Neustálá únava a celodenní nevolnost

529
23.8.14 10:17

neustálá únava a celodenní nevolnost

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat. Nepotýkám se s ranními nevolnostmi, ale celodenními. Většinou nezvracím, ale celý den mi je hrozně, žaludek jak na vodě, stále se mi zvedá a tak to trvá celý den, nejhorší je to večer. Jsem teď osmý týden. Vím, že se říká ranní nevolnosti. Mně je ráno celkem dobře, tak hodku, pak to začne. Dřív pomohlo se najíst, teď ani nemám chuť k jídlu a i když se najím, tak je mi stejně hrozně, kolikrát i hůř. K tomu jsem ještě unavená a nejradši bych strávila den na gauči a pak jsem na sebe vlastně pořád naštvaná. V práci jakš takš funguju, ale doma je to kalamita, ani nemám chuť někoho vídat, s někým se bavit. Chtěla jsem se zeptat, zda je to normální a jestli nemáte na tyto problémy nějaký recept, jak je aspoň trošku zmírnit. Doma je už takový čurbes, že za chvilku budu moct celou domácnost vyhodit do povětří. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35351
23.8.14 10:20

Je to normalni, kazdy proziva tehotenstvi jinak. V tomhle obdobi velkych zmen je to velmi caste. Obvykle se to upravi s prechodem do druheho trimestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
23.8.14 10:21

@Grainee Ahoj, mám to ještě v živé paměti…bylo mi naprosto přesně stejně. Co mi pomohlo? Po práci jsem si doma hodila šlofíka u filmu a klidně spala do večeře…pak snědla něco, pokud jsem měla chuť, často jsem si ale dala jen mléko, kakao, kefír…a šla znovu spít. Hlavně prosimtě neřeš pořádek v bytě :-D a to po celé těhotenství. Když už se stane, že ti bude dobře, běž raději ven a něco podnikni :kytka: S tím jídlem to neřeš, jez, co ti tělo dovolí…já jsem ze začátku hubla, neměla jsem totiž chutě. Spíš jsem měla nechutě…Pokud chceš, mrknu do deníčku, co jsem v prvním trimestru jídávala nejčastějc :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
999
23.8.14 10:22

Taky jsem to mela tak, byla jsem schopna spát cely den…po dvanáctém týdnu se to zlepšilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
23.8.14 10:23

@mroe já jsem na tom byla jako zakladatelka a ve druhém trimestru mi teprv začalo zvracení :-D ale zvracela jsem cca 8×. Pak jsem musela zůstat doma a od pátého měsíce mi pak bylo dobře. Podle mě mi dělalo i zle to ranní vstávání (mezi 4.-5.) a následná hodina do práce vydýchaným mhd. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
529
23.8.14 10:28

Ak to jsem moc ráda, že v tom nejsem sama. Já doufám, že to co nejdřív přejde. Protože jinak se z toho zblázním.
@verulicek Pokud máš deníček někde po ruce, tak budu ráda, pro inspiraci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101826
23.8.14 10:33

@Grainee Doufat můžeš, ale mě to nepřešlo celé těhotenství… ale co pomáhalo bylo neustále se snažit jíst, fakt každou hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35351
23.8.14 10:33
@verulicek píše:
@mroe já jsem na tom byla jako zakladatelka a ve druhém trimestru mi teprv začalo zvracení :-D ale zvracela jsem cca 8×. Pak jsem musela zůstat doma a od pátého měsíce mi pak bylo dobře. Podle mě mi dělalo i zle to ranní vstávání (mezi 4.-5.) a následná hodina do práce vydýchaným mhd. :mrgreen:

Pisu obvykle, ne ze tak musi mit kazdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
23.8.14 10:35

@verulicek No jo Tobě se řekne neřeš pořádek, jenže když tady je to fakt jak před demolicí a za mně to nikdo jinej neudělá :( Ale dneska je to trošku lepší, tak vezmu aspoň vysavač do ruky a večer žehličku :) A co udělám, udělám, co ne, odložím na dobu neurčitou :) Tak a je to!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.14 10:39

Hm, vítej do klubu. Já u druhého strašně trpěla, fakt 4 měsíční kocovina, celý den. Musíš to prostě vydržet, odpočívej co to jde. Jinou radu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
23.8.14 10:52

@Grainee jen aby to nebyly dvojcatka :lol:.. taky jsem to tak mela a ve tretim mesici mi rekli ze tam jsou dve.. a spatne mi bylo do neceleho sesteho mesice.. celodeni nevolnosti odesly a lenost se jeste zhorsila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
23.8.14 11:01

Normálka, měla jsem to tak 3 týdny :) jen jsem spala a mezi tim zvracela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
23.8.14 11:09

Já jsem taky nezažila nic, jako „ranní nevolnost“. V prvním těhotenství jsem zvracela pokaždý, když jsem si stoupla a ve druhém jsem zvracela jen po desáté večer, jinak celý den to co popisuješ - příšerná kocovina. V obou případech to začalo v zhruba v 7.tt a skončilo v 16.tt.. :zed: Hodně zdaru! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
23.8.14 11:16

@Grainee Nepotěším tě, měla jsem až do 12. týdne naprosto stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
23.8.14 11:20

Na nevolnost mi celkem zabiraji zazvorovy lizatka. Nekdy mliko, kompotovany broskve, voda s citronem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky