Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My teda počkali já byla dost šitá a i po 6ti neděli mě to dost bolelo. Pokud se ale cítíš fit a použijete ochranu pro případné bakterie tak v tom nevidím žádný problém.
@Anonymní píše:
Zdravím, maminky. Jdu si k vám pro radu… Měla jsem, sice dlouhý a vyvolávaný, ale jinak bezproblémový první porod se třemi vnitřními stehy a už od začátku, kdy mě přestal bolet podbřišek, mám strašnou chuť na sex.Zítra to jsou tři týdny od porodu, už nekrvácím a cítím se skvěle… Je možné už to začít pomalu zkoušet (samozřejmě s kondomem)? Najde se někdo, kdo nepočkal ani měsíc po porodu?
to bych se bala. Je brzo. Hlavne ty vnitrni stehy se muzou otevrit. Nevim. Hlavne me to poprve dost bolelo. Nedelala bych to.
Nejde jen o hygienické hledisko, ale příliš brzký sex po porodu může způsobit do budoucna problémy jako např. prolaps dělohy.
3 týdny je málo. Já čekala 5 a i to mi zpětně připadá málo a to sem měla rychlý porod bez jediného stehu. Ty vnitřní stehy tě můžou pak bolet.
Taky bych to neriskovala ještě to není pořádně zahojený a navíc jsem byla ráda že se mezi kojením vyspím.
Nevim jak se stehy, ty jsou vstrebatelne ne?
Já je neměla a s kondomem jsme to zvládli po cca 3 a pul tydnech, ale první sex teda nic moc
Moc děkuji za názory
… Ještě radši počkám.
Ano, stehy jsou vstřebatelné, cca po 14 dnech by měly být pryč podle porodní asistentky. Ale teda čekání je to hrozné. ![]()
Tak jsou ještě jiný možnosti ne…My sme to zkusili po sestinedeli a poprve nic moc, ještě jsem to docela citila. Ale pak super, asi lepší než před porodem.
Zdravím, maminky. Jdu si k vám pro radu… Měla jsem, sice dlouhý a vyvolávaný, ale jinak bezproblémový první porod se třemi vnitřními stehy a už od začátku, kdy mě přestal bolet podbřišek, mám strašnou chuť na sex.
Zítra to jsou tři týdny od porodu, už nekrvácím a cítím se skvěle… Je možné už to začít pomalu zkoušet (samozřejmě s kondomem)? Najde se někdo, kdo nepočkal ani měsíc po porodu?