Kdy mít další miminko po císaři?

124
25.7.07 18:51

Kdy mít další miminko po císaři?

Pěkný den :D

Mám 3 měsíčního chlapečka narozeného plánovaným císařem kvůli poloze KP a větší porodní váze miminka. Cítím se úplně OK, jizva se mi pěkně zhojila. Docela už uvažujeme, že bychom začali „pracovat“ na druhém miminku. Moje gynekoložka má 2 měsíce dovolenou, tak se nemám koho zeptat.
Za jak dlouho po císaři je vhodné znovu otěhotnět? Nevíte, jaká je pravděpodobnost, že druhý porod bude taky císařem?

Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
98
25.7.07 19:00

Ahoj,
taky jsem rodila císařem kvůli KP a nepostupujícímu porodu, malýmu je už ale 14 měsíců. Musím říct, že třech měsících od porodu jsem se necítila ještě úplně fit. Někde jsem četla, že ideální odstup je 2 roky. Můj gynekolog mluvil o 1 roce. Poslední dobou taky začínám uvažovat o druhém mimču (zatím sama pro sebe, manželovi jsem to ještě neřekla), tak se chci na kontrolu na gyndě znovu poptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
25.7.07 19:24

ahoj taky jsem rodila cisarskym rezem (kvuli preeklempsii a nepostupujicimu porodu) a tedka jsme jiz v 10tt ale neplanovane, jinak se doporucuje rok pockat a pravdepodobnost na druheho cisare je podle odstupu a komplikaci v tehu (ale pokud je porod super rychly tak cisare neudelaji).. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
25.7.07 20:10

Taky jsem po císaři, můj doktor tvrdil půl roku, ale jinak jsem skoro ve všech knížkách četla, že jsou ty ideální 1-2 roky, jak se dá tělo pořádně dohromady.

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
25.7.07 22:41

I já jsem po císaři a dr mi hned z kraje řekl, že kdybychom chtěli jít do dalšího, tak hodně záleží, jak se mi zhojí vnitřní jizva (určitě ti dr. taky kontrolovala jestli máš dobře srůstající dělohu) a že obecně se doporučuje 6měsíců minimálně odstup mezi porodem a druhým otěhotněním, takže něco přes rok mezi oběma porody.
Tak hodně štěstí, ať se daří, až na to vlítnete ;)

Příspěvek upraven 24.08.20 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
26.7.07 08:14

Ahoj

mě gynekolog řekl že 1 rok… a otěhotněla jsem 13 měsíců po porodu:o)

jInak holky já nevím 6 měsíců je docela krátká doba… nevím jestli by těhu nebylo bráno jako rizikové… prostě ten rok se mi zdá ideál… (i když třeba v knížkách bylo napsáno že idál jsou 2 roky…) Radši bych se o nic nepokoušel a zeptala se na názor svého gynekologa který nejlíp ví jak to s tebou je… ale radši později než třeba pak v těhu ležet a nehejbat se… to by se snad ani s jedním mimnčem nedalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
26.7.07 08:17

Ahoj a pravděpodobnost ti nikdo neřekne… já měla císaře kvůli nepostupujícímu porodu - tam horozí 50na 50 další císař (já to zvládla ale normálně) .. ale u KP.. prostě je to o náhodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
26.7.07 08:52

Ahoj,já rodila císařem před 7 měsíci.Bohužel to nedopadlo tak jak mělo.Doktoři sami nám řekly že se můžeme po půl roce o mimi snažit znovu že to na zahojení dělohy úplně stačí ale hlavně je to na tobě,jak se ty cítíš na další těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
26.7.07 10:50

ahoj,

tak já teda nevím, ale mě doktoři při propouštění z porodnice nakazovali ať dřív jak za 2 roky neotěhotním. Prý by mi mohla prasknout děloha.

Nevím, ale 3 měsíce po porodu bych do toho fakt nešla i kdybych rodila normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
13.8.07 11:53

Ahoj, taky jsem měla SC (plánovaný, poloha KP). A můj gynekolog a zároveň velmi zkušený porodník - rodil samozřejmě i mou dceru - mi říkal, že by se s dalším těhotenstvím mělo počkat min. 1 rok po SC. Právě kvůli dobré srůstu a zpevnění jizvy dělohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
13.8.07 22:15

Magdo,

možná se najde i někdo, kdo ti poradí dejme tomu 5 let - ve stylu 5 je lepší než 2 :D

My počkali 7 měsíců a nikdo se nepozastavoval nad tím, že bych jako měla čekat déle. U každé kontroly padl dotaz na bolesti v jizvě, u porodu několikrát a vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
15.8.07 07:39

Ahojky, myslím, že rozestup mezi těhotenstvími po císaři je individuelní a záleží na tom z jakého důvodu byl císař dělán, jak byl komplikovaný a také jak probíhalo samotné těhotenství. Já jsem ten případ, který zažil komplikovanější sekci, mám zašito 3/4 dělohy a o další dítko se máme pokoušet až za dva roky z důvodu možného prasknutí dělohy. A slyšela jsem ještě jeden názor, že jde taky o to , aby už první dítko chodilo a člověk zbytečně nenamáhal břišní svaly ještě taháním prvního dítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jhkdhfkshkd
27.6.11 09:38

mimi

Ahoj
já mám tři holčičky,všechny narozené sekcí,je to hrozně individuální,mám všechny po 2,5 roku,což je tak ideální,při první bylo těhotenství v pohodě a porod kvuli KP,fit jsem byla asi za 2 týdny,po druhé jsem ještě po šestinedělí nebyla v pohodě a bolest přetrvávala hodne dlouho a po třetí,jsem byla fit po 3 hodinách,samozřejmě jizva táhla,ale jinak mi bylo fajn.Chtěla bych ještě jedno,ale moje gynekoložka se toho bojí,tak nevím.Přeji Ti,ať Vám mimi krásně roste a tak po roce,klidně do druhého. Jana :mavam:

• Citovat
  • Upravit
22614
27.6.11 10:47

Já rodila plánovaně pro KP, bylo mi řečeno jak doktory v nemocnici tak mým gynekologem, počkat minimálně rok, aby jizva byla pevná. Rizika jsou jasná - mohla by pak jizva snadněji prasknout a druhý SC je pravděpodobnější. Relativní výhoda když se počká - možnost rodit přirozeně (pokud seznají, že je jizva dobře srostlá a pevná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
27.6.11 12:17
salomme píše:
Já rodila plánovaně pro KP, bylo mi řečeno jak doktory v nemocnici tak mým gynekologem, počkat minimálně rok, aby jizva byla pevná. Rizika jsou jasná - mohla by pak jizva snadněji prasknout a druhý SC je pravděpodobnější. Relativní výhoda když se počká - možnost rodit přirozeně (pokud seznají, že je jizva dobře srostlá a pevná).

Ahojky,já první rodila cs kůli nepostupujícímu porodu, můžu souhlasit s títmo názorem že je po dvou letech možné rodit přirozeně,já to tak měla.Maminky (vícenásobný) ti mohou potrvdit že je důležité mít jizvu v pořádku i ze vnitř,ono na venek to vypadá dobře,nic nebolí a tak ale pod jizvou se mohou objevit malé srůsty,ale být tebou tak takhle neblbnu může hrozit ruptura dělohy jak už se tu psalo,ale je to na tobě každopádně přeji at vše dopadne tak jak si přeješ a v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí