Porodnice Ústí nad Labem 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29.8.11 13:37

Ahoj holky a Míšo! Koukám, že jsi pěkně aktivní :lol: Já pořád někde čtu a sháním info co s sebou do porodky a je fakt, že nejlepší jsou zkušenosti maminek. Takže super :potlesk: Jsme zase o něco moudřejší :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3663
29.8.11 13:39
Ahoj Veru,to je jasný nejlepší jsou zkušenosti maminek.To jsou rady nad zlato :palec:
verunkapopelka píše:
Ahoj holky a Míšo! Koukám, že jsi pěkně aktivní :lol: Já pořád někde čtu a sháním info co s sebou do porodky a je fakt, že nejlepší jsou zkušenosti maminek. Takže super :potlesk: Jsme zase o něco moudřejší :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.9.11 11:21

Dotaz

Dobrý den maminky.
Měla dotaz co se týče porodu v Ustecké nemocnici.
Je možné aby v těto porodnici byl s vámi partner po celou dobu porodu? To znamená i v první době porodní? Děkuji za odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
23.9.11 12:56

Mrkni se nahoře je PORODNICE jsou tam veškeré zkušenosti maminek, které rodily v porodnici v Ústí nad Labem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
svicka
28.9.11 22:52

Ahojte :mavam: tak to mám za sebou, rodila jsem 19.9. v noci. Taťku nechají vždy sedět na chodbě, dokud vás nevyšetří doktorka - můj tam seděl cca 40 min. a pak ho poslali domů, že je čas. Možná, když bych si přála ať je tam se mnou tak je to možný, ale já byla na otevřená na 1 prst, tak to vypadalo na dlouho. Za 4 hodiny jsme mu volali ať fofrem přijede. Strávil se mnou cca 1 hod, převážně 2. dobu porodní a pak 2 hodiny v boxu i s miminkem :srdce: :srdce:
Jsou tam milí, tak věřím, že na tvoje přání tam chlapa pustěj, nevím, kdy přesně ho normálně volají, mě nestihli udělat ani přípravu. 8-o

• Citovat
  • Upravit
17
29.10.11 11:21

Dobrý den, já jsem rodila o měsíc dříve (28.9.2011), termín jsem měla 29.10.2011. :-D Už od začátku jsem chtěla rodit v Ústí a teď jsem ráda, že jsem to stihla tam dojet. Jsme totiž z Mostu. Vzhledem k tomu, že jsem byla prvorodička, tak jsem nevěděla, co mám od porodu čekat. Ale doktoři i sestřičky byli v pohodě a se vším mi radili. Hlavně porodní asistentka byla úžasná, cítila jsem se tam jak v bavlnce. Taky jsem měla manžela u porodu, což byla pro mě obrovská podpora.
Co se týče šestineděli, tak totéž personál skvělej (teda našli se tam jedna či dvě osoby, které byli nesympatické a podle mého dělali tu práci jen proto, že momentálně té práce moc na výběr není). Je jasné, že ne každý Vám padne do oka. Jediný problém, který jsem zde shledala, byla technika kojení. Kojila jsem pouhé dva dny a strašně mě to mrzí. Důvod byl, špatná technika, protože se Vám tam nikdo nevěnuje a každá sestřička Vás učí kojit jinak, takže jsem z toho byla zmatená a nervozní a můj syn to zjevně vycítil, takže se nechtěl moc přisát k prsu. Všichni věděli, že jsem prvorodička, ale vždy jen řekli ať se podívám do letáčků,které měli na pokoji a odešli. Takže to je tak jediné mínus, které bych této nemocnici dala.
Ale jsem ráda, že se můj syn narodil právě tady. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Simona 75
29.10.11 20:02

porod

V Ústecké porodnici jsem rodila letos v říjnu a musím napsat jen a jen samou chválu, porodní asistentka perfektní, hodně moc mi pomohla (p.Urbanová nebo Urbánková)tímto jí ještě jednou děkuji.Péče po porodu taky skvělá, byla jsem na nadstand. oddělení. Svého rozhodnutí rodit v této porodnici i když jsem to měla trochu dál rozhodně nelituji.

• Citovat
  • Upravit
64
13.11.11 12:20

Porodnice UL - červenec 2011

Tak co se mě týče, rodila jsem v Ústí nad Labem červenec 2011 a to 3 dítě. A můžu ze své zkušenosti říct, že jsem byla spokojena jak s čím. Nejsem žádná citlivka. Dvě starší děti jsem rodila v Ostravě. Věděla jsem moc dobře co se bude dít, ale překvapilo mě chování sester a to hodně. Celkové chování k rodičce mi nepřipadalo příjemné. Také označení, porodnice, ryzikovky a všeho je příšerné!!! Zvonky jsou nepřehledné a umístěné za dveřmi, takže než zjistíte na který zvonek máte zazvonit někdo Vás může přizabít otevýrajícími se dveřmi. Chování na ryzikovce příšerné. Pozor Diskriminace. Pokoje po dvou, záchod a koupelna pro 2 pokoje společný, takže když se jedna sprchuje a druhá by potřebovala na toaletu musí počkat. Když se prosí sestra jestli se může použít jiný nevyužitý záchod svolí. Jiná sestra Vás ovšem sprdne, že se to nesmí. Doktorky jsou nešetrné při prohlížení a jsou velmi mladé (já měla 3), při přecházení z oddělení na odělení jdete sama. Vysvětlí Vám cestu při které stejně nechápete kam máte jít a hotovo. Nikdo mi nepomohl s taškama. Musíte se převléct do jejich noční košile. Ovšem velikos 54 a víc prostě nemají. Sestřičky na porodnici jsem měla dvě jednu studentku a jednu starší sestru. Co se týká chování té mladé sestry tak ok, co se týká starší tak hrůza. Mladá dělala oholení a klistýr, na jedničku jak v péči tak komunikaci. Ve srovnání s Ostravskou nemocnicí mohla jsem být ve sprše prakticky kolikrát a jak dlouho jsem chtěla. Tady bohužel jen půl hodiny a to mi ještě zkrátily, protože doktorka neměla na mě čas a musela k těžšímu případu. Dodání jistoty tedy bod mrazu. (má tu být přeci pro mě ne?)Vyšetření spěchající doktorky bych přirovnala k porcování dobytka. Šílený, 3 x se netrefila když chtěla píchnout plodovou vodu a jednou mě štouchla bůh ví kam, ale tam kam to mělo být to rozhodně nebylo. Navíc to docela štípalo. Než píchla plodovku tak to bylo taky asi na popátý, šťourala se tam, no šílený.
Pak se mě ujala starší sestra a bylo po legraci. Do té doby jsem to brala jak štakš. Když jsem se ptala co bude dál řekla ať se neptám, že sama uvidím. Když jsem žádala o utěšující lék, řekla že mají jen jeden a ten mi dát nemůžou. Když jsem prosila o epidurál, vymlouvala se že než by přišel doktor trvalo by to dlouho. Nemohla jsem dýchat bylo mi zle. A tak jsem jim to i řekla že je mi špatně že to neudýchám. Tak nedýchejte, vždy jenom přes špičku kontrakce. Když vidím všude v letáčkách v nemocnici nebo na štítech v každé situaci Vám pomůžeme ničeho se nebojte. Tak se jen hořce pousměji. Napíchali do mě ani nevím co. Příjemný nebyly. Ta starší sestra strčila dovnitř ruku a snažila se uvolnit malému cestu. Myslela jsem že je po mě. Jen usekla neječte mi tady nejste tu sama. Tekly mi slzy klepala jsem se jak ratlík. Malýho jsem vytlačila během chvíle. Byl celý fialový neměl kyslík. Porod placenty jsem pomalu nevnímala sestra šáhla dovnitř a vykroutila jí ven. Šílený opravdu. Jen to snad nejhorší zkušenosti v mém životě. A připomínám že jsem rodila 3 dítě, ale ve srovnání s tímto byly tam ty dva procházkou růžovou zahradou. Na šestinedělí jak která sestra. Ke kojení mi moc nepomohly. Kojte často. Kojila jsem po hodině. Nevím co jsem dělala špatně, ale nepříbíral na váze. No co tak půjdete domů s příkrmem. Obrečela jsem to. V cítění se do rodičky, s tím nepočítejte!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
16.11.11 14:07

červenec 2011

Byla jsem v ústecké porodnici červenec 2011 a byla jsem na boxu. Záchod a koupelnu jsem měla naproti boxu. Když jsem rodila zatáhly zašupovací dveře a hotovo. Na boxu jsem měla všechno včetně přebalovacího pultu a inkubátoru. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nm
3.1.12 14:03

druhý porod

V ústecké porodnici jsem rodila poprvé v prosineci 2009 a naprostá spokojenost. Na porodním sále sestry i doktorka velmi příjemné,ochotné, profesionální přístup.Porodní boxy prázdné, před mým porodem akorát odváželi jednu maminku na šestinedělí, jinak nikde nikdo. Šestinedělí nadstandard také spokojenost, sestřičky mi hodně pomohly s kojením, které mi ze začátku vůbec nešlo. Druhý porod listopad 2011 a opět pochvala. Porodní asistentka i doktorka opět bezva.Na porodici sama, takže klid a směnu jsem měla pro sebe :-) po příjezdu do porodnice jsem šla hned na sál, takže se nic, kromě vyplnění papírů, nestihlo :lol: Šestinedělí (tentokrát klasické, nadstandardy plné) také poloprázdné. Byla jsem na dvoulůžkovém pokoji. Jeden den s jinou maminkou, dva dny sama, pak mě pustili :-) sestry dětské i ženské příjemné, nemám co dodat. Jen ve sprchách mi chyběly závěsy. Přeci jenom po porodu ve sprše by bylo dobré mít více soukromí - zatáhnout závěs. Jinak spokojenost.

• Citovat
  • Upravit
3412
6.1.12 12:41

Poprvé jsem rodila březen 2009 - vyjukaná prvorodička nakrmená knížkama :lol: Vše v pohodě. Milý personál jak na boxu, povzbuzování, vysvětlování…tak i na šestinedělí. Našla se tam jedna nepříjemná krůta, ale co, důležité je porodit ne? Pomohly s kojením i se vším,

Podruhé listopad 2011 - po děsném těhu jsem se na porod těšila jak na spásu. Bolestma jsem myslala, že vyskočím z okna, sestřička utěšovala a hodně mě podpořila, podávala mi pití, ptala se mne zda něco nepotřebuji.
Na šestinedělí pohoda. Furt jsme byli hlídaní kvůli žloutence. Sestra mi pomohla uvolnit prsa, když se mi brutálně nalila a hroznil zánět.

Pokoje jsou opravdu po dvou. Záchody jsou zvlášt. Sprchy jsou zvlášt.
Sestry se k vám chovají tak, jak se vy chováte k nim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2955
4.2.12 21:50

já rosila 2010 a vyhovovalo mi, že když jsem měla komplikace při porodu tak se seběhlo několik doktorů( teda zrovna tohle mi nevyhovovalo ale zase byla vidět péče) a rozhodli o tom že bude nejlepší císař. Pokud bych měla rodit v Teplicích, kde bydlí, tak podle zkušeností kamarádek by se mi asi tak včasného zásahu nedostalo. A co se týče jídla…nikdy se nezavděčí každému…prostě to buď sníte nebo ne.Ale je fakt že snídaně a večeře byli luxusní…oběd jak kdy…personál jak který.....třeba o kojení se zajímala jen jedna sestra…ostatním to přišlo jako bych si automaticky měla vědět rady…nakonec mi pomohli tím, že mi zapůjčili odsávačku takže jsem dala malému mlíčko aspoň takhle ale stejnak jsme odcházeli s tím že budeme přikrmovat…a osobně mi to ani nevadilo…proč taky???co jsem mu mohla dát jsem mu dala.....ale jinak ochota ze všech stran…letos rodím opět tady…a už se těším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elkaba
26.4.12 14:27

Na svůj porod, který probíhal v Ústecké nemocnici v srpnu 2011 si nemůžu vůbec stěžovat. Před porodem jsem celý den ležela na rizikovce, sestřička byla moc hodná a ochotná starala se jak mohla a povzbuzovala mě pořád, často mě chodila kontrolovat.....a na porodní z rizikovky mě doprovodila i mi vzala tašku na to, že jsem tam strávila 28 hodin a kontrakce mi od 4 hodiny pobytu chodily po 2 minutách to bylo opravdu dlouhý se o mě všude starali super!!!! Přišla jsem otevřená na 4 prsty, takže jsme tam s manželem strávili opravdu hodně času a jako prvorodička jsem nevěděla do čeho jdu.Personál super do sprchy mě pustili na 15 minut a chodili se ptát, jestli tam ještě chci být......po tom co jsem vylezla ze sprchy jsem zjistila, že jsem tam nakonec byla 1,5h čas utíkal neskutečně rychle, ale mě ve sprše bylo fajn i kontrakce byly snesitelnější. Pak nás odvedli na box vyšetřili a znovu pustili zpět do sprchy, měla jsem k dispozici balón vše co jsem chtěla měla jsem úžasnou PA a mladou holčinu, co se zaučovala, ta byla taky super. Jelikož porod byl nakonec rizikový a malou mi tahali vákuovou pumpou personál v čele s doktorem byli naprosto profesionální, vše probíhalo rychle bez zmatků a bez sebemenšího náznaku problému, o ne úplně hladkém porodu nás informovali v průběhu porodu, bez sebemešího náznaku paniky. Na porodním boxu nakonec v době, kdy jsem svou úžasnou holčičku porodila, bylo lidí jak na Václaváku :-), malá byla v naprostém pořádku a to díky skvělém personálu.....Nikdy bych neměnila a myslím si, že se vždycky najdou maminky, které jsi budou na něco stěžovat i v super luxusní porodnici. Jak říkala Miarei Sestry se k vám chovají tak, jak se vy chováte k nim! Na šestnedělí se sestry pořád chodily ptát jestli něco neoptřebujeme a byla jen moje hloupost, že jsem se málo ptala a nechtěla je zatěžovat maličkostma.....jinak po náročném porodu mě i doprovodily do sprchy nebyla jsem schopná si sama ani umít nohy.Super luxusní péče a nepříjemné sestry sice byly, ale kde nejsou? Je to jen o lidech…Hodně štěstí a co nejrychlejší a co nejmíň bolestivý porod všem. Jinak v listopadu budu opět rodit a o volbě porodnice jsem ani na chvíli nezapochybovala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
685
6.9.12 09:53

@holky - nevíte, zda je pravda, že předčasně narozená miminka pouštějí domů již při dosažené váze 2 kg, když jsou jinak bez problémů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
18.2.13 13:12

Ano, malý se narodil 28+3 tt na 950 g, nejméně měl pak 840 g a domů jsme šli po 2 měsících na 2045g…podmínkou je, aby i po vysazení vitamínů atp. miminko stále prospívalo a neubíralo na váze a bylo schopno sníst pravidelně celou svoji přidělenou dávku mlíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková