Císařský řez, nebo přirozený porod?

863
18.9.19 20:01

cisar nebo prirozenej?

Ahoj holky co mate za sebou dva porody. Jeden Cisarem a jeden prirozene. Zajimalo by me jaky byl lepsi? Mam za sebou prirozeny a kdybych chtela druhe, tak uz ale uvazuji o cisari, nechci uz rodit normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27666
18.9.19 20:06
@Peony1 píše:
Ahoj holky co mate za sebou dva porody. Jeden Cisarem a jeden prirozene. Zajimalo by me jaky byl lepsi? Mam za sebou prirozeny a kdybych chtela druhe, tak uz ale uvazuji o cisari, nechci uz rodit normalne.

je hezký že uvažuješ o cs, ale to ti musí napsat mudr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
18.9.19 20:08

@ka2ka dnes jsem se jo na to ptala a rikal, ze by to slo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
18.9.19 20:10

Lepsi byl prirozeny. Po cisari jsem mela neustale potize s nesrustajici jizvou a jine.. a silene dlouho a moc to bolelo. cisare si sama urcit nemuzes. Fakt neni o co stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
18.9.19 20:13

Já teda rodila dvakrát přirozeně, takže srovnat nemůžu, ale co mám kamarádky a ty rodily cs a přirozený, tak zatím všechny řekly, že přirozený je lepší. Hlavně jsi po něm brzy fit. CS je holt operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
18.9.19 20:18

Taky zkušenost nemám, ale přirozený porod je lepší, císař je prostě břišní operace, je pak delší a komplikovanější hojení. Nevím z jakého důvodu chceš cs, musí to to schválit dr, ale možná by bylo lepší se na druhý porod třeba jenom líp připravit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
18.9.19 20:25

CS chci protoze porod byl pro me hrozne traumatizujici, k synovi jsem zacala neco citit az po 6m. Po porodu jsem nemohla vubec sedet a fungovat, mela vyhrezle hemeroidy 2 mesice a velice bolestive a tyden po porodu jsem dostala zanet delohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.19 20:27

Ahojda, no, já srovnání mám. Mam za sebou první porod s oxytocinem, druhý porod byl sám od sebe a třetí CS protoze by šly nejdřív nožičky. Nejlepši byl druhý spontanni, potom teda císařský řez a nejbolestivější ten první s oxytocinem, kdy fakt z absolutně ničeho najednou nastoupily ty nejsilnější kontrakce…To bych fakt radši císaře. Ale klasický, co se rozjel sám od sebe byl nejlepší…Cisař sice není tak hodně i tenzivni bolest, ale zase bolí několik dní, no.Je to prostě operace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
18.9.19 20:29

Já jsem měla CS a pak přirozený. A oba hrůza :D po císaři mě dlouho bolela jizva na brichu a byla jsem nepoužitelná, po klasickém jsem byla hodně potrhaná, velká ztráta krve, transfuze, dlouhé hojení, hemeroidy. Takže jsem se rozhodla, že potřetí už do toho opravdu nejdu, dvě děti mi stačí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
18.9.19 20:31

No, ja mam za sebou teda jen jeden prirozeny porod a hodne me sili. Pak jsem mela problem s hojenim a musela jsem na presiti :,( Normalne sednout jsem si mohla az mesic po porodu. Kamaradka, ktera ve stejne dobe rodila cisarem, me po tom mesici litovala, ze ona uz o te brisni jizve ani nevi.. Takze je to fakt individualni. Zeptala bych se doktora, co vic doporucuje a podle toho se zaridila.. Zeny maji tolik ruznych zkusenosti, ze ti to nikdo jednoznacne bohuzel nerekne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
18.9.19 20:36
@Peony1 píše:
CS chci protoze porod byl pro me hrozne traumatizujici, k synovi jsem zacala neco citit az po 6m. Po porodu jsem nemohla vubec sedet a fungovat, mela vyhrezle hemeroidy 2 mesice a velice bolestive a tyden po porodu jsem dostala zanet delohy.

Ja mela poprve rupturu 3.stupne, fakt jsem di zkusila jak pes a syn sel zvonem. Ale cisar proste bolel vic.. ale chapu te, psychika dela moc.. prvniho syna jsem mela rada, druheho po cisari miluju od prvniho okamziku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
18.9.19 20:37

Mám teda za sebou jen cs a musím říct ze jsem to zvladala úplně v pohodě, jizva mě brzy přestala bolet, bolelo to ale třetí den už jsem byla docela Ok a čtvrtý den mě pustili domu. Když jsem viděla ty potrhané maminky tam dole tak jsem byla za to i rada :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
18.9.19 20:38

Já mám za sebou první přirozený ukončeny vex a byla to hrůza. Druhý plánovaný cs a celkem v pohodě byla jsem brzy fit a třetí taky cs a úplná hrůza… Jizva na jiném místě než u prvního, bolest zad po epi… No už do toho nejdu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24272
18.9.19 20:46

Já si myslím, že ti tohle jasnou odpověď nepřinese. Já rodila celý den až do druhé doby porodní a malý nesestupoval do porodních cest, takže nakonec akutní sekce. Ty kontrakce, vyčerpání proti té bolesti břicha po císaři byli nic. Příště bych ráda zase rodila vaginálně. Jizva po sc se mi blbě hojila (8 týdnů), to břicho je divné ještě teď po osmi měsících. Jizva není úplně hezká kvůli tomu špatnému hojení a jelikož jsem exot tak jsem si ke konci šestinedělí střihla i ten zánět dělohy. Za mě je císař hrozný zásah do těla, fakt obrovská operace. A je i nic moc pro dítě. Hlavně jak jsem měla celkovou anestezii tak jsem vůbec nepochopila, že jsem porodila. Chvíli mi trvalo to vstřebat, že mám dítě a to, že jsem ho hned neviděla a nemohla se o něj hned starat. Pro někoho by to byl hrozný porod, mě se i tak líbil, jen to hojení po císaři bylo na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27666
18.9.19 20:46
@Peony1 píše:

no jenže po cs se ti to stane klidně taky :nevim: po cs dítě neuvidíš klidně i den dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí