Císařský řez - jizva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34
26.6.05 21:00

Císař...Jaký je to pocit při výkonu?

Ahoj holky,

mám rodit za měsíc a mimi je pořád koncem pánevním. Bude asi i trochu větší, takže doktor už předesílá, že to asi s největší pravděpodobností bude císař. Dělají ho v epidurálu nebo spinálu…je to v Praze u Apolináře. Pokud se mimi ještě otočí, chci rodit normálně, ale pokud ne, tak mě čeká císař. Vůbec si nedokážu představit jaký to je pocit, když vás řežou a přitom nejste v celkové narkóze, pouze umrtvená od pasu dolů. Prozraďte mi někdo, jak jste to cítili? To musí být dost zvláštní. A když to potom přichází k sobě, dávají se nějaká analgetika (proti bolesti)? Neovlivní to mléko? A co chudák mrňous, když ho tak zničehonic vytáhnou ven? Jak to zvládají miminka?

Díky za zprávy (zkuste mě neděsit :lol: )

Jajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
27.6.05 11:08

Tak se neděs. Já si teda nemůžu vůbec na císařský řez stěžovat, i když je pravda , že se můžou vyskytnout i komplikace, špatné šití atd..to mě naštěstí nepotkalo. Naopak jsem na tom byla myslím líp, než některé holky v porodnici, které se nemohly po normálním porodu moc hýbat , sedět, nic. Když mi napíchli ten spinál, tak to bylo naopak super, protože najednou opadly všechny bolesti, které mě trápily už druhý den(nějak se nedařilo vyvolat porod). A už jsem se jen usmívala a čekala , až vytáhnou drobečka, který měl nakonec 4,48 kg(proto možná nechtěl ven normálně:-) ). Když jsem ležela na tom operačním stole, tak jsem měla před sebou plachtu, takže co řežou jsem neviděla. Necítíla jsem vůbec nic, jen jak to se mnou hází, jak ho vytahujou. Manžel seděl u mě, tak to bylo skvělé. Malý začal hned křičet,asi se mu to nelíbilo, že ho vytáhli z teploučka. Nejhorší pak bylo to, že jsem musela těch 24 hodin ležet a nevstávat, aby mě nebolela hlava.No a pak to první vstávání, kdy ta jizva docela bolela a první umytí s doprovodem sestřičky. Ale pak už to bylo strašně rychle čím dál lepší. Nějaká analgetika dávají zpočátku, něco slabšího,aby to moc neovlivnilo mimi,ale stejně doporučujou co nejmíň,hned jak se cítíš trochu líp. Než jsem šla z porodnice, tak už jsem se mohla hýbat docela slušně,ze začátku chodíš trochu v předklonu, protože to bolí. Dneska po 5 měsících to akorát občas trochu svědí, ale naštěstí nemám žádné problémy. Tak ať ti to taky dobře dopadne, neboj se toho.Gabka a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
3.1.08 12:24

Ahoj, já jsem přesně sedm dní po císaři, jizva dost bolí a je taková červená, hnis z ní neteče, ale radši oplachuju kysličníkem. Chtěla jsem se zeptat jestli jste to taky tak někdo měly a taky kdy jste začaly s mazáním nějakou tou mastí nebo sádlem atd. Vlastně ani nevím po jak dlouhé době se vstřebají stehy a jestli je pak možné hned začít s mazáním a masážemi nebo je lepší nějakou dobu s tím nic nedělat…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
3.1.08 22:03

Mně pátý den vytáhly stehy. Každý den jsem jizvu umývala mýdlem a mazala vepřovým sádlem. Teď po 5 měsících je téměř neviditelná. Super!!! :D

HLAVNĚ NEPOSILUJ BŘIŠNÍ SVALY!!! Já kráva jsem chtěla mít bříško co zůstává po porodu, hned pryč a začla posilovat. To pak byla teprve bolest! :oops: Horší jak první den po císaři… :roll: Někde jsem četla, že posilovat až tak za půl roku, ale jinak běžné činnosti můžeš vykonávat, kromě zvedání těžkých předmětů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
3.1.08 22:05

Princess,

gratuluju k miminku :srdce: a co se ti narodilo???? Jsem zvědavá, ještě nemáš metřík… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
14.11.10 15:24
Anonymni píše:
Ahoj, myslím že pokud to bolí v raném šestinedělí je to normální (vím jak je to hrozný), pokud se ti to nezlepší nebo zhorší, konzultuj to s dr., také jsem to měla a ukázalo se, že se mi v jizvě udělal hematom a muselo se to řešit dále. To nikomu nepřeju. M.

Taky me to ze zacatku bolelo a to dost a nanestesti jsem i ja mela hematom a ted mam nad jizvou takovy vacek, ktery pry zmizi. Rada bych se zeptala, jestli mate nekdo stejnou zkusenost a co s tim? Masirovat to moc nechci, protoze to jeste ted, po 7 tydnech, dost boli. Jinak po vytahnuti stehu mi z rany zacala valit krev, ktera byla prave v tom vacku nad jizvou. Bylo to dost silene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
12.5.14 05:16

Mam stejny problem, jizvu citim pri vstavani, dlouhem sezeni, nebo kdyz jsem nafoukla, jrem 4 tydny od cs. Poboliva me i nad jizvou okoli pupiku nekdy i strany a cast briska jakoby necitliva.Je to bezne? mate stim zkusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.5.14 05:53

@Andy27 ano je to běžné, jsem břicho necítila ani po první sekci 3 roky necelé, pak druhá sekce a je to 15 měsíců a necítím v dolní části břicha nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
12.5.14 06:59

To ze je to v okoli jizvy necitlivy je v pohode, ale po druhy sekci jsem 10.mesicu a je to ok uz nejakou dobu a ze to taha a obcas boli je zezacatku taky normalni, ale kdyz by to bylo nejak moc radsi k doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
12.5.14 07:22

@Andy27 je to normální ta necitlivost, vem si že tě museli rozříznout i s nervama co tam v tý tkáni máš a proto než ti to doroste nebudeš to cítit, já zezačátku cítila jizvu a pobolívala mě když jjsem měla náročnější den a celý den jsem si třeba nesedla, ale po šestinedělí se to srovnalo

• Citovat
  • Upravit
314
12.5.14 08:08

Bolí to jak čert, to mohu potvrdit… nemohla jsem se pár týdnů pomalu sama zvednout z postele… trvalo mi to minuty, než jsem se vyhrabala…

Mě pomohlo, že jsme dětkou postýlku dali na komplet horní polohu a ještě koupili nejsilnější matraci na trhu (cca 10 cm výška - kombinace kokos, molitan, pohanka), to pomohlo, aby se člověk ohýbal co možná nejméně. Nebo nechat děcko spinkat na gauči v obýváku, neskutálí se… a Ty se nemusíš pořád ohýbat tam a zpět při každém počůrání.

Taky doporučuju střídavé sprchování - studená vs. teplá voda.

A vydržet :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
12.5.14 08:28

@Andy27 U každého je to asi jinak a i práh bolesti má každý jinde. Já po dvou císařích, prvních tak 5,6 dní bolest při vstávání, po asi 14 dnech jen pocit, že tam zkrátka bylo řezáno a po měsíci už jsem nevěděla, že nějaký císař vůbec byl. Ničím jsem nemazala, jen mydlit a sprchovat několikrát denně do úplného zahojení. Jizva asi 20 cm ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
25.4.15 19:21

Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Jsem 10 dní po císařské řezu, nic mě nebolí, ale mám rozmasírovávat jizvu. Mám pod ní takové tvrdé boule. Doufám, že to půjde rozmasírovat úplně. Kdo má zkušenosti, masíruji 2× denně sádlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
25.4.15 19:32

Sádlo je fajn a když nebylo, tak jsem to mazala modrou indulonou a mažu to občas doteď a dobrý. Já dokonce měla pak vekou bouli na jedné straně, protože jsem měla reakci na jeden vnitřní steh a ta už tam taky není a jsem 6 měsíců po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
25.4.15 19:36

https://www.youtube.com/watch?… provadela bych i nekolikrat denne jako prevenci proti keloidni jizve (ja ke keloidum mam treba vetsi sklon) a sadlo je fajn.. takove nejprirodnejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí