Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
máte někdo zkušenosti s mdlobami v těhotenství. Včera mě jedna potkala a byla jsem z toho docela vystrašená, naštěstí jsem neupadla do úplného bezvědomí ale měla jsem co dělat abych se udržela na nohou. Všecko se mi točilo, přestala jsem vnímat okolí a úplně mi zalehlo v uších. Musela jsem se odvrávorat z místnosti, kde byl docela vydýchaný vzduch a pomohl mi až čerstvý vzdoušek a na chvilku si lehnout. V uších jsem měla zalehlé ale ještě tak hodinku,takže jsem všechno a hlavně sebe slyšela jak s ozvěnou.
Nikdy jsem mdlobami netrpěla, tak by mě zajímalo jak to řešit. K doktorovi mám jít až za 14 dní, tak nevím mám poškat a nebo mu to letě říct hned?
Jsem v 9tt
ahojky,
já to měla v těhotenství taky, protože jsem měla nízký tlak. Ke konci to pak už řešili práškama, ale to bylo tak 3 -4 týdny před porodem, nepamatuju si to už přesně. Jinak pokud to máš taky s tlakem, určitě ti to řekne dr. sám, protože ti ho budou měřit. Za upozornění nic nedáš, budeš aspoň klidnější. Takže přeji už těhotenství bez mdlob a jiných problému a pohodový rychlý porod!!!
![]()
Leni, i když jdeš k doktorovi za 14 dní, doktorovi alespoń zavolej a řekni , co se ti stalo…za optání nic nedáš
Přeji pohodové těhu
Lila
Ahoj Lenko, já to měla při obou těhu. Při prvním jsem dokonce omdlela v obchodě. Následně jsem se pozvracela. (Jinak ranní nevolností jsem už netrpěla.) Při druhém těhu jsem musela celé těhotenství proležet, tak omdlení venku nehrozilo.
Ahojky, mně se motá hlava pořád, mám také dost nízký tlak (i před těhu). Doktor říkal, že pořád lepší lehké motání se, než tlak vysoký. Ale já neomdlévám, takže si tam radši brnkni. Z laického hlediska si myslím, že nejvíc nebezpečné je na tom snad to, když bys spadla nějak špatně…
Ahoj, taky jsem omdlivala a tlak mela vzdy pod 100. Musim rict, ze nejhorsi to bylo ve II.trimestru. Pak ke konci to zase ustalo, nebo jsem mozna mela jiny starosti a uz to tak neprozivala
Jinak kdyz to na me slo, tak jsem si musela treba lehnout na lavicku v metru, na zem v praci apod. abych sebou neflakla. Bylo to asi dost vtipne velke bricho lezici na zemi..... Trosku pomahalo se hodne napit, ale vzhledem k tomu, ze i bez toho jsem byla 5× za hodinu na zachode, tak se mi moc pit nechtelo. Pohodove tehotenstvi preje Jana
Ahoj Lenko,
mdloby jsou zpusobene nedokrvenim mozku a nizkym tlakem, je to hlavne na zacatku tehotenstvi, kdy si telo zvyka na noveho tvorecka…
Kdyz citis, ze na tebe jde mdloba hned si sedni a sklon hlavu, okyslici se ti mozek a bude to lepsi, nebo rekni manzelovi, kdyz to bude horsi at ti drzi nohy hodne nahore (skoro do praveho uhle), kdyz lezis… a chvili tak setrvej, ucel je stejny - poradne dokrvit mozek. Uvidis, ze ti to pomuze.
mej se hezky a krasne tehotenstvi.
Radka 37 tt
Taky jsem tim trpela cele tehu. Nakonec jsem se naucila vyhybat jistym situacim. Napr. vytah. Muj Dr s tim nic nedelal, protoze jsem to nakonec vzdycky nejak rozdychala, ale prijemne to moc nebylo. Hlavne kdyz uz bylo brisko velke jsem mela strach, ze sebou nekde seknu. Resila jsem to tak, ze jsem se snazila chodit ven v doprovodu manzela nebo kamaradek, aby si me kdyztak nekdo z nich posbiral. Dr mi doporucil pit kaficko nebo Kolu, proste do sebe dostat nejak ten kofein, ktery tlak zvysuje. Jedna sklenicka nebo salek denne pry miminku neublizi.
Terik a Charlie 6m
no takze ja pridam taky svou trosku
nizkym tlakem trpim i bez tehotenstvi a tady jsou nejake teorie jak si malinko pomoct…
doporucuje se jako prevence cvicit, stridave sprchovat teplou a studenou vodou pro lepsi prokrveni tela, vyhybat se nahlym zmenam polohy tela, chce to hodne pit a pry pomaha i mit u sebe neco sladkeho a kdyz na cloveka jdou mdloby zacit treba cucat bonbon nebo neco sladkeho s cukrem
jinak pri mdlobach - samozrejme sednout, nebo drepnout… treba na chodniku nebo kdekoliv dokud cloveku neni lepe…
tolik moje teorie
(ja vetsinou potrebuju primo lehnout pak se jeste chvili cela klepu ale vetsinou to nakonec prejde ![]()
davejte na sebe pozor holky ![]()
Ahoj holky, koukám, že na to nejsem s tím svým tlakem sama. Mám ho nízký odjakživa a nedávno mi dokonce sestra u dr s legrace řekla, že s takovým tlakem jsem prakticky mrtvá! Mám s tím taky docela problémy, ale většinou mi pomáhá sednout rychle na bobek, sklonit hlavu a zavřít oči. (i kyž je mám otevřené, tak stejně vidím jen černo) Pak chvíli cítím, jak se se mnou všechno točí a pomalu to odezní. Mám taky docela strach, že až budu mít bříško, že sebou někde seknu a ublížím mimi. Jedině co mi bylo řečeno, tak skleničku coly denně nebo kafe. Ráno pomalu vstávat z postele a neměnit rychle polohy..
Ahoj tak bych ráda oživila tuto diskusi jsem v 11. týdnu těhotenství a zhruba dva týdny mi je dost blbě až na omdlení, zajímalo by mne co na to jestli někdo nemáte zaručený typ jak takovéto mdloby zmírnit, bojím se jít i k dr. na krev ještě ke všemu nalačno minule se mi udělalo blbě tak, že kdyby si mě sestra nevšimla tak už bych se tam válela po zemi, je to hrozné a bojím se, že to bude ještě horší
Ahoj,budeš mít hodně nízký tlak.Asi bych zašla k mudr.hned prohlédne tě a zkontroluje mimíska.
jo mě na to fungovala coca cola
jela jsem na ní celé těhu
i když mi ex nadával jak je to nezdravé.ale pomohlo. ![]()
Tlak mám dle dr. dobrý, měřil mi ho zrovna po tom co se mi udělalo blbě a co jsem sebou málem švihla, už jsem kvůli tomu byla na pohotovosti a primář řekl, že to všechno patří k těhotenství, takže už tam jít nechci
aha…tak zkus tu coca colu třeba to zabere.Jinak mě nic nenapadá.. ![]()