Apolinář srpen - říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.12.07 11:47

Ahoj všechny,
takovejch věci se událo a já se k tomu dostala až dneska :oops: ! No, hlavně, že Lidušce už je líp, u těch malejch dětí je fakt hrůza sledovat,jak se trápěj a nemůžou s tim nic dělat.. :roll:
Takže: akce RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVEK: v MFDnes vyšel před cca 14-ti dnama článek-resp.celá příloha o vyplnění těch papírů…A že prej ty, co už ho maj, můžou to odeslat poštou a mít klid…Souhlasila jsem s nima, protože takhle to ulehčí práci i těm úředníkům…OMYL…Odeslala jsem to teda, myslejíc, jak jsem geniální a šikovná, že jako teď se přece nepohrnu na sociálku, když tam bude nával…OVŠEM :evil: :! V pátek mi do vlastních rukou přišlo ze sociálky, že se tam musim DOSTAVIT OSOBNĚ na objasnění a opravení údajů-POKUD NĚCO NEBUDE V POŘÁDKU :! Takže, oni ani nenašli chybu, asi to ani nečetli, ale JÁ TAM DO OSMI DNŮ MUSIM :! :! Což je v praxi pouze středa, protože v pondělí mám odpol. zubaře a tak. Ale jestli tam vyčkám půl dne a oni mi řeknou, že všechno je OK, tak je asi udeřim :evil: :evil: ! To jsem si ale pěkně naběhla. Kdybych se na to teď vy......, tak jsem tam mohla v lednu v klídku zajít a bylo by to…A přitom jsem to vyplňovala přesně podle pokynů MFDnes, tam to bylo pěkně polopatě (tak jak to já potřebuju :lol: ) Jinak jsem zvolila tříletou, protože máme taky takovej plánek na další přírůstek :D , ale i kdyby nic, tak ta tříletá je nejvýhodnější a do čtyř let se neplatí pojištění…
Akce PES: zatim stále čekám na mail, že už ho maj na skladě, prej to má bejt zejtra :roll: . Nešlo to zrušit, to jsem si taky naběhla…Takže díky, Alčo , za ty maily, ale.....No co, kdyžtak bude pes po vánocích, já už na to s…, teda kašlu, pardón :lol: Jinak jsem koupila Marušce tahacího psa, tahací telefon a tahací housenku…Vše od FP..V Tescu na to měli akci, tak jsem nevěděla, co vybrat a musela jsem to vzít všechno..Pes je za 149 (včera jsem ho viděla o 150 dráž v Kotvě :! ), telefon za 119,– a housenka za 399,–…Ještě jsem uvažovala o mluvícím nářadíčku, ale za téměř osmset už mi to přišlo příliš, obzvláště, když mluví hrnec a bude mluvit pes (doufám :lol: ) Stejně Marušku poslední dobou nejvíc baví šroubovat a zavírat-otvírat skleničku od Jihočeskýho jogurtu :lol: A ta ani necekne :lol: :lol: To by pak taky Maruška mohla chtít mluvící kartáček, hrneček, oblečení a tak… :lol:
Jo,jo, pěkně jsem se rozepsala, tak už vás nechám odpočívat :lol: .
Mějte se všechny fajn a buďte zdrávi (tady snad jiný „i“ nejde, doufám :roll: :lol: )!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
16.12.07 16:10

Tak já teda teď nevím jestli 3 nebo 4 :?: Babo raď :! Daly jste mi brouka do hlavy s tím, že se ten čtvrtý rok neplatí zdrav-soc. pojištění.
A do kdy se to musí podat? Do konce roku nebo stačí až v lednu, že to zpětně doplatí? Já na tohle papírování moc nejsem a hlavně mě lezou na nervy ty úředníci co se tváří, jak moc je to obtěžuje.
Tak uvidíme, budu se muset rychle rozmyslet.
Máme opět problém s internetovým obchodem :-( Objednali jsme tchánovcům přehrávač DVD a mi jsme si vybrali to espresso. Objednali jsme, přišla nám zpráva s tím, že zboží je na skladě a v nejbližším termínu ho odešlou. Uběhl týden balík nikde, zato přišel email jestli prý máme o zboží i nadále zájem :! Odepsali jsme že samozřejmě, jinak by jsme si ho neobjednávali a že jsme už čekali na balík. Odpověď nikde, tak jsme tam v pátek volali a oni nám řekli, že espressa nejsou budou v lednu :-( :-( , ale DVD je připraveno k transportu. Nechápu myšlení těch lidí. Asi si taky založím internetový obchod a budu rychlá, opravdu :wink:
Takže je to v p… Už nikdy víc, ale to si říkám každý rok.

Tak zatím ahoj :-)
G.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
16.12.07 17:25

:oops: chtěla jsem tohle smazat, ale nejde to :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
16.12.07 20:34

gábi , podat se to má do půlky ledna
myslím, že se nemusíš rozhodnout hned, ale až bude káje 21 měsíců
moni , aby nebyla maruška moc utahaná :lol: :lol: :lol: dík za tip na hrnec, už přišel, je fakt pěknej, určitě hezčí než ten telefon. já ho snad naživo nikde neviděla, takže mě ani nenapadl…
s tím rodičákem jsi mi teda zhatila mé korespondenční plány :( , ale teď už tam teda nejdu, až po vánocích
leni , k sms - takhle se opravdu sedět nemá (pro ostatní -viz fotka s bubínkem, říkala nám to i na neurologii. tak na to dávám pozor, a proto mohu zodpovědně říct, že lidka takhle sedá opravdu málokdy - nejvíc sedá tak, že má jednu nohu takhle a druhou skrčenou. ale to vím jen proto, že na to upozornila. kdyby ses mě zeptala, jak sedala madla, tak fakt nevím :)
hlásím po víkendu umytý okna a utřený prach, takže tímto s vánočním úklidem končím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
17.12.07 08:51

Alčo,tak děkuji za informace. :(

Takže teď se bude napravovat. :lol: Já jsem na to taky dávala pozor,ale vzdala jsem to,protože bych za ní musela pořád chodit.Někam dolezla a takhle si sedla,nožky jsme jí upravila a ona se rozhodla,že poleze dál a zas za chvíli takhle seděla.Ono se asi nemá tak sedět,že se asi posilují jiný zádový svaly.No teď už vlastně začíná chodit,takže bude snad po starostech.

Holky a už rostou holkám stoličky?U nás se to chystá a pořád nic.Má na dásních hrozný boule,ale nechtějí se vůbec proříznout.

Na psa už taky čekám každým dnem.Doufám,že už mi dneska dorazí papír,že si mám dojít na poštu.Nějak tu nefunguje rozvoz balíků. :evil:

Mějte se T+L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
17.12.07 08:58

lenko, to jsem tě nepotěšila, ale tragédii bych v tom neviděla. taky nás při té samé příležitosti upozorňovala, že s ní v žádném případě nemáme chodit za ruce. a co myslíš, že už tu měsíc celý dny děláme? :lol: a ta naše chůze po kolenou taky určitě nebude ok. :wink:
na poštu se těš, v sobotu jsem tam strávila 35min, a to jen proto, že jsem přišla chvli po otevření a přede mnou bylo jen 5 lidí :evil: . když jsem odcházela, byla tam fronta na celý dopoledne… tak hodně trpělivosti přeju :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
17.12.07 09:11

Já se kvůli tomu věšet nebudu! :lol: Taky nám začala zkoušet tu chůzi po kolínkách.Kde jen to ty holky od sebe okoukaly. :D
A na tu poštu se už těším. Drahá musí jít se mnou,protože Michal je v práci.Třeba se lidi smilují a pustí nás dopředu.I když…známe to,jak to je.
zatím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.07 11:57

Tak pes na Vánoce nebude :evil: :evil: ! Před chvílí jsem dostala omluvnej mail, že prej dle výrobce nebude dodanej do Vánoc, blablabla…A jako satisfakci mi nabídli MLUVÍCÍ HRNEC :lol: :lol: A ještě k tomu o téměř dvě stovky dráž, než jsem v září kupovala (že by inflace :?: :roll: ) Netrápim se tim, protože Maruška i tak zkrátka nepřijde…Pes prostě bude pozdějš..Jo, ten tahací telefonek jsem už Marušce dala a ona se ho trochu bála :( :! Koulí totiž očima (telefon :lol: ), což nějak Maruška nemůže překousnout…Nebo třeba ví, že telefon oči nemá :lol: :lol: . Takže mu je furt studuje a snaží se s nima hejbat (nebo VYDLOUBNOUT) Tak doufám, že z housenky a psa nebude podobně vyplašená.
OPRAVDU nikomu nedoporučuju posílat papíry na sociálku poštou…Prostě idiotům (asi nejsou úplně všude, ale :roll: :! ) práci stejně neulehčíme a akorát to stojí čas na poště a prachy za doporučený psaní (obálku nepočítám :lol: ). A já se zejtra chystám na půldenní pobyt na úřadě :evil: :evil: :! Protože víc, než dva úřední dny se teď před svátkama do těch povinnejch OSMI DNŮ nevejde :evil: :evil:
K tomu sezení: Studovala jsem fotku s bubínkem a i ty nožičky…To jako, že klečí??? A to se jim má zabraňovat, aby takhle neseděly (=děti :wink: )??? Maruška si teda asi takhle nesedá (ale teď ji budu sledovat :wink: ) a jestli jo, tak uvidí :lol: :!
Mějte se a držte mi palce, ať mě rovnou ze sociálky neodvezou :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.07 12:30

Jo, ještě k tý délce rodičovskýho příspěvku: Určitě jsou ty tři roky nejvýhodnější a pak můžou bejt volby a jestli se k moci dostane ČSSD, tak to třeba protáhnou zas na ty čtyři roky :wink: :lol: I když oni tak jen spíš kecaj, známe je :P :! A do čtyř let se nemusí fakt platit pojištění, to platí furt. Jinak jsem četla, že čas na podání těch žádostí je do KONCE LEDNA. Tak to snad četli i ty úředníci :roll: :!
Tak se mějte :D !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
19.12.07 12:36

Zdravím,
Alča hlásila před týdnem či 14dny,že má Lidunka nemoc a já vám budu hlásit,kdy bude Terezka zdravá!!!Holky,Terezka je opět nemocná!!!!!!! :cry:
V pondělí se po obědě vyspala a měla studený ruce,takže jsem jí navlíkla mikinu navíc a čekala.Tváře jí začaly rudnout,tak jsem už věděla,že je to v p…Horečka 38,5.V noci měla 39,5 a od tý doby se jí taková teplota drží.Včera jsem naklusala k doktorce,ale ještě předtím jsem jí zkoušela nabrat střední proud moče!!!!To byl zas výkon!!!Napadlo mě,jestli nemá zánět moč.cest,protože nic jsme na ní nenašla,nekašle,nerýmuje.To jsme ještě neměly zánět moč.cest!!
S trochou moče jsem naklusala k doktorce.Tak jí moč vyšetřila papírkem a dobrý,nabrala jí CRP,aby vyloučila infekci,to měla taky OK.Ale v puse měla úplnou bombu.Na horním patře plno puchýřků a takový bělavý mapy.Závěr herpes angína.Prý to hodně bolí,že je nejlepší tekutá strava.Takže dneska drží Terezka totální hladovku.Ani sousto nepozře.Pít taky moc nechce.Dávám jí pít stříkačkou,ale to je taky problém něco polknout.Ona totiž nepolyká ani sliny.Je jak bernardýn.Holky a to doslova.

Psa už mám doma.Takže sláva,sláva. Teď myslím toho plyšovýho psa,ne toho našeho bernardýna.A na poště to bylo docela v pohodě.Jedna pozitivní zpráva.

Mončo,jo jo.To jak klečí a sedí na prdýlce.Ona totiž Terezka si takhle dost často sedá.Takže se jí snažím ty nožičky dávat dopředu,ale v rámci mých sil. :lol:

Ahoj T+L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
19.12.07 13:23

no léňo, jak to děláte?? :( ať je terka pod stromem v pořádku! aspoň trochu!

sezení / klečení - nevadí to, když má ty nohy skrčený obě na stejnou stranu a prdelku na zemi (překážkový sed). ale jak je prdelka kecnutá mezi nohama, tak to je ztracený! :lol:

dala jsem do galerie pár maruščiných fotek, co poslala monika, trochu jsem se sekla, takže jedna tam je dvakrát, což mi musíte odpustit, jelikož jsem nezjistila, jak se to smaže (pochybuju, že to vůbec jde). mončo, s výběrem jsem se nepárala, dala jsem tam prakticky všechny :wink:

všechyn dary už mám, dokonce i zabalený a roztříděný do krabic podle místa určení! čeká mě ještě úklid podlah, je tady trochu chlívek, vždycky to pometu z nejhoršího, ale rozhodla jsem se, že to počká do pátku a pak by to mohlo vydržet až do vánoc :oops: . nesnáším to, asi proto, že se to musí dělat pořád :oops: v neděli vánočky a končím! ale už se těším na vánoce jak malá

:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.07 12:57

Ahoj všechny,
Alčo , díky za fotky :D :!
Lenko , tak mě tak napadlo: dáváš Terezce nějaký bifidobakterie? Doktorka mi to poradila před letní dovolenou v Bulharsku, zakoupila jsem v lékarně BIOPRON JUNIOR (to je 10sáčků, který se rozpustěj v tekutině-dávám to do mlíka, tam mám jistotu, že to Maruška vypije..stojej okolo 130,–kč) a musim to zaklepat, ale: Maruška ještě nebyla nemocná :D . Kromě trochu rýmy, teda. Protože ty bifi-bakterie posilujou obranyschopnost a hlavně jsou důležitý, pokud Terezka měla antibiotika…Můžu to všem jenom doporučit :! Těch bakterií je spousta, ale ne všechny maj takový množství na dávku…Na to bacha…Třeba takový žvejkací toho maj skoro tolik, jako obyčejnej živej jogurt! Vim, že antibiotikům se nedá vždycky uniknout, pamatuju si Jakubovo dětství, kdy při každý horečce hned doktorka nelenila a na:,–(ila :evil: :! A řeknu vám, že trvalo PÁR LET, než se z toho vyhrabal…Od určitý doby už jsem totiž nespěchala s Jakubem k doktorce hned, ale nejdřív jsem mu dala paralen a vyčkala…No a teplota klesala…A vlastně až teď v červnu dostal anginu…Celejch víc, jak 10let NIC :! :! Ty antibiotika jsou pěknej sajrajt…Ale doktoři u nás je milujou :roll: :!Mám kamarádku v Dánsku, má dvouletou holčičku a tam antibitika předepisujou jen při hospitalizaci v nemocnici, když už je to fakt vážný. Byla z toho překvapená a kolikrát prej na nich trvala, ale doktor jí řek, že nechá tomu tělíčku šanci se s tim vypořádat, že prej pokud hned na:,–(í antibiotika, tak to tělo oslabí. Musim teda ještě říct, že nejdřív odebere krev a udělá prohlídku, to ne,že by z principu nechtěl ty antibiotika dávat.
Takže na sociálce jsem naštěstí nečekala, ale výsledek je ten, že FAKT NEVĚDÍ, CO A JAK…Zatim prej ještě nevyšel zákon…A řikala mi, že mám ještě čas, jestli prej si to ještě nechci rozmyslet…Ptala jsem se na to neplacení pojištění a platit se fakt nemusí. Prej do šesti, sedmi let (nevěděla :! ) to za matku platí stát, pokud nepracuje..Tak nějak vzdáleně :lol: si pamatuju, že Jakubovi byly 4roky a já jsem byla zaměstnaná až skoro v jeho pěti letech a nemusela jsem nic platit…Ale pro sichr si to radši zajdu ověřit na VZP, protože vim, že oni se ne vždy s dluhama připomínaj…I když tohle už je dávná historie, tak by to mohlo bejt OK :lol: :!
Rozhodně nic neposílejte, protože u nás si zvali všechny, co to poslali poštou :! Prostě BYROKRACIE musí bejt. Možná tam zkuste v lednu zavolat, jestli vůbec musíte chodit už v tom lednu, protože máme plus-minus stejně starý holky a fakt mi řikala, že mám ještě čas na rozhodnutí. A dokonce prej, kdybych chtěla na ty 4roky, tak nemusim vůbec nic vyplňovat a nechat to bejt, že to automaticky přeřaděj. Ale jak řikám, radši zavolat (nebudete samy, za mojí návštěvy volalo cca 5matek :lol: :! ), víme, že co úředník, to jinej názor na věc :!
Mějte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
20.12.07 15:56

na pojišťovně jsem se ptala, opravdu platit nemusíš, jen tam musíš nahlásit, že už nebereš rodičák, ale o dítě se staráš dál. a.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.07 17:19

Alčo , dík za super přání :lol: :lol: :lol: ! Nic podobnýho nejsem s to(ba ani dvěstě :lol: :wink: ) vytvořit. Takže všem popřeju tradičním-neoriginálním způsobem :lol: . Doufám, že se sem ještě dostanu, :nevim: , tak to risknu a neudělám to hned.
Tož zatim a Vánocům zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
20.12.07 19:49

Ahoj,

tak jsem včera byla na tý sociálce, upsala jsem se na 3 roky. Lidí tam bylo moc, ale přidělili nám nějakou novou úřednici, která byla docela milá na to, kolik lidí měla ještě za dveřmi.
Jinak já jsem nemocná, včera večer nic a ve tři ráno mě vzbudila strašná zimnice a bolest hlavy. Ráno jsem vstávala s horečkou 38,4. Tak Martin přijel v poledne domů a já jsem pádila na středisko. Skoro jsem v tý čekárně usínala, jak mi bylo zle. Doktorka konstatovala, že je to chřipka a ať si koupím v lékárně modafen a kapky do nosu. Tak uvidíme, co se z toho vyvrbí. Hlavně aby to ode mě nechytila Karolínka. Nosím roušku, ale ty bacili stejně asi létají po celém bytě.

Tak zatím, jdu se zavrtat do postele :-)
G.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová