Porodnice Ústí nad Labem 2011

3663
26.8.11 08:25

Porodnice Ústí nad Labem 2011

Zdravím všechny,chtěla bych se zeptat maminek,co rodily letos v Ústecké porodnici na jejich zkušenosti za tento rok,díky mockrát za odpovědi.Mám termín v říjnu,rodila jsem v UL před 5 lety.Tak bych ráda věděla jaké to tam teď je.Ještě jednou děkuji:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
svicka
26.8.11 08:41

Ahoj - já mám termín v září - předporodní příprava už je s taťkou za námi tak jsem zvědavá. Prý hodně záleží, na koho tam natrefíš za personál. Podle mého názoru je ale 1000 Kč za otce u porodu a 1000 Kč za nadstandard trochu moc… :cert:

• Citovat
  • Upravit
3412
26.8.11 08:52

Míšo já rodila loni v březnu a letos v listopadu se tam chystám znova.
Loni jsem tam šla jako prvorodička ze všeho vyjukaná a se vším spokojená. Našla se tam jedna „sympatická“ sestra, ale ta mi mohla vlézt na záda.
Prvotně jsem chtěla nadstandart, ale nakonec jsem byla ráda za společnost na pokoji, byly jsme tam jen dvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
26.8.11 09:02

Ahoj,
já rodila letos v dubnu jako prvorodička a byla jsem moc spokojená. Na pokoji jsme byly dvě. Personál byl perfektní. Jediné co se dalo vytknout byla strava :poblion: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3663
26.8.11 09:08

Ahoj holky-Tak zatím samá pozitiva :palec: To jídlo bylo hnusný i před 5 lety:-D A se chovají dotoři a sestry při samotném porodu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
26.8.11 09:42

Sestry byly naprosto užasný, zažila jsem dvě směny, takže dvě sestry. Radily, pomáhaly, často se chodily dívat a kontrolovat, byly moc příjemné, fakt super.Doktoři taky, ale ty jsme neviděla tak často. Sem tam zkontrolovaly nakolik jsem otevřená, určily další postup a pak byly samo u porodu a šití, ale to už byla u mě rychlovka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
26.8.11 09:44

Ahoj, já rodila loni v březnu a s porodem jako takovým bohužel dobrý zkušenosti tam nemám. Jako provorodička jsem toho moc nevěděla, spoléhala na sestru. Bohužel jsem asi natrefila na ňákou novou mlaďounkou, která toho moc nevěděla. Protože ač jsem jí tvrdila, že asi rodím a že ty kontrakce fakt mám, tak mi ona tvrdila, že tam vlastně nic ještě není. A že to bude na dlouho, tak manžela pustili domu. No jo ale mě začali kontrakce vlastně hned, po šesti hodinách, kdy já tvrdila, že kontrakce mám a ona že ne, jsem málem porodila na hekárně(při samotném porodu jsem přecházela na porodní sál, to byl už malej skoro venku) a manžel to samozřejmě nestihl. No holt jsem narazila na blbou sestru. Ale co se týče šestinedělí, ženské sestry naprosto super, dětské, jak která. Je na nich hrozně vidět, která tu práci dělá s láskou a která jen kvůli práci. Ale za to, když je nějakej problém, tak tam jsou výteční doktoři na JIP.
Takže já jsem si v sobě udělala ten závěr ten, že pokud další těhotenství budu mít v poho a nebude předčasné,jak toto bylo, tak chci rodit jinde. Pokud ale opět bude problémové, tak zase Ústí a ty sestry a to že se nestaraj o kojení přežiju.
Podle mě každá porodnice má něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
svicka
26.8.11 11:28

Já jsem z Teplic, když jsou nějaké potíže převážejí do Ústí nebo do Mostu, proto jsem si vybrala ústí. Myslím, že je v Ústí tolik personálu, že fakt záleží na směně, na kterou člověk zrovna narazí. Ten kurz vedla PA - ta teda nebyla nic moc - dost taková přísná a dětská sestra, která je i laktační poradkyně. Tu kdybych pak měla na šestinedělí, jsem spokojená.

• Citovat
  • Upravit
3663
26.8.11 11:53

Tak jsem zvedavá holky jak dopadnu Já :mrgreen: Ale snad to bude všechno dobrý :palec: Moc všem děkuji za vaše názory a zkušenosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
26.8.11 19:34

lehaje
jak hekárna a sál???
Vždyt tam mají boxy, kde si od začátku až do konce, tedy krom klistýru a sprchy a pokud si otevřená už na kousek, tak tam chlap s tebou zůstává na boxu
a ještě ke kojení, tam jsou právě na kojení děsně ujetý, spolubydlící na pokoji tam rozkojovali a pomáhali seš mohli, mě osobně dost radili
a taky jsem rodila loni v březnu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
27.8.11 13:24

No mě opravdu šoupli na tu jejich „kočičárnu“ (hekárna s kočičkama na zdech) a na box jsem šla vlastně vyloženě odrodit a pak jsem tam byla jen ty dvě hoďky po porodu. Tam už teda manžel byl, ale porod tedy nestihl.
No a co se týče kojení. Malej byl malej a slabej, když sestra přišla k nám na pokoj, radila jiné mamince s kojením a viděla, že já se taky snažím kojit. Tak jen řekla, vy kojit nebudete, malej je slabej. Ale přitom znám maminky, které taky měly nedošoňátka- ještě menší a kojili je. Ale já prostě měla smůlu. A co se týče kojení jiných maminek. Nepřišlo mi, že by se nějak snažili. Ležela jsem na šestinedělí měsíc a dost to nechávali na maminkách samotnejch, povětšinou až když si přišli říct o pomoc, tak pomohli. ale je jasné, že je to prostě od sestry.
Teď je to tam nejspíš jiný s těmi porodními boxy, vím že to tam předělávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
27.8.11 15:10

já rodila 29.3., takže chvíli po vás a příjde mi jako bychom byly každá někde jinde :lol: :lol:
Je fakt, že v tom březnu tam měli fakt nátřesk a rodilo se jak na běžícím pásu.
Ale jak říkám, nemohla jsem si na nic stěžovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3663
27.8.11 19:12

Holky a co všechno svého jste si vzaly do porodnice a co vám v porodnici dali??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
28.8.11 08:55

Míšo
na boxy si vezmi nějaké pití, neperlivé, nic moc sladkého.
Neber si košili, nech si erár.
Já měla sebou mobil, abych mohla kontaktovat lidi a fotit malou (ale já jsem trošku jiná, facebookovala jsem mezi kontrakcema :mrgreen: )
Muž at má lehkou sváču, nějakej toust či chleba a pití samozřejmě.

Na šestinedělí si vezmi košili, druhý den už mě lezl erár krkem a chtěla jsem na fotkách vypadat alespon trochu jako člověk. Pak župan.
Intimní sprchový gel, ve sprše budeš furt. Radím vzít si i kvalitní toaleták.
Caj v nemocnici je, ale jestli chceš pít i něco svého a hlavně jestli chceš jíst jídlo a ne blafy, tak at tě přítel zásobuje.
Nějaké jednorázové vložky dostaneš, ale raději si přikup v lékárně porodnické vložky, radím ty největší, žádný always či tak podobně. K tomu i jednorázové sítované kalhotky, které můžeš vyhodit.
Dále vložky do podprsenky a bepanthen na popraskané bradavky a kojící podprsenku.
Pro mimčo tam mají základní výbavu plen, ale vezmi si newborn balíček sebou a malé vlhčené ubrousky, někdy mimí víc kadí, tak se to hodí. Vše ostatní tam mají a vysvětlí.
Budeš-li rodit v zimě, tak si vezmi čepičku pro prcka a mě se hodili i lehké rukavičky, protože měla nehtíky a škrábala se.
Víc mne nenapadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3663
28.8.11 09:12

MiareiMoc ti děkuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková