Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, v důsledku operace na oku a zvýšeného nitroočního tlaku mě velmi pravděpodobně čeká operativní porod. Chci rodit ve Zlíně, ale slyšela jsem, že v poslední době se tam hodně tlačí rodičky do přirozeného porodu. Máte někdo nějakou zkušenost? Mohl se partner dívat na porod aspoň přes sklo? Pište co vás napadne. Díky.
Ahoj, rodila jsem ve Zlíně před dvěma lety a je pravda, že můj lekař doporučoval císař - přece mě zná lépe.. Jsem malá 156 cm, mám zakloněnější dělohu, měla jsem dvakrát operace cyst.. Měla jsem to napsané i v kartě, ale poslední měsíc jsem chodila do Zlína do nemocnice a tak prostě bylo, přirozeně, přirozeně…
Když se mě jednou sestřička zeptala, jak budu rodit, jestli ted mám napsané císař, tak jsem řekla, že ano, ale že paní doktorka, říká, že se všechno zvládne přirozeně.. Jenom odpověděla, ano to ona říká a zatvářila se..
Je to u každé maminky jiné mě nechali teda rodit přirozeně a stejně pak bylo velké problémy… a nakonec jsem stejně na ten císař šla…
To je moje zkušenost, nevím, jakou kdo má jinou…
Tak já rodila ve Zlíně před skoro třemi lety císařem kvůli předčasnému porodu a před skoro rokem znova opět císařem, protože malý se neotočil. Nikdo mě do normálního porodu nenutil i když by mohli chtít abych to zkusila. Pokud se jedná o tebe, tak si myslím, že pokud doneseš od očního že nedoporučuje normální porod, tak tě nikdo nutit nebude. Jinak partner se dívat nemůže, ale je za dveřmi a když mimi vyndají, tak už ho vidí jak ho myjí, váží atd.
Ahoj, tak já budu rodit za chvilku v Hradišti a vím, že taky upřednostňují přirozený porod, ale to je asi logické, císař je přeci jenom docela nebezpečná břišní operace, ale určitě, pokud máš doporučení od lékaře a jsou důvody k tomu, proč bys neměla rodit přirozeně, tak tě nikdo nutit nebude. Kamarádka teď byla na císaři a sami jí do navrhli, protože je malá, měla veliký váhový odhad miminka a předchozí porod měla hodně komplikovaný (právě ve Zlíně). Rozhodně ji v UH do ničeho nenutili a tak to bude snad i ve Zlíně.
Děkuji za vaše zkušenosti. Já samozřejmě souhlasím s tím, že přirozený porod je ta lepší varianta a chvíli jsem potřebovala, abych se s císařem vyrovnala. Očařka se bála komplikací v operovaném oku (dnes na něj nevidím), kde mi při šedém zákalu vzali čočku a ničím není nahrazena, takže sklivec se vyboulil do zornice. Navíc mi v oku roste nitrooční tlak. Do zprávy mi napsala, že vzhledem k uvedenému vhodné operativní řešení porodu. Vzhledem k jejímu vysvětlení se přirozeného porodu obávám, nechtěla bych si zkomplikovat život bolestmi v oku, které ani nemůžu používat. Tak uvidíme.
Tak to si myslím, že je rozhodující a měli by ti císaře bez problémů udělat. ![]()
ahojky ja jsem v srpnu 2009 rodila ve Zlíne
nemohla jsem se otevrit a ani po vyvolavaci tablete se nic nedelo…jelikož jsem dva týdny přenášela,okamžite řekli že jdu na sál..Manžel čekal venku na chodbě a potom byl u toho jak sestřička maleho umýva a měří a kontroluje
jak mě vezli ze sálu tak mi maleho ukazali a pokracovala jsem na pokoj ale u vytahu problem :-/ vytahem kterym jsem mela jet vozili pradlo tak jsem tam v bolesti lezela na luzku skoro 10min :-/ to bylo nejhorší,jinak sestřičky a personal uplně v pořádku..
Rodila jsem cisarem v kvetnu 2013. Muzu jen doporucit…super bezbolestny porod, jizva krasna a 2.den jsem behala jako lanka. Jsem rada, ano je to operace, ale nejsem masochysta, abych se tyrala prirozenym porodem…
@Mirind píše:
Rodila jsem cisarem v kvetnu 2013. Muzu jen doporucit…super bezbolestny porod, jizva krasna a 2.den jsem behala jako lanka. Jsem rada, ano je to operace, ale nejsem masochysta, abych se tyrala prirozenym porodem…
Pardon, ale to je zase výplod
. Já nevím, ale kolem mě běhaly jako laňky maminy po přirozeném porodu. A my po císaři jsme minimálně lezly v předklonu, byla tam i maminka, co druhý den plakala bolestí a sestra ji utěšovala. Sama jsem byla docela mimo 10 dnů po sekci, ještěže měl manžel dovolenou.
Ja rodila cisarem uz po druhe ve Zline ted v lednu a druhy den jsem taky chodila v pohode… peipadala sem si ze jsem ani na operaci nebyla
Já byla na dvou sekcích ve Zlíně a taky jsem byla druhý den úplně ok. Samozřejmě, že jizva při smíchu, nebo vstávání z postele bolela, ale jinak vůbec. Dokonce podruhé jsme obě i s druhou maminkou, která byla na pokoji a rodila taky císařem, večer po porodu šly samy na wc a do sprchy a sestra z nás nemohla, že jestli nám není špatně, nemotá se nám hlava, nic nás nebolí, a my jsme se ji vysmály co blbne. Asi je to tak půl napůl, někdo má císaře ok a je po něm hned v pohodě a někdo holt má špatný zážitek z přirozeného porodu a říká si že už nikdy více. Možná je to i o tom, jak dávají léky na bolest, když jsem byla čerstvě po císaři tak to bolelo dost, řekla jsem to sestřičce, dala mi něco do kapačky a bylo to bez bolesti. Teď nevím přesně jak dlouho ty léky dávají, ale dva dny určitě a jak to vysadí, tak upozorňují, že kdyby to moc bolelo, že máme říct.
Jinak ve Zlíně je podle mně porodnice super. Po císaři se o tebe vzorně starají, nemusíš být na jip, pokud nejsou komplikace, miminko ti nosí, starají se. Chce to se ptát, ale poradí se vším.
Rodila jsem v únoru ve Zlíně císařem v celkové narkóze. A ano, ten den večer se mi opravdu nevstávalo hej, ale šlo to. A druhý den už lepší a pak čím dál lepší. Měli nějaké dobré analgetika, ale šitíčko mě nebolelo. Jediné co bylo otravné byla ta lahvička od drénu, to jsem byla šťastná když jsem se jí zbavila.
No zrejme mate jiny prah bolesti. Za me si maminky po klasickem porodu nemohly sednout jeste 3 tydny a rozhodne narozdil ode me nebyly v pohodne… Hlavne psychicky… Ale i ja jsem potkala par mamin co fnukaly, jak je ten cisar strasny. Ja 3 den odmitla injekce proti bolesti…Mela jsem homeopatika a byla absolutne v poho…
Jsem rada, ze jsem na klasiku nemusela, a že maminky potvrdily, že je dnešní císař opravdu v pohodě. Upřímně, trhání 8ček zubařem bylo horší…
@Mirind píše:
@GenovesaNo zrejme mate jiny prah bolesti. Za me si maminky po klasickem porodu nemohly sednout jeste 3 tydny a rozhodne narozdil ode me nebyly v pohodne… Hlavne psychicky… Ale i ja jsem potkala par mamin co fnukaly, jak je ten cisar strasny. Ja 3 den odmitla injekce proti bolesti…Mela jsem homeopatika a byla absolutne v poho…
Jsem rada, ze jsem na klasiku nemusela, a že maminky potvrdily, že je dnešní císař opravdu v pohodě. Upřímně, trhání 8ček zubařem bylo horší…
@Genovesa, @Mirind : Tak každá taky máme jinou stavbu těla i kondici, to určitě taky ovlivní výsledek. Stejně jako je někomu po narkoze blbě a někomu ne. Já jsem byla za sekci ráda i proto, že jsem si mohla sednout a taky že mě vyčistili při operaci, protože jsem pak moc nekrvácela. Aspoň si to tak myslím.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.