Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky, chtela bych se zeptat kdy vas prestal bolet cisarsky rez?? Me nebolel uz tyden, ale ted me zacal bolet, bojim se ze jsem si to nejak natahla ![]()
Ahojky
nevím jak dlouho máš po císaři, ale mě bolel měsíc hodně při každém zvědání a ještě další 2 měsíce občas. no jinak ted jsem rok po císaři a jizva mě bolí při změně počasí, když tahám něco těžšího nebo na wc ![]()
Ahojky Misenko, tak ja jsem dneska zrovna 3 tyden po cisari, tak rikas ze se mam na co tesit, to wc mam podobne, taky me to boli ![]()
Mě císař moc nebolel, ale je fakt, že jsem zkusila homeopatika arniku. Třeba na tom něco bylo a ani změna počasí mi nijak nevadí, zkus to, jen ti nepovím to dávkování, vím, je to důležité. tel. jedné prý velmi hodné a dobré homeopatky je 546427521 ![]()
mně občas „bolí“ (spíš tu jizvu cítím) dodnes při změně počasí a ted ve druhém těhotenství někdy. Ale myslím, že s bolením v prvních třech týdnech je to rozhodně nesrovnatelné, takže klid. Jizvy po jakékoli operaci, nebo následky po úrazech se taky občas připomenou…hlavně klid a dokud se pořádně nezhojí nic nepřehánět.
Teď se ozývá ve druhém těhotenství, jinak jako každá jiná jizva - při změně počasí, větší námaze… Bolesti při vyprazdňování můžou souviset nejen s jizvou, ale i s tím, že se zatím v břišní dutině všecko neu:,–(ilo na pův. místa (myslím orgány).
Ahoj, mne nejvice bolelo bricho po cisari prvni tyden, a pak jeste dalsi cca 3 tydny, pak se to rapidne zlepsilo. Ted uz mne (skoro 11 mesicu po ) vubec neboli, ani pri zmene pocasi. Jizva ani bricho mne uz nebolely po cca 2 mesicich urcite, spis jsem jen necitila kuzi okolo jizvy (prerusene nervy), ale uz je to OK. Jinak pri vyprazdnovani jsem mela problemy tak cca mesic po cisari. Pak uz uplne OK. Proste bud v klidu, ja myslim, ze 3 tydny je kratka doba - je to preci jen velka brisni operace + se telo dava dohromady (a vse se v brisku rovna) po tehotenstvi. ![]()
Holky dekuji za odpovedi
Tak se budu setrit a doufat ze to nekdy prejde ![]()
ještě mě napadlo, dost často se stává, že po císaři je spousta srůstů. Cokoli k čemukoli v břiše. Takže kdyby to nepřestávalo, trvala bych na řádném vyšetření..... nevím, jestli to lze jinak než laparoskopicky..... Aspoň mi jedna známá říkala, že to fakt měla hrozné, až jí udělali laparku, tak se jí ulevilo a má naprosto po bolesti.
Moni, jak jsem odchazela z porodnice tak mi delal ultrazvuk a jezdil po jizve a vsechno bylo v poradku. Tak doufam ze tam nic nebude jak pujdu na gyndu.
Holky ja jsem ted nasla na netu, ze po cisarskem rezu by se melo jit na kontrolu uz ve 2 tydnech je to pravda??? Kdy jste sly vy??
Byla jsem až snad za 8týdnů, protože po 6 tam byly Vánoce.
Ještě bych vyčkávala, zkus fakt nějakou podpůrnou léčbu, bylinky, homeopatika..... Ale kdyby ty bolesti neměly konce, tak to určitě není zcela normální. A já nevím, jestli se dají srůsty objevit jen UZ. Poraď se se svoji doktorkou. Vím, že ta námá mi popisovala, že měla fakt kupu srůstů jako např. močák k děloze a podobně. Takových lahůdek tam měla víc.
Ahoj , chtěla bych napsat že mě jizva bolela tak měsíc. Spíš byla citlivá. Na kontrolu jsme šla až po šestinedělí protože za mnou docházela porodní asistentka na kontrolu a mrkla na mimi i na jizvu.