Ultrazvuk - kdy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1009
10.6.05 09:36

Ultrazvuk - kdy?

Ahojky, tak si to tu vše pročítám a zjišťuji, kolik z vás bylo v 6.-7. týdnu na ultrazvuku. Mně doktorka řekla, že až v 13. týdnu, pak ve 20. a pak ještě něco přes 30. týden. Tak jak je to - chtěla bych už toho prcka také vidět. Mylsela jsem, že se hned na začátku kontroluje srdeční činnost … Jsem z toho zmatená. Můžete mi napsat, jak to míváte u vás?
Díky, Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
435
10.6.05 09:42

Achojík! Jsem teď v 9. týdnu a čekám dvojčátka a poprvé jsem byla na ultrazvuku hned jakmile jsem měla podezření, že jsem těhotná (asi ve 4. týdnu) chodím na kontroly jednou za 14 dní a ultrazvuk mi dělá pokaždé. Srdeční ozvy miminek mi doktor kontroluje pouze přes ultrazvuk. Možná to vše záleží na přístupu doktora. Opravdu nevím, proč Ti doktorka bude dělat ultrazvuk až tak relativně pozdě. Měj se krásně Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
10.6.05 09:44

Ahoj Hanko, u nás doktor dělá utz při každé návštěvě.Je jedno jestli patříš mezi ty šťastné, co jsou bez obtíží a tudíž chodí jednou za 4 týdny nebo jsi na rizikovém a chodíš každý týden nebo po 14 dnech. Miminko zkrátka vidíš pokaždé. Ale jinak se opravdu dělá utz je 3× během těhotenství.Záleží na lékaři.Ahoj Ajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
10.6.05 10:19

Ahoj Hanko,
skutecne zalezi na pristupu lekare. Pojistovna pry hradi pouze 3 UTZ, ale rada dr. dela vice vysetreni. Ja jsem na rizikovem tehu, na kontrolu chodim kazdych 14 dni a UTZ mam pokazde. Ale vim, ze i nerizikova maji UTZ pri kazde kontrole, ktera probiha 1× za mesic. Opravdu zalezi na dr. Nebo se ho zkus zeptat, zda by te takto nevysetril casteji…
Krasne tehu
 Nicol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.6.05 10:33

Ahoj.
Přidávám se k holkám, že záleží na lékaři. Mě dělal první UZ v 5. týdnu, zjistil, že je to posunuto, a že je to 4 + 3tt. Pak znovu v 5 + 5tt a dnes jdu už na třetí, což je 6 + 5tt, protože minule ještě nebylo vidět srdíčko. Pevně doufám, že dnes už bude. Taky možná záleží na tom, jestli má tvůj lékař UZ přímo v ordinaci. Někteří lékaři, chodí na UZ jinam, kde si ho vlastně půjčují, a to je asi složitější ho dělat při každé návštěvě.
Přeju hodně stěstí.
 Petra

• Citovat
  • Upravit
17
10.6.05 11:07

ahoj MartinaP..
ja som teraz cca v 5 tyzdni, este sa to presne nevie, ale na ultrazvuk idem o tyzden v piatok.. ked som sa objednavala, tak mi sestricka povedala, ze kedze je to taky skory tyzden, tak sa bude robit ultrzv. aj zvnutra. Aj tebe to robili tak?

Borka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
10.6.05 11:23

Ahoj holky,
Já jsem teď 27 tt, první utz mi dělal dr. v 6 tt, pro zjištění těhu - vnitřní a už nám bilo i srdíčko, pak jsem byla ve 13 tt, kdy zjišťoval jestli velikost odpovídá stáří, no a pak jsem byla ve 21 tt na velkém utz - screening. Teď už mě asi čeká pouze ten ve 30 tt. Opravdu záleží pouze na doktorovi a na tom, zda má utz v ordinaci, ten můj má pouze nějaký ambulantní, takže teď už bychom tam toho stějně moc neviděli není tak přesný.

Přeji pohodové těhu a věř, že vůbec nezáleží na tom kolikrát jsi na utz. Mě to ani nepříjde, hlavní je, že prďolku cítím každý den a tak doufám, že mu je tam dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
10.6.05 11:44

Ahojky holky,

opravdu to záleží na každým doktorovi. 1.UTZ jsem měla z 6.tt - potvrzení těhu, pak jsem se na mimíska mrkla v 10tt a 14tt a pak až 21tt v nemocnici na velkým UTZ -screening. Ted mě čeká až ten ve 30tt.
Jak už tu někdo psal, placené pojišťovnou jsou jen 3 UTZ - někdy na začátku, pak 20 -22tt a poslední 30 -32tt. Vše je potom jen na doktorovi.
Tak si každý podívání na mrňouska užijte, protože těch příležitostí moc nebude :D

Tak ať je vše v pořádku a mrňousci rostou :P

Lucka 22tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
10.6.05 12:15

Ahoj,
já jsem byla na UZV přesně jako ty. Můj gynekolog nemá vlastní UZV, takže jsem musela do nemocnice a to bylo přesně v těchto týdnech. Zálaží hodně na lékaři, dnes to už nemají striktně dáno kdy ajak, takže pokud mají svůj, tak mohou kdykoliv. Ale jinak v těch týdnech co to máš naplánováno ty, tak je to správně. :)
Také jsem mrňouska chtěla moc vidět, neboj dočkáš se a o to to bude hezčí. Přeji ať si ty i to malé vpořádku. :) Pa Kubinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.6.05 12:15

ultrazvuk-kdy?

Ahoj holky,
někde jsem četla,myslím že na webových stránkách pojištovny,že ultrazvuk opravdu se dělá pouze třikrát v těhotenství.Ovšem doktor, který ho má přímo v ordinaci,jej může dělat pokaždé. A to by byl blázen kdyby jej nedělal. Mě kontroluje mimčo pokaždé když přijdu na prohlídku,aby se přesvědčil že je vše o.k. Mějte se! Brojler :P

• Citovat
  • Upravit
165
10.6.05 13:52

Ahoj Hanko,
jsem ve 13. týdnu a teprve dnes jsem byla na prvním UZV. Můj pan doktor nemá UZV v ordinaci, posílá mě do nemocnice. Taky jsem chtěla vidět miminko dříve, ale bylo mi řečeno, že bychom sice slyšeli srdíčko, ale on chce rovnou vyšetřit případné vývojové vady. Když jsem čekala synáčka, poslal mě na UZV poprvé, myslím, v 6. týdnu. Asi si teď byl jistý, že když jedno zdravé dítko už máme, bude druhé v pohodě. A je, donesla jsem si krásné fotečky. Vydrž, to čekání stojí za to.
 Katule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.6.05 16:13

Ultrazvuk - kdy?

Ahojky,
já s tím ultrazvukem zrovna včera zažila infarktový příběh. Paní doktorka mě poslala na UTZ a tam mi doktor sdělil, že se mu nic nezobrazuje, i když podle data poslední MS by se zobrazovat mělo.
Tak mi napsal žádanku na vnitřní UTZ do nemocnice. Tak jsem letěla do nemocnice, ale tam mě ale už nechtěli vzít, že mají pohotovost, tak jsem jim řekla, že mám bolesti a vzali mě. Byla to malá podlá lež, ale já bych asi přes noc nepřežila, jsem děsnej nervák.
Když doktor dělal ten UTZ tak mi zcela nezúčastněně řekl, že tam mimi je a že je i akorát velké - 8 mm a pustil mi i srdíčko, abych slyšela, že ťuká.
Takže jsem se tam skoro rozbrečela a sestra mi řekla, že do 12tt se nemám nijak vzrušovat, že teď je to ok, ale za týden to tak být nemusí, že příroda je mocná a ví, co a jak regulovat - fakt moc povzbuzující, ne?
Ale halvně, že mimi našli a já jsem aspoň chvíli v klidu, než začnu zase něco vymýšlet.
Takže UTZ ano, ale první určitě vnitřní, jinak může dojít k tomu, co se stalo mně.
Držím palce ať si taky to mimi brzy poslechneš a vše je ok.

Eva

• Citovat
  • Upravit
2
11.6.05 09:43

Ahoj holky ja byla na prvnim UZ tedka v 5tt. a ten byl vnitrni, Dalsi me zatim ceka v 8tt,kde si poslechnu i srdicko. Ale jinak co tak vim,tak muj gynekolog dela UZ pokazde,vyfoti vam mimi a nebo nahraje na kazetu a muzete na nej koukat doma. uz se na to moc tesime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.6.05 13:49

Nikyska… a uz aj bolo nieco vidiet?

borka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
12.6.05 11:43

Já byla na 1. UZ(vnitřní) hned ten den, co jsem šla k doktorovi po poz. testu, týden po vynechání MS, byl to asi 5.tt. Byl vidět takovej černej flíček. 4etla jsem někde, že by se měl dělat 1. UZ co nejdřív, aby se vyloučilo případné mimoděl. těhu, což se z krve nepozná.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky