Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kdy a jaké cviky jste začaly po císaři?
Jak a čím pečujete o jizvu?
Po prvním císaři jsem masírovala a používala Contratubex. Keloidní jizva se srovnala, ale zůstala dost široká. Nyní mám vyhlídky na 70% císaře, tak raději zjišťuji dopředu co a jak ![]()
Ahoj, jizvu jsem po obou CS mazala mesickovou indulonou, pozdeji jakymkoli telovym mlekem. Problemy jsem s ni zadne nemela, az na jeden zaniceny steh ![]()
A vubec jsem necvicila - sice me rehabilitacka v porodnici nabadala k tomu nabadala a i ukazovala cviky. Ale bylo to rychle, ze jsem pobrala tak jeden
Navic jsem pak doma byla rada, ze stiham domacnost, ditko a oddychnout si. Prochazky s kocarkem me prvni dva mesice davaly docela zabrat - jizva kolikrat pobolivala, ze jsem na nejake dalsi cviceni nemela ani pomysleni ![]()
Pleo píše:
Kdy a jaké cviky jste začaly po císaři?
Jak a čím pečujete o jizvu?Po prvním císaři jsem masírovala a používala Contratubex. Keloidní jizva se srovnala, ale zůstala dost široká. Nyní mám vyhlídky na 70% císaře, tak raději zjišťuji dopředu co a jak
ahojky, mě už v porodnici rehabilitační sestra doporučila pouze hodně sprchovat vodou a mýdlem a promasírovávat, nejdřív jen tak promačkávat a pak jakoby do tvaru písmene S. Jinak příští týden končím šestinedělí a doufám, že na kontrole mi gynekolog řekne, že můžu začít cvičit. Nejde mi o jizvu, ale spíš o břicho ![]()
no a mě po císaři zase řekly necvičit 3 měsíce tak nevim ale mazala jsem po vyndání stehů každý den a vypadá jizva dobře a žádnej problém nebyl
používám mepiform a jizva vypadá líp než ta první, akorát po prvním řezu se mi břicho vrátilo do původní podoby téměř hned, ted mám lalok
![]()
když už jsme u těch stehů, tak mě je nevyndavali. Je to normální? ![]()
Pájinka25 píše:
když už jsme u těch stehů, tak mě je nevyndavali. Je to normální?
Mne taky ne - postupne odpadly ![]()
Pájinka25 píše:
ahoj, je to normální, po prvním císaři mi je taky nevyndali, byl to ten vstřebávací, co bych za to dala u těch dalších ![]()
dusicka.. píše:Pájinka25 píše:Mne taky ne - postupne odpadly
Ahoj,mě je taky nevyndavali,měla jsem samovstřebávací.
Jinak podobných diskusí na toto tu je tu plno.
Já jsem začala po císaři cvičit poměrně bzo,už v porodnici mi rehabilitační pracovnice řekla,že už můžu posilovat břicho,ale vynechat spodní,a protahování.
Začala jsem už 5 týdnů po císaři-lehkým cvičením na fitballech,a břišními tancemi.
Po ukončení šestinedělí jsem už cvičila normálně.
Podotýkám,že mě nic nebolelo,a cítila jsem se dobře.
Ty jo to koukám
mě stehy vyndavaly 6 den a cvičit jak jsem psala řekly nee
Ještě dodám,že si jizvu mažu contractubexem,snažím se každý den,ale někdy vynechám ![]()
Uncle píše:
Ty jo to koukámmě stehy vyndavaly 6 den a cvičit jak jsem psala řekly nee
Mne ukazala rehabilitacka jen nejake cviky na protazeni a stazeni bricha po porodu. Jinak mi taky v podstate cviceni zakazala. Ale zas gyndar na kontrole po sestinedeli rekl, ze muzu delat vse, pokud nebudu mit problemy - bolesti. Ptala jsem se konkretne na aerobic a odsouhlasil
Ale nakonec stejne necvicim, protoze veskere fajn cviceni tu mame v case, kdy Mareceka kojim, takze mam stejne smolika ![]()
Mě teď po druhém SC řekli, že s cvičením musím počkat minimálně 2 měsíce ![]()
mě říkali,že nesmím cvičit 3měsíce a jizvu jen pořádně oplachovat, mazat a masírovat.dr mi poradil,že stačí obyč.sádlo
.jsem po 3sc a pokaždé jsem použila to sádlo a musím říct dobrý
.jizva bez problémů a není skoro vidět,kdo oni neví tak ji nevidí.jo,jen při rychlé změně počasí pěkně svědí. ![]()