Otevřený čípek ve 24. tt

596
15.6.05 13:48

Otevřený čípek

Chtěla bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenost s otvíráním čípku. Při minulé kontrole mi doktor řekl že se začínám otvírat 8O a to jsem teprve ve 24t! Jsem na 3cm. Nevím co z toho pro mě a mimíse vyplývá. Krom toho že mám pořád tvrdé břicho,žádné velké potíže nemám. :roll: Mám být v klidu a polehávat. Ani nevím, jestli můžu s tímhe občas do bazénu. Nechtěla bych chytnout nějaký zánět. Takže asi teda do bazénu ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
625
15.6.05 14:37

ahojky,
s postupujícím těhotenstvím se čípek začíná trochu otevírat a tím se tělo připravuje na porod. Nicméně k otevírání by správně by mělo docházet až ke konci těhotenství. V 24tt je to trochu brzy a hrozí riziko předčasného prorodu. Proto ti lékař nařídil klidový režim-tj. nic moc nedělat, polehávat, nic těžkého netahat a tak. Chci tě uklidnit, že řada maminek se trochu otevře a zdárně vydrží až do nějakého 36.-40.tt, nicméně riziko tu je, tak ten klidový režim určitě dodržuj. Nabídl ti lékař rizikové těhotenství? Myslím, že by tě měl víc hlídat, a proto by i kontoly měly být častější. Neboj se, bude to v pohodě, ale do bazénu nechoď a dávej na sebe pozor.

Jana+Kačenka 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
15.6.05 14:51

Jani děkuji moc,jsem ted chytřejší. Na rizikovém jsem od začátku,protože jsem hodně špinila a v nemocnici do mě pořád píchali injekce. Myslela jsem ,že už mám vyhráno. :( Mějte se krésně a Kačenka ať hezky roste :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
15.6.05 17:46

ahoj,ja jsem se zacala otvirat v 26 tt a do 34 tt jsem fakt poctive lezela. Nechci te strasit,ale docela se divim,ze te dr neposlal na ko do nemocnice. Myslim,ze na bazen ted radeji chvili zapomen a hezky hajej
drzim palce
 market

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.6.05 21:19

ahoj,ja jsem taky měla rizikové těhotenství,tvrdlo mi břicho(přesto,že jsem brala 3×2 tablety magnesia) a ve 30 týdnu jsem byla otevřená 17mm.Až do 36 týdne jsem ležela v nemocnici-první 3 dny na infuzích,pak je nahradily tablety Gynipralu.Jestli ti můžu poradit,opravdu doma lež,nejlip s podloženýma nohama :) ,aby mimi netlačilo na čípek.Myslím,že 3 cm je opravdu hodně.S bazénem radši neriskuj,dle dr. je velké procento předčasných porodů způsobeno bakteriemi,které se dostanou do pochvy a odtud díky otevření postoupí dále do dělohy.Snad jsem ti aspoň trochu poradila.Donošené a zdravé mimi ti přeje Hanka

• Citovat
  • Upravit
596
16.6.05 15:44

Vidím,že mám teda zaděláno na pěkný průšvih! Snad to všechno zvládnem 8O Děkuji všem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
17.6.05 08:57

Ahoj,
já jsem tento problém měla ve 20 tt. Doktor mi také nakázal klidový režim, netahat nic těžkého, i když se mi to těžké nezdá. Takže jsem nenosila ani nákup a poctivě jsem do 26tt ležela. Pak mi doktor řekl, že se to ustálilo, já se začal apohybovat odvážněji. Ve 34tt mi dokonce odvolil jet 300 km na chalupu. A donosila jsem vpořádku a porodila na termín. :) Takže opravdu doporučuji klid a nazatěžovat se, pak to bude vše dobré. Držím palečky. :) Kubinka

PS: ten bazén bych neriskovala, už jen kvůli zánětu, ale je to dost velká námaha!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.6.05 10:51

8O Zdravíčko, já mám ty problémy přesně teď, taky se začínám otvírat, 1 cm, jsem ve 25 tt a mám nakázáno klid na lůžku, navíc mi pořád tvrdne břicho, takže beru tři tablety magnesia. Měla jsem to i v předchozích těhotenstvích a byla jsem dokonce zašitá, žádná sranda to není, spousta maminek porodí přdčasně - to se mi naštěstí nstalo, ale mám strach a tak se snažím ležet.Na bazén určitě zapoměň, jak již někdo psal, riziko infekce je velké.No, držím nám palce a jdu si zase na chvíli lehnout,hodně štěstí a buď velmi, velmi opatrná, nechápu, jak to, že Tě hned neali do nemocnice, 3cm je dost.Zdraví Metelka.

• Citovat
  • Upravit
596
17.6.05 12:17

Magnezium beru taky,ale nezdá se že by pomáhalo. Prý ještě kromě zašití se dávají nějaké kroužky na čípek a před porodem se vyndá. Snažím se být v klidu,ale moc se mi to nedaří,rodiče jsou tu denně a tchyně taky pořád otravuje. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
17.6.05 12:50

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barcinek
14.8.13 20:12

Já jsem teď v 10.tt a před chvílí jsem si nahmatala čípek - přišlo mi, že ho mám dost otevřený. Myslíte, že to může souviset s plodem? Třeba že není něco v pořádku, že se nevyvíjí tak, jak má? :( Na 1. UV jdu příští týden…

• Citovat
  • Upravit
22614
14.8.13 21:02
@barcinek píše:
Já jsem teď v 10.tt a před chvílí jsem si nahmatala čípek - přišlo mi, že ho mám dost otevřený. Myslíte, že to může souviset s plodem? Třeba že není něco v pořádku, že se nevyvíjí tak, jak má? :( Na 1. UV jdu příští týden…

já bych tam moc nešmakala, ať si ještě nezaneseš nějakou infekci :hug: myslím, že s plodem čípek nesouvisí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barcinek
14.8.13 21:15
@atominnka píše:
já bych tam moc nešmakala, ať si ještě nezaneseš nějakou infekci :hug: myslím, že s plodem čípek nesouvisí ;)

Už jsem o tom taky četla. Končím se „šmatáním“, nebudu se tím stresovat. :)

• Citovat
  • Upravit
22614
14.8.13 21:37
@barcinek píše:
Už jsem o tom taky četla. Končím se „šmatáním“, nebudu se tím stresovat. :)

nestresuj :hug: však on ti dr příští týden kdyžtak poví co a jak, ale myslím, že to problém nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barcinek
15.8.13 07:40
@atominnka píše:
nestresuj :hug: však on ti dr příští týden kdyžtak poví co a jak, ale myslím, že to problém nebude ;)

Děkuju moc za „utěšení“ a radu :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí