Císař a zátěž ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37131
12.4.19 17:14

@pe-terka v DD sme většinou jedna ošetřovatelka na celé patro a zvedák tam je, ale jeden na 50 klientů, to se nedá, než by se převez z pokoje na pokoj tak zvedneš 5 lidi za dobu co musí být hotovi vsichni. Máme na to sice kurzy, jak je co nejlíp chytit a přehodit, ale i tak v 90% případů musí jedna holka sama toho člověka přenést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
12.4.19 17:22
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem 18m po císaři a mám v plánu po RD pracovat v práci která je fyzicky náročná.. až budu minimálně 3 roky po cs tak budu muset zvládnout unést i věci o hmotnosti 80kg.. myslíte že mohu když jsem po sc? nebo díky tomu jsem nějak celoživotně postihnutá?? díky

Jsem sestra a čeká mě třetí císař. Po prvním bylo vše v pohodě, akorát v jizve občas pichlo, po druhém jsem po opravdu velké zátěži občas zakrvacela, zaspinila. Ono nejde jen o jizvu. Jde i o srusty po břišní operaci. Jedine co poradím je posilovat hodně střed těla plus záda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.4.19 17:30
@Kriss Tina píše:
@pe-terka v DD sme většinou jedna ošetřovatelka na celé patro a zvedák tam je, ale jeden na 50 klientů, to se nedá, než by se převez z pokoje na pokoj tak zvedneš 5 lidi za dobu co musí být hotovi vsichni. Máme na to sice kurzy, jak je co nejlíp chytit a přehodit, ale i tak v 90% případů musí jedna holka sama toho člověka přenést.

to je hrozný! A pak že má žena maximálně unést 15 kilo! Nemáš zhuntovaný záda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
12.4.19 17:39

@pe-terka naštěstí zatím ne, my mladší něco vydržíme, ale starší kolegyně už maj co dělat no. Na tu práci by se nejlíp hodili chlapi, ale ty tam máme jenom 2, většina na to zas nemá žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.4.19 17:45
@Kriss Tina píše:
@pe-terka naštěstí zatím ne, my mladší něco vydržíme, ale starší kolegyně už maj co dělat no. Na tu práci by se nejlíp hodili chlapi, ale ty tam máme jenom 2, většina na to zas nemá žaludek.

no ono je to asi i špatně placený, ne? Já už ty dnešní tabulky neznám, ale dostane se pečovatelka na plný úvazek pře dvacet tisíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
12.4.19 17:49

@pe-terka no někdy jo, ono se slouží i noční a na to sem dá něco nahrabat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.4.19 17:53
@Kriss Tina píše:
@pe-terka no někdy jo, ono se slouží i noční a na to sem dá něco nahrabat.

ale stejně je to hrubá mzda, takže reálně to bud asi méně :think: Po letch se budu vracet do práce a právě docela zvažuju, kam :think: Dělala jsem sestru, ale ta pauza je veliká, tak si moc netroufám, aspon zpočátku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
12.4.19 17:54

@pe-terka asi jak kde no, na zkrácenej úvazek sem měla kolem 16-17t čistého a to sem nedělala ty noční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.4.19 17:57
@Kriss Tina píše:
@pe-terka asi jak kde no, na zkrácenej úvazek sem měla kolem 16-17t čistého a to sem nedělala ty noční.

tak to zas není tak hrozné :think: A měla jsi 0,4 nebo 0,6? já jen, abych měla představu, jak to dneska je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
12.4.19 18:01

@pe-terka já měla zkrácenej ve smyslu, že sem nedělala směny, 12tky a noční. Jenom 7,5 hodiny ranní a tak 4× do týdne (ted teda vůbec nedokážu spočítat kterému úvazku to odpovídá :oops:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.4.19 18:45
@Kriss Tina píše:
@pe-terka já měla zkrácenej ve smyslu, že sem nedělala směny, 12tky a noční. Jenom 7,5 hodiny ranní a tak 4× do týdne (ted teda vůbec nedokážu spočítat kterému úvazku to odpovídá :oops:)

to bude tak 0,8? Těžko říct :think: Mě deptá právě představa směn a víkendů a kloubení s rodinou - víkendy jsi měla volné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
12.4.19 18:50

@pe-terka jojo víkendy volné, já právě potrebovala něco, co skloubim dohromady s dítětem, nastupovala sem tam hned po rodicaku, takže 3 lete dítě doma, potřeba stihnout ho odvézt do školky a zas ho odpoledne vyzvednout a o víkendu samozřejme většinou bez hlídání. Tady mi krásně vyšli vstříc, předtím v nemocnici by tohle nešlo, to sem musela dělat 12tky, den, noc, vikend a nikoho nezajímalo že člověk má jiné závazky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.4.19 18:59
@Kriss Tina píše:
@pe-terka jojo víkendy volné, já právě potrebovala něco, co skloubim dohromady s dítětem, nastupovala sem tam hned po rodicaku, takže 3 lete dítě doma, potřeba stihnout ho odvézt do školky a zas ho odpoledne vyzvednout a o víkendu samozřejme většinou bez hlídání. Tady mi krásně vyšli vstříc, předtím v nemocnici by tohle nešlo, to sem musela dělat 12tky, den, noc, vikend a nikoho nezajímalo že člověk má jiné závazky…

tak to je vstřícnej přístup :palec: A jak to měli zorganizované na víkendy, byla tam jiná pečovatelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
12.4.19 19:02

@pe-terka jojo tak ono tam bylo pečovatelek víc a většina dělala 12tky, takže jak to vyšlo, spousta brala ty víkendy dobrovolně protože za to jsou příplatky :) akorát v týdnu tam za mě chodila na odpoledne zas holčina hned po škole, které vyhovovalo že se ráno může vyspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.4.19 19:19
@Kriss Tina píše:
@pe-terka jojo tak ono tam bylo pečovatelek víc a většina dělala 12tky, takže jak to vyšlo, spousta brala ty víkendy dobrovolně protože za to jsou příplatky :) akorát v týdnu tam za mě chodila na odpoledne zas holčina hned po škole, které vyhovovalo že se ráno může vyspat.

tomu říkám kolektivní spolupráce :potlesk: :mrgreen: nad mi to vyjde podobně, až to bude aktuální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí