Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pro holky, kterým se miminka se narodila tak brzy, že musela loni strávit aspoň část z této doby v porodnici. Takže zvu Moniku s Maruškou, Lenku s Terezkou, Gábinu s Karolínkou, Věru s Markétkou, kdybyste někdo znal někoho dalšího, určitě ho sem pošlete
. Třeba nás najde Marcela s Martinkou, Sylva s Tadeášem.....
Alena s Liduškou
Tak jsem si to pěkně založila a hned si něco napíšu…
Gábino - jsem taky zvědavá, co Lidu předvede na neuro, minulý týden na kardio to bylo jak vraždění neviňátek - neuvěřitelný, ale neuvěřitený ryk. Podotýkám, že jí dělal jen UZV. Nebudete na chalupě? My teď jedeme na 14 dní na chatu (takže čekejte zhoršení počasí
), není to daleko, tak bychom se mohli třeba i na chvíli stavit. Kdyžtak napiš, počítat berem s sebou.
Moniko - už trháme na zahradě rajčata, tak jsem si na tebe vzpoměla
. Letos jsou teda nějak dřív… Užívej krásných českých záchodků. Jinak Lidka se narodila 23., Karolínka 25. Doufám, že nekecám, ale 30. to určitě nebylo, protože si Gábinu pamatuju ještě z P3. Ale kdy je Maruška nemám teda tušení
. Sraz určitě, měly bysme naplánovat někdy na září, říjen. Vy jste taky ještě nedostali pozvánku na foniatrii?
Lenko - Lidka váží cca 8,5kg a jí všechno, co jí dáme. Jen ovocné přesnídávky odmítá, nechápu, proč jí je ještě kupujeme, když je stejně jíme my. Asi proto, že jednou za týden zapomene a půl skleničky milostivě sní…
Věrko - jedete teda nakonec na tu foniatrii do Žitný, ev. kdy, nebo sis vyjednala něco jinýho.
To je krásně dlouhej příspěvek do úvodu, co?
Alena
Ahoj holky,tak vás všechny zdravím.Sice se s některými neznáme,ale myslím si,že to vůbec nevadí.Jen nevím,jestli vám nebude vadit,že vám hned tykám.Komu jo,tak se omlouvám.
Pro nezasvěcené-narodila se nám 20.srpna Terezka ve 30.týdnu.U Apolináře jsme byly 14 dní a pak nás přeložily do Jihlavy,kde jsme byly do 25.října.Stejný den nás pouštěly domů jako Alču s Lidunkou.V Praze jsem poznala Alču,Věrku,Marcelu a ještě jednu maminku,co měla dvojčátka. …Teď už nám Terezka leze o 106,pochoduje kolem nábytku.Hračky jí moc nezajímají,ale to co najde v šuflatech,je pro ní největší poklad.S kytkama je taky velká kamarádka.Poslala bych vám nějakou fotku,ale nevím,jestli sem to jde vkládat.
Chodíme pořád na kontroly.Teď jdeme v září na neurologii.Doktor říkal,že už je to možná naposled,že zkontroluje koordinaci chůze a může prý nás vyřadit.Zatím máme všechno vpořádku.Tak jsem tak šťasná,že to takhle všechno dopadlo.
Alčo,tak mi máme 7,5kg.
Mějte se všichni moc krásně a dětem HODNĚ ZDRAVÍ.Ahoj Lenka
Tak máme dovolenou, jsme na chatě a proti všem zvyklostem je hezky! Ale nezoufejme, koncem týdne už se má počasí kazit…
Dneska jsme byli na výletě na Troskách a v Troskovicích v muzeu panenek a medvědů, tak Madla byla spokojená. Na zítra jsme slíbili Madle koupaliště, tak budem asi losovat kdo s ní pojede, protože máme s sebou ještě Bertíka a ten tam nesmí, tak s ním musí někdo zůstat. Kdybychom ho zavřeli v chatě, tak tu chcípne vedrem a venku ho taky nenecháme, protože plot sice funguje, ale po chvíli nějakého usilovnějšího snažení by Bertik určitě uspěl. Taky zůstane Lidka, protože do koupaliště bych ji asi ještě radši nebrala, navíc to asi nebude moc teplý, a kdyby šla s námi, tak je naštvaná, že nemůže do vody, protože se koupe ráda. Dostane na zahradě škopík… David na koupaliště moc nemusí, koupe se tak 2× do roka, pokud teplota překročí 35 st., všechno je mu studený. Jenže! Zůstat doma s Lídou se mu taky určitě nebude chtít, protože co kdyby nějak hodně řvala nebo něco. Tak uvidíme, jak se rozhodne…
Lenko, obrázky sem určitě vkládat jdou, ale zatim nevím jak, jestě jsem to nezkoumala.
Mějte se,
a.
Ahoj holky,
tak jsem se konečně nějak propracovala k diskusi s vámi. Karolínka už spí, tak mám klid na psaní. Rostou ji další zoubky, tak je dost protivná
, no ani se ji moc nedivím.
Minulý týden jsme byli na té neurologii, ale to jsem ti Alčo už psala, hrůza a ještě jednou hrůza. Doufám, že ji to vřeštění snad brzy přejde. Koncem srpna jdeme na roční prohlídku, tak to se zase asi předvede.
Upřesním datum narození:Karolína se narodila 26.srpna a Maruška nějak po 2.září +-.
Mějte se všichni fajn a já se zase v neděli přihlásím. Zítra jedeme s Karolínkou k našim a tam jsem bez spojení s civilizací
.
Alčo nebyl tvůj manžel v pátek nakupovat v Intersparu s Madlenkou? Jeho bych asi nepoznala, ale ten blonďatý andílek mi byl nějak moc povědomý.
Gábina
Jé, tak to byli oni. Normálně jezdí táta sám, ale Madla se mu v pátek vnutila. Přijel z andílka trošku vystresovanej…
. on je rád, když najde co má, natož mít ještě ocásek.
Koupaliště jsme dnes vynechali, byli jsme v Radvanovicích, je tam takový obr dětský hříště, Madla přešťastná a naprosto vysílená, vůbec nechtěla domů.
Alena
Ahoj holky, konečně jsem se dostala k počítači, abych se s vámi zapojila do diskuze.
Alčo, tak na tu foniatrii nakonec jdeme do Žitný, taky nám tam řekli, že když se to povede během dne, tak můžeme jít domu, tak jsem si řekla, že to zkusíme a buď nám to udělaj nebo ne. Každopádně spát přes noc tam nebudeme. Objednám se když tak potom někam jinam. Jsem na to docela zvědavá, Markétka spí vždycky dopoledne od 10:00 tak hodinku, a pak odpoledne taky hodinu, tak se do toho snad trefíme.
Taky koukám, že jezdíte do Českýho ráje. Máme to tam taky rádi, letos jsme tam byli na dovolený v Sedmihorkách v chatce, bohužel jsme musely po třech dnech domů, protože se strašně ochladilo a Markétka dostala strašnou rýmu, tak teď přemyšlím jestli si to ještě koncem léta nezopákneme.
A kdy jdete vy na tu foniatrii? Nějak dřív než my viď? My jdeme 24. srpna.
Tak se zatím mějte. Věra
My tady máme kousek od Kosti chatu… Na foniatrii jedeme 22.8. I když teda nevim proč, protože uši má fakt dobrý, teď tady špitáme, aby se náhodou za dveřma neprobudila. A doufám, že to stihnou odpoledne, protože Lidka spí opravu jen svou půl hodinu, pokud se s ní nehrká… Vůbec se mi tam nechce. To je vidět, že už člověku otrnulo…
Dneska konečně trochu pršelo, už jsem byla celá nesvá z toho pěknýho počasi ![]()
Alena
Alčo,jen si tu dovolenou pěkně užijte.Ono se to počasí má zase umoudřit.
Michal má za týden dovolenou a naše dovolená bude spíš návštěvní.Jedem do Příbrami,tak už se fakt nemůžu dočkat.
Vždyť jsem vám psala,jak ty návštěvy vypadají.Ach jo.
Terezka nám taky nespala,když jí dělali to vyšetření sluchu a zvládly jsme to,no hlavně oni.Sice mi tenkrát sestřička řekla,ať Terezka spí,ale samozřejmě nespala.Trvalo to fakt jen pár vteřin.Dali jí do ucha sondu a jen co se chytl signál,tak bylo hotovo.Ať to dobře zvládnete.
Hezky oslavte dětí narozeniny a přejeme pevné zdraví a každý den,ať je pro ně krásnější.
Lenka s Terezkou
Ahoj holky,
tak jsem vás konečně našla
, už jsem něco psala, ale asi jsem nebyla zaregistrovaná, či co..no, nikde nic
. Takže na rehabilitaci řikala,že ještě TROŠKU cvičit bříško a je to OK..chválila hrozně, to zas jo..v pátek jdeme na neurologii, tak jsem zvědavá. Ale už to beru v klidu, když si fakt vzpomnenu na ty začátky
, tak je to pohodička. Maruška se narodila 8.září, to jen tak pro ouplnost
Určitě se nějak srazíme v tom září..A s tou foniatrií si vás jako pozvali nebo jak to je??? A u zubaře jste už zaregistrovaný??? My teda ne, musím to nějak zorganizovat…Prej do roka maj bejt děti zaregistrovaný..Což, to máme fakt za pár. Tož mějte se a zatim ![]()
Monika
vítáme moniku! ![]()
na tu foniatrii nám přišla pozvánka… jdeme ve středu, takže hned podám zprávu jak to vypadá a probíhá.
v sobotu lidce vylezl konečně třetí zub - horní jednička. během neděle se naučila těma dvěma spodníma a tím horním „skoro nic“ o sebe vrzat nebo cvakat, no prostě dělat zvuk. koupila jsem jí bačkorky, protože jak se pořád o něco staví, tak jí to klouže, máme všude plovoucí, tak abych zmenšila pravděpodobnost pádů. nejdřív se hrozně vztekala, protože jí překážely při lezení a tak, ale už si na ně docela zvykla.
co jíte? já teda opravdu nevařím, kupuju povětšinou hami, ale jak si dám něco do pusy, tak na mě kouká jak na macechu, co jí nechce nic dopřát… takže ochutnává a ochutnává…
k zubaři jsme se nikam nehnali, ale švagrová o tom taky mluvila. ale chodíme ke známý, tak doufám, že až přijde čas, tak nás vezme.
nám rehabka sama volala začátkem srpna jak na tom je a co už umí, jestli něco nepotřebujeme. když jsem jí popsala všechny dovednosti, tak říkala, že je to dobrý, ať nechodíme.
jinak včera bouřka jako hrom, teď taky prší, takže konečně dovolená jak má byt
jenom přes den nepršelo, což mě tedy překvapilo.
zatím ahoj alena
Tak venku leje jako z konve, z procházky nic nebude, tak zasedám k PC. Karolínka mi snad dopřeje chvilku klid na psaní. Jak jsme byli minulý týden na neurologii, tak lezla jenom dozadu. Tak nám doktorka ukázala cvik, kterým by jsme ji měli pomoci k lezení dopředu. Cvik jsme nestihli ani oprášit a ona druhý den začala lézt dopředu a stavět se. Nevím, jestli si její rady vzala tak vážně k srdci, ale jsou to mety. Taky už máme bačkůrky, ale vypadá v nich chudák jak kocour v botách.
Jak jsem koukala, tak vás hodně jezdí na sever do Českého ráje. Já pocházím 12 km od Turnova, do Prahy jsem se přivdala, takže tam trávím teď docela dost času u rodičů a taky tam máme chalupu, takže až někdo pojedete tím směrem, tak se ozvěte. Alča už to ví.
V kolik vám vstávají ráno holky? (
vlastně všechny děti tady jsou holky) Karolínka dneska trhla rekord
, 5.21!! a ještě ke všemu je seštípaná od nějakýho komára.
Tak se mějte a budu se těšit na odpovědi. Gábina
Tak máme po prvních narozeninách.Včera se nám před rokem ve 12:33 narodila Terezka.Kolik ty vaše děti vážily a v kolikátým týdnu se narodily?Ještě,že nám ty děti dělají teď už jen samou radost,co? Takový vstávání v 5:21!:O)
Terezka vstává tak kolem půl 7,ale zaleží na tom,jak v noci spí.Když má ty svoje výstřelky v noci,že se jí ve tři ráno už nechce spát,tak pak spí i do půl 8.
Na foniatrii nás poslala dětská doktorka,do Brna.Máme to tam blíž.Už v lednu jsme tam byly.Ale co jsem si najela na stránky nedoklubka,tak tam psali,že budou posílat všem pozvánku.Ale nám nic nepřišlo.Tak nevím.
Máme pořád jen dva zuby,tak jste nás Alčo trhly.:O)Horní dásně má nalitý jak konve,ale pořád nic.Tak každým dnem očekávám,že už taky na nás vykouknou.
Mějte se hezky a pozdavujte ty vaše sluníčka.Lenka s Terezkou
Ahoj všechny ![]()
Maruška papá fakt ráda, vždycky, když končí miska, tak se rozezlí
. Nevařim jí, vaří Hami a Sunárek, občas Hipp..
A chutná jí všechno..Ovšem mlíko vede..bez toho si nedovede život představit! Jak ta je schopná za mlíkem metelit
Vodu teda furt pít nechce, i když v Bulharsku se překonala a vypila párkrát i vodu!!! Ale doma to ráda zapomněla
V pátek jdeme na neurologii, tak doufám, že nepředvede vztekání, aby zas dr. neusoudila, že potřebuje magnesium na zklidnění
Jo, s tim vstáváním: Maruška je zlatá, ona mě totiž nechá vyspat klidně i do devíti!
K těm botičkám: neberte to jako buzeraci
, ale na rehabilitaci mně důrazně upozorňovala, aby jsme botičky dávali co nejpozdějš, až bude opravdu chodit a bude je potřebovat na ven, aby se vyvíjela nožička. Že prej naboso se ta nožička vyvíjí nejlíp..Tak jenom, abyste věděli ![]()
Pro Lenku: Maruška se narodila 8.září 2006, týden 33+0 a vážila 1,600g.
Maruška už se hlásí, podivám se, co jí Hami uvařil..
Monika