Apolinář srpen - říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
204
3.9.07 15:27

tak máme první den školky za sebou. majda byla úplně v pohodě, ještě mě vyhazovala - „ploč seš tady tak dlouho, mami?“ - asi abych ji neztrapňovala nebo co (čekala jsem na nějaký papíry). k obědu prej snědla všechno, doma se v tom nimrá. s sebou dostala sváču - chleba a jablko, tak chleba zbouchala už cestou domů, jablko bylo ze školky, zřejmě výrazně lepší než ty co máme běžně doma :wink: , tak už taky není. doufám, že nám tento přístup k docházce vydrží…
na lžičku je zatim brzy, ne? to je hrozný, madle jsou čtyři a já si nic nepamatuju. lída se po ní sápe, ale že by se jako dokázala nakrmit, to nehrozí. jinak je děsnej somrák. sní svoji skleničku a loudí s mýho talíře. takže pak se doráží ještě mým jídlem. jak si strčím něco do pusy, tak už hučí…
fotky se zmenšujou v nějakým editoru - photoshop, ACDC, v office je picture manager (nevím teda jestli standartně). kdyby někdo nezvládal, klidně mi je pošlete mailem jako lenka, já je zmenším a pošlu zpátky, ev. rovnou přihodím do galerie. já sama konečně přihazuju taky jednu narozeninovou, další fotky můžete shlédnout zde: http://www.gallery.ibg-net.cz/view_album.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
4.9.07 17:43

Tak vás všechny zdravím,
Vrátily jsme se z roční prohlídky váha 7,63kg a 71cm.Doktorka je s námi moc spokojená.Říkala,že na to,že jsme vůbec nemusely chodit na rehabilitaci ,tak je vše OK.Na chůzi ať nespěcháme.Boty nedávat,až začne chodit sama.
Dostala jeden zobanec do nohy,tak nás začaly očkovat proti žloutence B.
Ptala jsem se na žloutenku A a říkala mi,že by na to teď nespěchala,že kolem třetího roku by o tom začala uvažovat.Pak jsem se jí ptala na to očkování proti pneumokokům a to mi doporučila,ale že ať si dojdu na VZP pojišťovnu,že teď nabízejí nějaký očkovací balíček a ten obsahuje tuhle vakcínu,tak se mám zeptat,jestli my,jako nedonošený,máme na to nějaký nárok.Zítra tam skočím a řeknu vám,jak jsem dopadla.Kdyby jsme na to neměly nárok,tak stejnak bych jí ty dvě vakcíny koupila.Já jako malá jsem hodně trpěla na záněty středního ucha a od ségry kluci mají zánět 6× do roka(teď už jsou taky naočkovaný)Au,au to byla bolest,tak bych chtěla,aby se tomu Terezka vyhla.
Alčo,jak si se ptala na tu díru do hlavy. :D ,tak jí má Terezka velkou 2×1cm.(tak je psáno v očkovacím průkaze při roční prohlídce VF(velká fontanela=2×1)Taky se mi zdá,že jí má pořád velkou,ale asi je to normální.
U nás lžička taky nehrozí.Asi by to jídlo skončilo všude možně jen ne v puse,tak jsem zatím v klidu.
Alčo, to zmenšování fotky je pro mě španělská vesnice a hlavně něco nedosažitelného,takže díky za nabídku,že ty fotky budeš tam vkládat.Já přes ten počítač jsem úplný tupec.Něco málo zvládnu,ale tohle fakticky ne.
Zdravím a Terezka posílá :huban: L+T

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
5.9.07 09:53

Ahoj,tak vás jdu informovat,jak jsem pořídila na pojišťovně.Prý ten očkovací balíček se nevztahuje na nedonošený miminka,ale prý stačí,když by nám to očkování proti pneumokokům doporučila doktorka z rizikové ambulance.Vše by pak bylo bezplatně.Tak jsem to všechno přetlumočila dětské doktorce a ona mi říkala,že už se s tou doktorkou domluví. :wink: Uvidíme,jak se holky domluví.
Ahoj T+L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.07 10:56

Ahoj holky,
jo, s tou fontanelou, tak Maruška jí má podle mně tak cm na cm, ale příští tejden jdeme na roční prohlídku, tak to zjistim přesnějc..Ale minulej tejden jsme byli na návštěvě, kde maj devítiměsíční holčičku, narozenou v termínu, a ta má takovou obrovskou díru, že jsem se až vyděsila, jestli Marušce nezarostla nějak moc :roll: . No, uvidíme u doktorky. Snažila jsem se o tom něco vyčíst v chytrejch knihách, ale tam je dost velký věkový rozmezí na zarůstání, tak nevim.
Maruška taky lžičku ignoruje, teda nejdřív ji vyhodí na zem a pak to tam hrne rukama :lol: .
Taky jsem na počítač dost blbec, pokud mně nezachrání Jakub, tak to má příští tejden (po oslavě :) ) Alena na mailu :lol: :lol: No, když jsme u toho, tak se vám přiznám, že já se tak nějak ani neumim přihlásit :oops: , řešim to vždycky tak, že jdu na mail, tam mám uložený to od Aleny, kliknu, jsem tu, pak se přihlásim a ono mi to tam hodí nějakej začátek a já neumim najít tuhle diskusi :? , tak překliknu znovu na mail a už jsem přihlášená :wink: …no řekněte, je to normální :?: :?: :?:
My to očkování proti pneumokokovi budem kupovat, naše doktorka se do ničeho, co by nám mohlo ušetřit peníze nehrne…Odkázala mně na VZP, tam mi sdělili to, co Lence, tudíž je to na nás…Ale jdeme do toho, přeci jenom Maruška si to zaslouží :)
Madla už je velká holka, jak machruje ve školce :lol: :lol: . Připrav se teda Alčo na to, že schytá všechny možný nemoce, to je prostě hrůza, když začnou děti s kolektivem :roll:. Jakub byl doma snad každej druhej měsíc, vždycky na dva tejdny, naše doktorka jen tak někoho z domova nepustí :lol: , pak zas někdo na něj prsknul a bylo to nanovo…No, dost nerada na to vzpomínám, protože to byly nervy, kam ho dát, nikdo s rodiny se nechtěl zúčastňovat :x Ale ty nechodíš do práce na celý dny, tak to bude v pohodě.
Tak se mějte všechny fajn a zas někdy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.9.07 19:07

ahoj,

lenko - fotky klidně můžeš zase poslat stejným způsobem

moniko - :lol: - až budeš přihlášená a v diskusi, ulož si ji do oblíbených - oblíbené položky - přidat k oblíbeným položkám . potom jen stačí rozkliknout takovou žlutou hvězdičku vlevo skoro nahoře, ukážou se ti všechny oblíbené, vybereš tu pravou (nebo rozklikneš oblíbené položky , to je stejný) -a jseš rovnou tady a přihlášená. mě to tak teda funguje.

fontanela - nám ten náš mudrc píše do průkazky stále 1×1, a to i v době, kdy korsová(neuro) psala 3×2. i na roce máme 1×1, od ní 2×2. je prostě zvyklej za ty roky… :)

počasí hnuuuusnýýýýý, dnes jsem holkám udělala revizi zimních bund a kombinéz, madla se vejde do loňských (nakupuju všechno o dost větší), lidka má nějakou zděděnou, která madle byla jednu zimu velká a druhou malá…

mějte se. a.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
8.9.07 09:54

Maruško,všechno nejlepší k prvním narozeninám. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
9.9.07 20:22

Dodatečně přejeme Marušce vše nejlepší k narozeninám. :-)
Byly jsme u babičky a tam nemáme spojení se světem :)

Gábina a Karolínka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
10.9.07 16:00

no tak, maruško, nenapínej a pochlub se, jak se máma vytáhla s dortem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
12.9.07 08:20

Maruško,tak tentokrát všechno nejlepší k svátku. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
13.9.07 11:03

taky přejeme marušce všechno nejlepší k svátku - se zpožděním :oops: , ale přece. a.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.07 18:32

Ahoj holky :oops: ,
tak jsem konečně schopná aspoň napsat, že Maruška vám všem móóóc děkuje za přání k narozeninám i k svátku, fotky budou trochu později, máma (stará šikula) je musí nějak najít v počítači :roll: :wink: :lol: A pak je stejně odešle Alče na mail, protože UŽ NEMÁ SÍLU NA TO, aby se pokusila je nějak vpravit do diskuse…
Jinak jsme ještě byli na roční kontrole, Maruška je fakt obr, váží 9,600g a měří 76cm.. A VF nemá cm na cm, ale cm na dva :lol: Doktorka se ptala, kolik slov už používá :! :?: , jestli se postaví uprostřed místnosti :?: :?: :! , jestli vyleze na schod 20cm (tam jsem jí teda opravdu ještě nedávala…) a jestli dá hrneček zpátky dnem dolů…Tak takovejchhle věcí jsem si fakt nevšímala, tak jsem tam byla jak za cizí matku :roll: Očkovala jí proti žloutence, na začátku října jdeme na toho prvního pneumokoka. Jinak ten nočník jsem nějak zatim vypustila, asi ho dostane až k vánocům :lol: , přeci jenom by teď měla těch novejch věcí už moc. :lol:
Tak jo, zatim se mějte a fotky budou :D :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
16.9.07 07:07

Lidunko,všechno nejlepší k svátečku.Hezký den :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
16.9.07 13:58

My se také připojujeme s přáním všeho nejlepšího Lidušce k svátku.
 G+K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.07 19:15

I já se připojuju s přáním k svátku :D :P ! To září je teda hrozně svátko-narozeninově aktivní…Minulej tejden Maruška narozeniny, pak svátek, zejtra Jakub narozeniny a 25. má narozeniny moje máma :roll: :roll: To je skoro horší než vánoce :lol:
Tak se mějte a čau 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
16.9.07 20:43

děkujeme za přání. nějak se nám to omezuje na gratulace :)

v galerii jsou nové fotky marušky http://emimino.cz/modules.php?…

to má maruška ty oslavy taky šikovně po sobě - madla to má hned druhý den, já za tři dny, lidka až pomalu za měsíc.

lidce jsme koupili k svátku mobil - příšernej, dělá zvuky, říká zavolej mi, pošli mi zprávu a různě vyzvání - jenže vypadá vcelku jako opravdovej, tak jsem ho za pade vzala v naději, že se nebude sápat po těch našich. zatim je nadšená, ale nevim, jak dlouho to vydr. počítám že nejdýl v úterý pochopí, že o něj nikdo jinej nejeví zájem, takže se přestane zajímat taky :wink: . a dále :,-(u magnetků s makovou panenkou - šoupat je po lednici a házet na zem je taky oblíbená zábava a ty po madle už jsou zčásti jetý a zčásti jsem je vyházela z důvodu nebezpečnosti. zato naše máma to pojala ve velkým-mé argumenty, že nic nepotřebuje ani z toho rozum nemá, absolutně nezabraly, takže pověřila ségru. dostali jsme jakoby kožíšek, zimní kalhoty, čepicu, dvě knihy a pár skleniček od hamiho. jsem zvědavá, co hodlá pořizovat na vánoce. :evil:

jinak z toho hnusnýho počasí (nebo ze školky?) má madla rýmu jak trám a včera večer začala i lidka. odsát se nenechá, abych ji mohla utřít nos, tak se s ní musím nejdřív porvat, už jsme těm frnkám nějak přes léto odvykli.

jo, taky jak jsem si pochvalovala, jak madla chodí do školky v pohodě, tak krize nastala až druhý týden - řvala jak blázen, ve středu to vydržela celých 25 min - já nechci chodit do školky! prosím! - no na cvokhaus. tak jsme jí slíbili na zítra zoo (docela to zabralo) - david si vezme dovolenou, má být hezky, ona si vezme dovolenou ze školky :) a jedem. jen budeme muset s sebou táhnout dvě bedny kapesníku :roll: . takže zítra frčíme, i když je mi jasný, že největší atrakce bude jako vždy pidihřiště před bufetem a okružní jízda vláčkem.

tak se zatím mějte, půjdu na zítra asi namazat nějakou svačinu. čau a.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová