hned a hodně se mi nalily prsa, takže už druhý den jsem musela odstříkávat…problém jsme měli ale v tom, že malý se narodil ve 37tt (2.8kg) a byl hooodně spavé miminko…takže jsme nakonec kojili tři měcíce přes kloboučky…přímo se nechytil nikdy. Snad to ted klapne, chtěla bych rodit normálně a kojit bez kloboučků co nejdýl… no uvidíme, co z toho se povede.
Hlavně klid…já měla děsnou depresi, když jsme nakonec přešli na UM, že jsem neschopná matka. Nenech se ničit propagandou.
Ahojky!
Já pořád doufám, že se přetočí… Malá byla hlavičkou dolů a otočila se 31+1 a od tý doby čekám a doufám… Ještě máme 4 týdny čas.
Každopádně díky za postřehy, taky z toho mám trochu strach. A nejen kvůli kojení. Malej měl teda porodní váhu 3,35kg, u nás prej do 3,5kg nechávají rodit normálně (pokud nejsou komplikace).
Tak nám všem, co mají prcky hlavama hore, přeju ať se otočí!!!
To víš, že budeš kojit, jen se počítá, že nástup mléka bude o den později, kojila jsem rok, Tom byl pěkný nenasyta
Ahoj,
já rodila císařem, laktace nastoupila do tří dnů a kojila jsem 14 měsíců. Ničeho se neboj.
Ahoj,
rodila jsem taky císařem. Doktor mi po porodu, říkal, že po císaři nastupuje laktace později, ať piju tak 3-4 litry tekutin denně. Matyáš se pořádně přisosnul 3. den a kojení bylo bez problémů. Kojila jsem ho do roka.
Tereza