Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny!
Toto je můj první pokus, tak mi promiňte případné omyly. Možná už tady podobné téma bylo, ale já jsem ho neobjevila.
Chtěla bych znát Vaše názory na to, kdy je ten správný čas na nákup kočárku, postýlky a ostatních větších položek pro miminko. Jsem ve 22. týdnu těhotenství.
Moc děkuju za všechny příspěvky.
Pěkný den všem!
Ahoj Mirulan,
myslím, že jsi právě v tom správném období pro nákupy těchto věcí. Už víš výsledky testů, velký UTZ máš za sebou, takže ty největší starosti jsou za Tebou
My jsme s vybíráním a nakupování postýlky apod. čekali právě na období po všech testech. Z pověrčivosti jsem nechtěla kupovat nic před tím, než budu mít potvrzeno, že je vše OK
.
Déle čekat taky moc nedoporučuji, bude se Ti hůř chodit, dýchat, nemluvě o vedrech, které nás prý čekají. Může se stát, že později prostě nebudeš schopná chodit po obchodech.
Přeji dobrý výběr a hodně radosti z miminka.
Petta 39tt
Ahojky,
My jsme přesně začali nakupovat po velkém utz, věděli jsme, že to bude chlapeček a hned jsme šli objednat kočárek. ![]()
Ten nám nechali v obchodě ve skladu, abychom nic nezakřikli, ale postýlku o přebalovák jsem už potom měla doma a převlékala a prala atd.......... ![]()
Zdravíčko + Matýsek 3.5m
Určitě je teď ten nejlepší čas. Čím budeš kulatější tím hůř se bude pobíhat po obchodech a vybírat. Taky může mimi přijít dřív. Pokud tě moc trápí pověrčivost, tak si to schovej u rodičů, známých nebo si dohodni rezervačku v obchodě, ale je to s prominutím blbost. Pokud by se nedejbože něco přihodilo, tak to nikdy nebude mít souvislost s tím, zda jste něco nakoupili předem nebo ne. Je to stejný nesmysl jako by ses pětiletému dítěti bála dát pod stromeček školní aktovku s obavou, co když ho do začátku školní docházky přejede auto. Takže pověry za hlavu a hurá do nakupování. Pěkně si to vychutnej, další mimi už většinu podědí a už si to pořizování výbavičky tak neužiješ
![]()
Bludička + Kamča 24 měs. + Škvrček 15+1tt
AHOJ HOLKY,
TAKE SI MYSLIM, ZE DRUHY TRIMESTR JE NEVHODNEJSI OBDOBI K NAKUPU VSEHO, CO JE PRO MIMINKO POTREBA. TEHOTENSTVI UZ JE DOBRE STABILIZOVANE A JESTE CLOVEKU NENI TEZKO A NEPOHODLNO. JA BOHUZEL BUDU NAKUPOVAT POSTYLKU, KOCAREK, ZARIZOVAT POKOJICEK APOD. AZ V OSMEM MESICI, PROTOZE NAM TO JINAK NEVYCHAZI, ALE NEVA. POKUD ALE MUZETE, TAK SI TO UZIJTE DRIV.
ZDRAVI,
EVA 15TT.
Ahoj holky,
děkuju za reakce.
Ani jsem nevěděla, že existují nějaké pověry - jako nemít doma kočárek apod. Pověrčivá nejsem, takže tohle mi problém nedělá. Spíš jsem se nechtěla předbíhat. Je pravda, že až budu mít velké břicho, tak se mi nebude chtít chodit po obchodech, zvlášť když mě to nebaví ani teď. Ještě, že máme ty internetové obchody.
Přeji všem pěkný den!
Mirulan
Mirulan, stejně jako holky si myslím, že máš ideální čas pro nákupy. I když zkus si i zjistit, co by sis kde mohla půjčit nebo koupit na inzerát (hlavně věci jako košík pro mimi, postýlku, atd., tj. věci které jsou jen na chvíli). My kupovali s manželem kočárek v 26tt, na pověry jsem nedala, měla jsem ho doma (trénovala jsem) a narodil se nám krásný kluk ![]()
Takže na pověry nedej a dělej vše dle toho, jak se cítíš ![]()
Zuzka a Aleš 8t
ja zacala s nakupy po vysledcich krevni tripletestu. Jednak jsem vychytala dobu kdy byly slevy (po vanocich) a jednak v 2.trimestru me neobtezovalo pri chuzi rostouci brisko. Kdybych mela nakupovat az na materske (nastupovala jsem v polovine dubna 2003 a v tomhle roce bylo od dubna snad az do konce zari priserne vedro) tak jsem nekoupila nic. Taky nezapomen, ze nektere kocarky se musi objednat a cekas na 2 az 3 mesice (priklad je supr kocarek MUTSY). Takze ja vrele doporucuji zacit s nakupama nez zacnes mit poradny pupik - v kombinaci s vedrem a nakupy je to vrazedna kombinace ![]()
Holčiny,
jen tak pro pobavení se ptám, protože čekám druhé dítě a vše, včetně kočárku samozřejmě mám doma, jestli z nějaké pověrčivosti mám kočárek a postýlku někam odstěhovat?? Platí pověry i v tomto případě?
E 2,5r + 26tt
ahojky všem milým těhulkám!
Pro Hanku V ,co je to značku kočárku MUTSY,o kterém se zmiňuješ? Slyším to poprvé a v čem je tak dobrý,můžeš mi prosímtě odpovědět?
JInak já jsem ve 20 týdnu a protože jsem na rizikovce a od srpna budu ležák až do konce říjan nebo začátku listopadu,tak musím pořizovat teď a lámu si hlavu,jak se dezinfikují láhve z plastu a jaké se dnes kupují,jaká tip na postýlku (budu po císaři),abych neměla ze začátku problémy s pohybem atd.....Je toho hodně,tak prosím,pokud některá víte,klidně mi napište i na mejla,bývám na ICQ anebo tady,please
Jinak všem přeji hlavně pohodu,aby jsme měly ty miminka veselé a hravé
![]()
caute baby
k tym kocikom som len chcela povedat, ze som dnes vbehla do jednoho obchodu s detskym tovarom a tam mi ponukli ze mi kocik uchovaju. Nie len koli povere .-) ale aj preto, ze zaruka potom bezi az od porodu. To je celkom rozumne!!!
Majte sa
PapaJa 10tt