Císař - cvičení a péče o jizvu

441
11.4.11 11:31

Císař - cvičení a péče o jizvu

Kdy a jaké cviky jste začaly po císaři?
Jak a čím pečujete o jizvu?

Po prvním císaři jsem masírovala a používala Contratubex. Keloidní jizva se srovnala, ale zůstala dost široká. Nyní mám vyhlídky na 70% císaře, tak raději zjišťuji dopředu co a jak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4823
11.4.11 12:10

Ahoj, jizvu jsem po obou CS mazala mesickovou indulonou, pozdeji jakymkoli telovym mlekem. Problemy jsem s ni zadne nemela, az na jeden zaniceny steh :-D
A vubec jsem necvicila - sice me rehabilitacka v porodnici nabadala k tomu nabadala a i ukazovala cviky. Ale bylo to rychle, ze jsem pobrala tak jeden :lol: Navic jsem pak doma byla rada, ze stiham domacnost, ditko a oddychnout si. Prochazky s kocarkem me prvni dva mesice davaly docela zabrat - jizva kolikrat pobolivala, ze jsem na nejake dalsi cviceni nemela ani pomysleni :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
11.4.11 12:11
Pleo píše:
Kdy a jaké cviky jste začaly po císaři?
Jak a čím pečujete o jizvu?Po prvním císaři jsem masírovala a používala Contratubex. Keloidní jizva se srovnala, ale zůstala dost široká. Nyní mám vyhlídky na 70% císaře, tak raději zjišťuji dopředu co a jak :)

ahojky, mě už v porodnici rehabilitační sestra doporučila pouze hodně sprchovat vodou a mýdlem a promasírovávat, nejdřív jen tak promačkávat a pak jakoby do tvaru písmene S. Jinak příští týden končím šestinedělí a doufám, že na kontrole mi gynekolog řekne, že můžu začít cvičit. Nejde mi o jizvu, ale spíš o břicho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
11.4.11 12:12

no a mě po císaři zase řekly necvičit 3 měsíce tak nevim ale mazala jsem po vyndání stehů každý den a vypadá jizva dobře a žádnej problém nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
11.4.11 12:17

používám mepiform a jizva vypadá líp než ta první, akorát po prvním řezu se mi břicho vrátilo do původní podoby téměř hned, ted mám lalok :pocitac: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
11.4.11 12:19

když už jsme u těch stehů, tak mě je nevyndavali. Je to normální? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
11.4.11 12:21
Pájinka25 píše:
když už jsme u těch stehů, tak mě je nevyndavali. Je to normální? :think:

Mne taky ne - postupne odpadly :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.4.11 12:23
Pájinka25 píše:

ahoj, je to normální, po prvním císaři mi je taky nevyndali, byl to ten vstřebávací, co bych za to dala u těch dalších :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
11.4.11 13:59
dusicka.. píše:
Pájinka25 píše:
Mne taky ne - postupne odpadly :-D

Ahoj,mě je taky nevyndavali,měla jsem samovstřebávací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
11.4.11 14:02

Jinak podobných diskusí na toto tu je tu plno.
Já jsem začala po císaři cvičit poměrně bzo,už v porodnici mi rehabilitační pracovnice řekla,že už můžu posilovat břicho,ale vynechat spodní,a protahování.
Začala jsem už 5 týdnů po císaři-lehkým cvičením na fitballech,a břišními tancemi.
Po ukončení šestinedělí jsem už cvičila normálně.
Podotýkám,že mě nic nebolelo,a cítila jsem se dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
11.4.11 14:06

Ty jo to koukám :roll: mě stehy vyndavaly 6 den a cvičit jak jsem psala řekly nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
11.4.11 14:12

Ještě dodám,že si jizvu mažu contractubexem,snažím se každý den,ale někdy vynechám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
11.4.11 14:26
Uncle píše:
Ty jo to koukám :roll: mě stehy vyndavaly 6 den a cvičit jak jsem psala řekly nee

Mne ukazala rehabilitacka jen nejake cviky na protazeni a stazeni bricha po porodu. Jinak mi taky v podstate cviceni zakazala. Ale zas gyndar na kontrole po sestinedeli rekl, ze muzu delat vse, pokud nebudu mit problemy - bolesti. Ptala jsem se konkretne na aerobic a odsouhlasil :nevim: Ale nakonec stejne necvicim, protoze veskere fajn cviceni tu mame v case, kdy Mareceka kojim, takze mam stejne smolika :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
11.4.11 18:43

Mě teď po druhém SC řekli, že s cvičením musím počkat minimálně 2 měsíce :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
15.4.11 18:50

mě říkali,že nesmím cvičit 3měsíce a jizvu jen pořádně oplachovat, mazat a masírovat.dr mi poradil,že stačí obyč.sádlo :zed: .jsem po 3sc a pokaždé jsem použila to sádlo a musím říct dobrý :palec: .jizva bez problémů a není skoro vidět,kdo oni neví tak ji nevidí.jo,jen při rychlé změně počasí pěkně svědí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí