Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobry den
Prosim o radu
Zde přikládám fotku
Jizva po císaři cca měsíc za par dnu
Je to normální? Případně co pomáhá
Je to dobry nebo špatně
Měla jsem jí dost podobnou. Hodně mi pomohlo stříkat AlfaSilver sprejem.
A větrat co nejvíce to jde.
@Yasmina21 dobrý den tak ze je to dobry?
Ja mam dezinfekci kterou mi poradili lékárně myslíte ze je to dobre? Octeinsetp
@Jujki píše: Více
Jestli tam není hnis nebo otevřená rána, ale je jen zarudlá, tak by to mělo být snad dobrý. Já to měla také tak a desinfekce mi nijak moc nepomáhala. Mazala jsem to i betadinou a nic moc. Až ten AlfaSilver sprej mi pomohl. ![]()
Me tom přijde spíš zapařené a opruzele než že by byl problém přímo s jizvou…ten sprej se stříbrem by mohl pomoci
Mně to tedy přijde hrozné, nicméně sama naštěstí nemám zkušenost. Je to horké? Bolí to? Já bych to konzultovala s lékařem.
@Lil Kitkatt píše: Více
není to hrozný má to jen zapařený jako pra..
Mně to tedy přijde takové dost prohloubené, to Vám přijde ostatním v pořádku? Jizvu po císaři mám, jsou to 3 roky, fotodokumentaci jsem nevedla, ale nějak si nepamatuji, že by mi to šlo takhle dovnitř… možná by to chtělo začít masírovat tu jizvu? Co je to bílé v té jizve? Pudr nebo nějaký krém? Jako zapařené to asi bude ![]()
Muj nazor je, ze po mesici by ta jizva nemela takto vypadat. Evidentne se to hoji spatne take kvuli previsu. Sla bych na kontrolu, klidne na ambulanci nemocnice, kdes rodila.
Mě to přijde zapařené, odpruzene. Špatně to větrá. Zdrží se tam vlhko, což je pro bakterie ráj. Já bych to pořádně omyla, osušila a namazala nějakou zinkovkou. Dobré bavlněné prádlo. ![]()
Nevypadá to hezky, jizva nemá moc přístup vzduchu, jak ji máš evidentně pod převisem hmoty. Asi bych si to pro jistotu nechala zkontrolovat lékařem a pak větrat, větrat - kdykoliv to jde, lehnout, aby se jizva dostala na vzduch..
@ka2ka píše: Více
Jestli je to opruzenina tak to bude pálit.