Apolinář srpen - říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
155
27.11.07 15:59

Děkuji Monice za poklonu :huban:
Tak o pastelkách jsme zatím nepřemýšleli, ale je fakt, že Karolínka občas čárá těma malejma obyč tužkama z Ikey. To se jí líbí, mě teda už míň, protože máme počmáraný už kdeco. Co budeme dělat, až se rozmaluje úplně :roll:
Tak dneska mi přišel ten hrací stolek z mimibazárku, jsem z něho nadšená :) , uvidíme jak se bude líbit Karolínce. Ale nestál moc, tak mě to nebude tolik mrzet. Jo a ještě jsem dneska objednala od FP mluvícího psa. Nemáte ho někdo? Byly jsme v Tescu a tam ho měli.Tak já blbec jsem ho ukázala Karolínce a potom jsme odcházely s děsným řevem :-( , protož ho chtěla. Tak jsem ho objednala. V Tescu ho měli v akci za 999,– a na netu za 810,– :! :?: Tak snad bude mít všechno, aby mu nechyběla třeba packa :wink:

A kdy se holky uvidíme, plánujeme to od léta a pořád nic. Asi to necháme už na jaro, co říkáte?

Gábina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
28.11.07 11:13

Ahoj holky,
tak vás zdravíme ze zasněžené Vysočiny.
Včera jsme byly na Prevenaru a dneska ráno rýma jako hrom a teplota 37,6.Tak doufám,že je to jen reakce po očkování.Jinak mě šlak trefí.8O

Ještě jsme včera navštívily zubaře.Byla to spíš taková konzultace.Doporučila nám fluoridový tablety,čistit zoubky bez pasty.Pasta se dává,až se naučí ji vyplivovat.Jo a máme odbourat cumílek,pro zdravý růst zoubků.Ale to asi nepůjde,protože jsou s Terezkou nerozlučná dvojka,když jde spát. :lol: Pak se jí podívala na zoubky a řekla ať přijdeme v roce a půl.
Dětská doktorka ty tablety nedoporučuje,že je v dnešní době fluoru dost,ale když jsem jí o tom řekla,že je nám zubařka doporučila,tak neměla námitek.Nějak to nechápu,ale prostě je začnu dávat.

Gábi,tak i já mám v živý paměti,když nám měnili okna.Ten jemný prášek byl všude.Brr.A to jsem se ptala toho chlapa,jestli je z toho bordel a prý né.To mohl říct jen chlap!!!!!!!!!Takže Gábi,jsi kabrňák.Aspoň to vezmeš jedním vrzem s úklidem na Vánoce. :lol:

Ten náš sraz asi opravdu necháme na jaro.V tomhle počasí se mi moc cestovat nechce,ale kdyby holky jó moc chtěly,tak se určitě podřídím.

Pastelky zatím neřeším.Stačí jí obyč tužka a s ní dokáže divy.Papír jí samozřejmě nestačí,tak pak přechází na stůl,nábytek… :lol: Tak potom u nás malířský kurs končí a nastupuje úklidová četa.

Tak holky,vánočním nakupováním zdar a :-) T+L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
28.11.07 14:29

sraz - ač bych vás ráda viděla, také hlasuji pro jaro… už aby to bylo, pro mě by mohli zimu vůbec zrušit

gábi - dík za tip na psa, david už ho mezitím objednal jinde - měli jsme k tomu ještě kus farmy z little people, tak to vzal oboje. takže tam zítra zavolá a zeptá se, jestli to do vánoc bude, jinak to vezmem taky z mmb.
jinak ti ZÁVIDÍM uklizený byt - i když do vánoc daleko :wink: . ale umytý okna máš a to už ti nikdo neodpáře :lol:

moniko - jak se tam můžete nasáčkovat 8O ? a s puberťákem k tomu?? blbá otázka, asi musíte, že. do pastelek teda ještě nejdem, stačí co ukradne madle, většinou s nima nemaluje, jen je ožírá. ale písáme na magnetickou tabulku, to ji baví. něco takovýho http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
samozřejmě nemáme tuto za pětikilo, ale obyč asi poloviční z hračkárny za 100 a jednu jsem koupila dokonce v SOS nebo Vše za 39 nebo něčem podobným za pár šupů…

lenko - minule jsem zapomněla - zvukové hračky - taky jsem dlouho odolávala se a bránila, ale nelze :) . vrchol byl, když jsem jednou jako tip k vánocům dala hudební nástroje, čímž jsem myslela např. xylofon (jo, tak se opravdu jmenuje, moni), bubínek, píšťalu a tak. načež naše máma, poslední od které bych se to nadála, vyrazila k číňanům a koupila tam to nejhlasitější pianko s těma nejšílenějšíma zvukama a melodiema, co tam měli. k tomu ještě kytaru, taktéž s čudlíkama na vyluzování zvuků. :roll: . ale můžu tě ubezpečit, že časem otupíš. momentálně jsou tyto hračky v kursu, jednu má lída, madla stihne ovládat rovnou dvě až tři… :roll: :lol:

dítě vzhůru, tak zas jdu. čau a.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
28.11.07 14:39

jo, ještě k těm zvukovým hračkám - upozorňuji, že v těch nejotravnějších, nejhlasitějších a nejpříšernějsích vydrží baterie strašně dlouho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
28.11.07 15:26

Byt sice je uklizený, ale myslím že do vánoc je ještě opravdu hodně daleko :lol: Tak si nejsem úplně jistá, jestli mě to nečeká znovu. Když jsem teď uklízela po dopoledním hraní a krámování, tak myslím na 100% že určitě. Takže v tom nejste holky sami :wink:
Jinak s tím hracím stolkem jsem se asi trefila. Když přišel, tak jsem ho umyla a místo abych ho uložila a vybalila až pod stromkem, tak jsem ho předvedla dítku. A to k úžasu mému si kolem vydrželo chodit a cinkat až do večeře. A potom jsme se k němu vracely ještě v pažámku předvést tátovi všechny funkce když přišel domů. Tak snad nám to hraní vydrží.
Dneska Karolínka obědovala koprovou omáčku. Až jsem se divila, co toho zbaštila. Teď :-) jako dudek už od 13.30.

Dostala jsem tip na multivitamínový sirup jako prevenci proti rýmám, kašlíkům a podobným neduhům. Možná že to někdo dětem dáváte.
Multi Sanostol sirup. Prý je slaďoučký a hlavně pomáhá. Tak to zkusíme.

Tak já jdu něco dělat, než se vzbudí. Ahoj G.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.07 12:40

Ahoj všechny,
naprosto souhlasim, aby se sraz uskutečnil na jaře…To bude určitě dobrý počasí, takhle se musej holky navlíkat a v místnosti svlíkat, no horor…Stačí mi,když jdeme s Maruškou nakoupit…I když jí sundám čepičku a rukavice a rozepnu bundu, stejně je vždycky celá zpocená :(
S vánočním úklidem jsem ještě pranic nezačala, ovšem, neuniknu tomu ani já :P Zejtra možná začnu s nějakým cukrovím, mám přísně zakázáno dělat víc, než tři druhy, tak se toho budu držet :lol: …Takže: linecký, rohlíčky a ořechy…Musim teda říct, že bych nejradši nedělala NIC, ale když už jsem to slíbila :oops: .
Alčo, občas je tu prostor menší, než malej :lol: , obzvláště při měsíčním pobytu bulharské tchýně…A to jí prosím pěkně ještě napadlo, jestli by příští rok nemohla přijet i s tchánem :! A jelikož jedou takovou dálku, tak by to taky nebylo na pár dní…Což jí naštěstí Krasi rozmluvil, že by se tady tchán nudil (což je pravda, je to 70-ti letej dědouš a má svoje gigantický mouchy-přeci jenom na Balkáně dodneška vládnou chlapi :roll: ).
Na pastelky se asi vykašlu, času má dost…Pamatuju si, jak Jakub maloval opravdu všude :lol: a že mně to vůbec nějak netěšilo :D ! Ale určitě byl starší, tak si ještě ušetřím trochu úklidu po malování :lol: !
Toho mluvícího psa myslíte toho, jak řiká, že to je packa, bříško a spol. :?:
My máme teda mluvící hrnec a s tim Maruška hrozně ráda tříská…Sousedi pod náma musej mít radost :P !
Taky máme fluoridový tablety, dala nám je dětská doktorka…Ale na nějaký diskusi (myslim, že Nestlé) psala doktorka o těch tabletách, že prej se nemaj dávat každej den, o víkendu vynechat (což nám dětská vůbec neřikala), že prej fluoru je všeobecně dost a když by ho ty děti měly moc, tak že nechává bílý skvrny na zubech…A dokonce se spíš přikláněla k názoru vůbec je nedávat..Ale my už víme, že co doktor, to jinej názor 8O , takže si uděláme zlatou střední cestu, že :lol: :?: A taky jsem je ze začátku Marušce dávala s mlíkem, což se nesmí, prej se to nějak potlačuje, či co…Ale to jsem zjistila až po pár tejdnech, kdy jsem si KONEČNĚ přečetla příbalovej leták…Vůbec to nesmí bejt s žádnejma mlíčnejma výrobkama…
Už jsme koupili botičky, Maruška teda proti nic dost protestovala…Prodavač řikal, že to je normální, že všechny děti protestujou proti prvním botám, ale Maruška se tam dost předvedla :oops: ! Zatim v nich trénuje doma, už si zvyká, ale na ven to ještě není..Chodí v nich jako robot :)
Tak se mějte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
3.12.07 17:13

moniko, ano, pejska myslíme toho mluvícího. akorát že snad všude na netu je vyprodanej, takže ho asi půjdeme koupit do hračkárny za 999 :(

to je hnusný počasí, já bych tu zimu nejradši zrušila. jenže! madla je ze sněhu úplně urvaná (jak napadlo 2× 5 čísel na půl dne), takže vážně uvažuju o tom - JÁ, zavilý nepřítel sněhu a veškerého sportu s ním souvisejícího (boby a sáňky v mírné rychlosti skousnu) - že bysme měli jet na hory. ale to nejdřív konec února, spíš březen).tak uvidíme, jak se to vyvrbí…

madla dnes přišla ze školky, navlíkla si zástěru a že jdeme teda p=ct cukroví. asi tam měli nějakou agitaci. tak jsem udělala těsto na pracky a musím teda říct, že si formičky sama vymazala a naplnila, takže jsem to jen upekla. viděla bych to ještě na linecký a konec.
tak zas pádím, dítě řve. čau

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
3.12.07 21:35

A zkoušeli jste Alčo tu adresu jak jsem ti psala? My už máme pesánka někde v balíku na poště.
Teď jsem koukala na mimibazar, nové zboží a tam jich pár ještě mají. Takový to žádaný zboží jde před vánoci asi pěkně na dračku. Ještě že už nemusíme stát ty fronty jako dřív :)
Nemáte někdo náhodou doma espressovač? Rozhodli jsme se, že si ho nadělíme pod stromeček, ale vůbec nevíme jaký. Chceme nějaký obyč, na dvě kafe denně.
Hory bych taky brala, máme to strašně rádi ve Špindlu. Kdyby jste někdo potřeboval, mám tip na bezva ubytování. Není to přímo ve Špindlu, ale na Labský.

Ahoj G.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
4.12.07 08:56

tip na hory - sem s ním!
pejsek - psala jsem ve čt na ten tvůj tip, paní hned odpověděla, že ho bude mít v pátek, ale ať zatím neplatím, že to potvrdí, až to bude 100%. jenže se neozvala, ač jsem v pátek urgovala, včera taky ne… takže jsem psala na další dva (ty ho teda měli dražší, ale měli). docela mě děsilo, že třeba na jednoho odpovědělo 37 zájemců apod. jenže seznam chodí nějka blbě, takže mi páteční maily došly až včera v noci! paní ho potvrzovala dvakrát. tak jsem ho dneska ráno hned zaplatila a mám po starostech, doufám, že už ho balí :)
jo, a presovač nemáme, ale jednou až budu mít větší kuchyň, tak si budu přát pod strom :). takže se ho asi nedočkám… :)
a jinak vodolepky co radila lenka už slaví první úspěchy - bráchova kačka (1,5roku) měla svátek, tak jsem jí je dala, a prý si s nima děsně vyhraje. tak jsem zvědavá na lídu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
4.12.07 14:55

Ahoj všichni,

už nemám ani sílu vám psát,co zas máme za problém!!!!!!!!!!!!!Ale když už jsem sem vlezla,tak vám to napíšu.Ať mě trochu politujte. :lol: V úterý jsem nechala Terezku naočkovat Prevenarem a do rána měla rýmu jako hrom a zvýšenou teplotu,ale to už jsem vám psala.Takže začal být zase v pohotovosti odsávačka a nosní kapky.Už byla bez teploty,tak jsem si říkala,že nás nějaká rýma neodradí od oslavy.Synovec slavil tři roky,tak už jsem se večer těšila,až posedíme a popovídáme.Takže jsem Terezku večer uložila do postýlky a šla se za nimi bavit.No samozřejmě byla slivovička na oslavence a začalo se točit pivo.Kopla jsem do sebe jednoho panáčka a z chůvičky se ozval Terezky hlásek.Tak jsem šla za ní.Jenže......vůbec nešla uklidnit a řvala a řvala.Ani jsem si nechtěla na chvíli připustit,že by to bylo zase ucho!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zmáčkla jsem jí na něj a ta řvala jak když jsem jí utrhla hlavu.A co teď,všichni máme v sobě alkohol,takže jsme zavolali rychlou.Ta nás odvezla do Jihlavy na ušní.Diagnóza-zánět středního ucha vlevo!!!!!!!!!!!!!Oni jí to ucho zase museli píchnout.

Nesla jsem jí domů v náručí a cestou mi usínala,jak se jí ulevilo.Ty kvanta,co jí z toho ouška tekla raději popisovat nebudu.
Doktorka jí chtěla dát antibiotika,ale když jsem jí řekla,že je před 14dny doužívala,tak mi řekla,že vyčkáme.

Včera jsme byli na kontrole-2hodiny v čekárně a 5minut v ordinaci.Koukl se jí do ucha a za týden znovu na kontrolu.

Alčo,já tu zimu taky vůbec nemusím,ale teď bych byla ráda,kdyby jsme vypadli z baráku a někam se jeli podívat.Jé hory,ty bych si nechala líbit.Aspoň bych se naučila lyžovat.A dost snění…:)

Vodolepky taky měly u nás úspěch.Dávaly jsme je teď Radečkovi k narozeninám a byl z nich unešený.Terezka nevěděla jakou si má půjčit dřív.Takže určitě o Vánocích u nás vodolepky zabodují.

Dívala jsem se na toho mluvícího pejska, moc hezký dárek. :wink:

Espresovač taky nemáme,takže neporadím.

Musím jít,dítko je vzhůru,tak zatím T+L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
5.12.07 13:42

lenko, moniko, gábino - ty šatičky jsem měla ušitý - dělala jsem je pro madlu a z toho co zbylo jsem ušila nějaký navíc (protože to šlo pěkně), že je třeba někomu dám… jen nebyly obšitý, takže se válely ve skříni a tuhle jsem na ně náhodou narazila. tak jsem se vybičovala, obšila je a aspoň je mám komu dát. ať je hodlky užijou ve zdraví a hlavně za ně nic neposílejte! :huban:

leni - to si teda „užíváte“, chudinak :cry: . kolikrát už terce ty uši píchali??? to už by se ti vyplatilo naučit se to sama.. :(

mějte se alena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
5.12.07 14:20

Teto Alčo,
děkujeme za krásné šatky, až se Karolínka vzbudí, tak ji je hned vyzkouším a fotku pošlu.

G.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
5.12.07 17:40

Alčo,tak ještě jednou moc děkujeme za šatky.Jsme dlužníci. :oops:

Tak v červnu to bylo pravé ouško,pak v listopadu obě a teď pravý.Sama se to naučit?! 8O :lol: Já bych jí snad vypíchla oči.Klepou se mi ruce,jen když si jdeme sednout na to jejich křeslo.O Michalovi ani nemluvím,ten vypadal,že brzy zkolabuje,když tam s námi byl. :lol: To jsme zdravotnici,co?

Holky,tak hezkýho MIKULÁŠE a bacha,ať vás neodnesou.Teda já zapomněla,že máte tu svatozář. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
5.12.07 19:07

asi budou ještě velký, snad na jaře. akorát jedny byly menší, ty jsem myslím vylosovala pro terezku. a.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.07 21:58

Ahoj :lol: !
Tak už mám aspoň linecký.. :roll: Ale pranic se mi do toho nechtělo, tak jsem naflákala kolečka a je to..Těsto se lepilo jako čert, Maruška se mi motala pod nohama, pořád chtěla shodit plech, no co vám budu povídat… :x Jinak jsem taky neodolala a objednala mluvícího psa :potlesk: ! Nabyla jsem totiž dojmu, že bez něj Maruška nemůže bejt a šla jsem do toho. Nejdřív jsem ho chtěla naprosto normálně koupit ve Sparkysu, ale měli tam jedinej kus, krabice jetá, pes určitě na mnoha místech vyhlazenej do kosti…Tak jsem ho radši objednala v Dětským ráji na Žižkově, mám to tam kousek a radši si tu stovku připlatim. A objevila jsem ve Sparkysu fixy pro děti od jednoho roku :D :! I když se mi teda zdaj dost velký na tak malý ručičky, takže jsem je stejně nekoupila..Prej jsou ňáký extra vypratelný a extra uchopitelný, no samý extra to jsou :lol: !
Jinak si představte, že jsem psala mail na tu Foniatrickou kliniku a oni tam vůbec nemaj Marušky kartu, že prej jí vůbec nedostali od Apolináře. Ale pokud se nám prej něco na Marušce nezdá, tak jim mám odeslat kopii prop.zprávy a oni nás objednaj. Psala jsem teda, že myslim, že Maruška slyší dobře (někdy až moc :lol: ), takže to vyšetření nepotřebujem..
No, mějte se všechny moc pěkně a čau.
Marušce suknička moc sluší, ještě jednou dík :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová