Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V tydnu sem sama doma na rizikovem a delam porad jen to sami. Nudim se a asi zacinam trpet depresemi. Pritel prijede jen na vikend kdy nakoupime a pak dopoledne lezi na gauci ja uvarim a pak se jdeme projit. Obcas se k nekomu stavime. Rada bych chtela jine moznosti a napady co delat. Sem ve 4 mesici a na vybavicku a tyhle veci je jeste cas. Na mimco se jeste tak moc netesim. Obcas se bojim ze se z te me aktualni. situace zblaznim.
Jsi sama doma tak se nudíš - najednou máš hodně času a nevíš co dělat, najdi si nějakého koníčka, nebo kamarádky
Ty nebydlíš s přítelem, že přijede jen na víkendy?
A nějaké kamarádky by nemohly za tebou přijít? Co rodina nebo sousedé? Začni číst knížky, pusť si rádio, spi,… Ještě máš před sebou dlouhou dobu a každý potřebuje společnost ![]()
Co nějaký koníček? Můžeš třeba plést, háčkovat naučíš se to a pak můžeš vyrobit i něco pro mimi. a nebo třeba FIMO hmota. ![]()
Když jsi na rizikovém, tak to stejně na výlety není, pokud se nepletu máš asi jen vycházky, ne? Ale můžete se s přítelem kouknout na film, hrát karty, přes týden bych si četla nebo bych se věnovala nějaké ruční práci. Nebo bych spala. Co nenaspíš teď, už nikdy nedoženeš ![]()
Cas se stava hodnotnym az ve chvili, kdy je nedostatkovym zbozim - do te doby se prehrsel volneho casu nazyva nuda. ![]()
V kolotoci s ditem si obcas s laskou vzpomenu na casy, kdy jsem se cely vikend nudila (tehdy me to ovsem stvalo)… Za chvili budes mit povinnosti vic nez dost, tak si zkus uzit volny cas. Urcite te neco bavi, nebo se da zkusit neco, cos jeste nedelala, mas jiste nejake pratele atd. - ma rada zni uzivej volna, za par mesicu nebudes vedet, co to slovo znamena (zvlast jestli pritel bude pomahat s ditetem jen o vikendech).
Z nějakého důvodu máš rizikové těhotenství, tak se asi musíš šetřit, to je to pak se zábavou těžší, čtení, filmy, internet, pokud jsi šikovná zkus třeba háčkovat. Já ty poslední dny těhotenství trávím čtením, užívám si odpočinku, který už pak nebude… ale já chodila až do sedmého měsíce do práce. ![]()
@BersiEn tak to není nuda s přítelem, ale nuda s tebou. Spi, čti, koukej na seriály, uč se jazyk, vyráběj, choď v době vycházek na krátké vycházky, dojdi si zaplavat, jdi na cvičení pro těhotný…
Nemám moc ráda fňukání nad tím, jak někdo z nudy trpí depresemi, takové ty typy „věnujtesemi“. Na světě je tolik práce, tolik knih, tolik věcí k učení, bohužel taky dost lenosti. Je jen na tobě, jestli chceš něco dělat nebo jestli se chceš jen litovat.
Tak já jsem byla taky na rizikovým už od šestýho týdne (kvůli nevyhovujícímu zaměstnání) a taky jsem se nudila. Koníčků moc nemám, snad jen vaření.. takže jsem pořád něco vařila a pekla
chodila jsem nakupovat, uklízela, do lesa se psem, občas jsem skočila k babičce, s tetou s děckama na hřiště.. vyjímečně se stavila nějaká kamarádka (těhotná = nepoužitelná
)
ale léto jsem skoro proseděla doma. Měla jsem krátký vycházky takže jsem nemohla třeba někam na celodenní výlet, někam na víkend nebo tak
Já nevím.. postahovala jsem spoustu sérií oblíbenýho seriálu, filmy, poslouchala rádio a u toho dělala další činnosti, nakupovala jsem výbavičku přes net, četla o těhotenství, diskutovala na emiminu.. a hlavně jsem se cpala
Kdybych to měla jet zase odznova, určitě bych chodila někam na cvičení, přihlásila se do těch předporodních kůrzů, jezdila plavat nebo se naučila háčkovat. Teď už na to nemám s prckem tolik času. Předtím jsem nevěděla co s ním..
A můj přítel je v práci šest dnů v týdnu a často od rána pozdě do večera. Řekla bych, že to tak má pomalu každá druhá takže se holt musíš nějak zabavit, nedá se nic dělat ![]()