Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky
Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s plánovaným císařem v čáslavské porodnici? Kdy před termínem ho prováděj a tak. Mám jednoho císaře už za sebou, poprvé jsem ale rodila v Hradci Králové kvůli předčasnému porodu a teď mě čeká plánovaný císař v Čáslavi…
Ahoj, já jsem v Čáslavi rodila, přirozeně, ne řezem, ale tuto nemocnici ti můžu jen doporučit, pokud by to šlo objednej si dr. Hozáka, nebo primáře Klumpara. Hozák umí krásný jizvy, říkají mu švadlenka, ale myšleno v dobrém.
@MyškaB. Díky za zkušenosti
Oba dva znám, primář Klumpar je můj gynekolog a Dr. Hozák mi dělá ultrazvuky
Právě proto ani nepřemýšlím o jiné porodnici. Dovezli mě tam, když jsem začala předčasně rodit(29tt) a než domluvili Hradec, tak se o mě všichni skvěle postarali, byli moc hodný, příjemný a hodně mi dodali odvahu a uklidnění
Mě jen zajímá jak dlouho před termínem domlouvají sekci. Někde čtu 14dní, někde dokonce čekaj až to samo začne, prostě každá nemocnice to má jinak.Ale jak je to v Čáslavi netuším. Můžu se samozřejmě zeptat Klumpara, ale nechci vypadat „nedočkavě“…
Já si myslím, že by se naopak měl domluvit on s tebou na základě nálezu z posledního vyšetření. Jedna mamina si dokonce domlouvala císaře na určité datum, protože se jí líbilo. Asi bych se primáře zeptala jak to vidí on, kdy by to bylo podle něj nejlepší, trošku mu zalichotíš na to chlapi slyší. A on obzvlášť, píchal mi vodu a rozesmíval mě u toho, stěžoval si mi, že mu dr. Hlasová řekla, že je tlustej, tak jsem mu říkala, že hubenej chlap je poloviční mrzák - hláška kamaráda, tak ho to pobavilo. Nevypadá, ale je strašně milej. Ségra k němu taky chodí, já jsem zatím „věrná“ našemu Míšovi. Nevíš náhodou jak to s ním vypadá?
Je milej, ikdyž někdo říká, že je arogantní, se mnou vtipkuje, tak je to asi o lidech
Když jsem tam byla v prosinci na kontrole, tak jsem se ho lekla jak je poloviční, bála jsem se, jestli není nemocnej, protože jsem tam byla v září a to měl pořád svojí váhu a najednou za 3měsíce tolik kilo dole. Naštěstí asi fakt jen zhubnul. A zatím si váhu drží…No,já se ho samozřejmě zeptám, ještě mám čas, termín mám až 10.11.
Klumpar nám zhubl jo, tak to musím upozornit ségru, aby jí to taky nepoděsilo jde tam v listopadu.
I ty máš do listopadu času dost. Třeba se tam sejdem v čekárně, vždycky ségru doprovázím, protože pak couráme po městě a trošku něco pokoupíme a tak. Mám Čáslav ráda je to hezký město.
Já rodila plánovaným císařem. Termín jsem si předběžně domluvila se svým gynekologem, který mi dal papíry pro porodnici. Tam jsem si pak domluvila, jaká mám mít předoperační vyšetření a kdy mám nastoupit.
Nastupovala jsem ve středu, den před - takže operační den je čtvrtek. Všechno bylo naprosto bez problémů, péče super.
Hezké odpoledne všem.
Jsem na začátku těhotenství, ale vypadá to, že bych měla mít od svého gynekologa doporučení na plánovanou sekci. Proto jsem se chtěla zeptat, jakou zkušenost máte s plánovanou sekcí v Čáslavi? Berou doporučení od obvodního gynekologa, nebo nutí rodit přirozeně a na doporučení kašlou? Jak nosí sestry mimino k mámě na JIP na kojení? Jak se staví k alternativním požadavkům rodičů (např. bonding otce)?
Děkuji za všechny odpovědi.
@Billi píše:
Hezké odpoledne všem.
Jsem na začátku těhotenství, ale vypadá to, že bych měla mít od svého gynekologa doporučení na plánovanou sekci. Proto jsem se chtěla zeptat, jakou zkušenost máte s plánovanou sekcí v Čáslavi? Berou doporučení od obvodního gynekologa, nebo nutí rodit přirozeně a na doporučení kašlou? Jak nosí sestry mimino k mámě na JIP na kojení? Jak se staví k alternativním požadavkům rodičů (např. bonding otce)?
Děkuji za všechny odpovědi.
mám za sebou císařský řez v čáslavské porodnici a za mě spokojenost, mimčo mi přinesly hned chvíli po tom aby se přisál a pak v průběhu dne ještě několikrát, druhý den už jsem ho u sebe měla víc a třetí jsem se stěhovala na normál pokoj, kde už jsem prcka měla u sebe. Až na jednu sestru z novorozeneckýho jsem byla se všema spokojená a pokud budeš mít doporučení, myslím, že do ničeho tě nutit nebudou. U císaře otec být nemůže, prcka mu samozřejmě ukázali a ještě ten den ho normálně pustili za mnou na pokoj a malýho nám tam přivezla. Měla jsem jen spinální anestezii takže jsem si prcka pomuchlovala ještě na sále ![]()
Mám stejně zkušenosti jako anda.Byla jsem spokojená, taky jsem měla spinál a hned jak mě přivezli na pokoj, tak tam čekal manžel, takže jsem mu celá vytlemená vyprávěla, jak jsem rodila
No a malýho nám tam hned taky donesli, aby se přisál. Rodila jsem v pondělí a ve středu mi ho už daly na pokoj.Na krmení nosej co 3hodiny. Sestřičky v pohodě, neměla jsem žádnej problém. Nevím, jak to je s doporučením od gynekologa, protože můj gyndař je zároveň primář a i mi toho císaře dělal. Manžel u císaře být nechtěl, takže jsme se ani neptali…
Stejná zkušenost jako holky, čáslavská porodnice je fajn. Všechno je na domluvě a vycházejí fakt hodně vstříc.
Já malého teda neviděla hned, byl tam trošku problém, ale pak mi ho nosili po 3 hodinách a jak píšou holky, třetí den už jsme spolu byli na pokoji.
A nevím, jestli kašlou na doporučení - já tam prostě přišla s papírem, že rodím císařem a nikdo nic neřešil. Prostě to tak bylo a basta.
@Potápka děkuji za reakci. Asi mám jasno. Sice je hodně času, ale lepší vědět dřív.
V Kolíně na to třeba kašlou. Kamarádka došla s doporučením kvůli špatné poloze mimča a dozvěděla se, že to půjde i normálně (přitom třeba na předporodním kurzu výslovně říkali, že tuto polohu rodí jen císařem). Nakonec to uhádala.
@Billi - hoď to za hlavu, máš ještě spoustu času a všechno může být jinak. U třetího jsem bojovala na normální porod a byl císař, u čtvrtého jsem zase byla už dopředu smířená s císařem a rodila jsem normálně. ![]()
@Potápka císaře chci, ale zároveň chci porodnici se slušným zacházením a přístupem. U prvního jsem šla do nejbližší a byla to chyba.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.