Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No, možná by chtělo vážně ještě dodat, zda při té laparce se i něco dělalo, nebo to bylo jen diagnostické. Já u té první laparky měla hodně srůstů a brali slepák, tak to bolelo celkem dost, druhá byla už v pohodě i když srůsty nějaké rozrušovali taky. Ptám se jen tak informativně, mám jít na ortopedii, aby se vyjádřili k vedení porodu, tak pátrám jaké jste měly pocity, kdyby mě na SC poslali.
jowana píše:
No, možná by chtělo vážně ještě dodat, zda při té laparce se i něco dělalo, nebo to bylo jen diagnostické. Já u té první laparky měla hodně srůstů a brali slepák, tak to bolelo celkem dost, druhá byla už v pohodě i když srůsty nějaké rozrušovali taky. Ptám se jen tak informativně, mám jít na ortopedii, aby se vyjádřili k vedení porodu, tak pátrám jaké jste měly pocity, kdyby mě na SC poslali.
Měla jsem zahnisaný slepák, chronický, spoustu srůstů v břiše. Ale proti císaři to byla pohodička, operace ve 12h a druhý den ráno v 8 jsem pádlovala dom…
Já jsem byla několikrát na laparoskopii, diagnostické a i třeba žlučník mi brali laparoskopicky, ale nedá se to srovnat s SC. Ale nejhorší je vždycky první den, pak už je to den ode dne lepší. Ženská prostě musí vydržet víc než člověk.