Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je tady někdo, kdo má vlastní zkušenost s porodem 3 dětí císařem? Chtěla bych 3 děti, ale císařem prý můžu mít jen 2. Jsem po 1 císaři a při dalším porodu, by mě prý zase čekal císař, a děti (řekl doktor), že můžu mít císařem jen 2. ![]()
Není pravda, že po CS musíš nutně rodit zase CS. V těhotenství ti budou hlídat jizvu a když bude vše OK, klidně můžeš rodit přirozeně
Tedy pokud není jiný problém
Kamaradce rekli, ze muze mit 3 deti cisarem. Druha kamaradka po prvnimcisari, rodila druhe dite normalne, hlidali ji jizvu a jelikoz byla v poradku, tak ji nechali rodit.
@SamínkaSamuelka asi jak kdo - u někoho je velký problém už druhý císař - jizva může hodně zlobit..
kámoška má císařem 1 a druhé nedoporučeno, protože jí to hodně špatně srostlo a je velké riziko, že by měla komplikace při 2 těhotenství ![]()
@SamínkaSamuelka Moje kolegine ma cisarskym rezem 4 deti.To,ue muzes mit jen 2 je davno prekonane.Dnes jsou 3 CS zcela bezne.
Pan doktor je asi ze stare skoly.
No pokud dáš 1 dítě, tak bych neřešila 3, protože si spíš mylsím, že doktor mluvil, co většinou bývá- císař- pak císař.. Pravidlem to neni, ale okolo sebe i dkyž některé chtěly rodit přirozeně, tak prostě si doktoři netroufli- jedna měla nějaké srůsty, druhý velké mimčo a hodně hubená, mě to bylo jedno, ale v 8 měsíci, jsem cítila, jakoby mi někdo píchal nožem do jizvy a bylo…
Mě doktor řekl, že se dá rodit přirozeně, ale že většinou maminka skončí na císaři, protože se během těhotenství naskytnou problémy buď s jizvou a nebo třeba por velikost mimča se bojí, když byl už jeden císař..
Mám dvě děti císařem. čekám třetí a automaticky bude císař. další dítě už mi doktor „nedovolí“,prý už by to bylo velké riziko.
Kazdy to ma jinak.
Jedna znama ma 4 deti cisarem - ma svislou jizvu (prvni 1990 a posledni letos). Jina jen jedno dite cs a konec pro spatny srust. Dalsi tri holky a vsechny cs. Jde proste o individual.
Jedna kamarádka má 3 děti císařem a druhá rodila císařem dokonce 4×. Asi záleží jaké máš problémy atd. Jinak v porodnici se mnou ležela mamina co měla porod císařem po 5. ![]()
Před 6ti týdny jsem porodila třetí dítko císařem
Když to není hned po roce či dvou, tak by to neměl být (prý) problém.
Jinak si myslím, že pokud zase otěhotníš, tak tě nikdo nemůže přece donutit jít na potrat.
Akorát jestli riskneš ty případná rizika. ![]()