Starší maminky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
116
8.6.05 14:21

Starší maminky?

Zdravím všechny maminky a jejich drobečky,
zajímalo by mne, jestli se tu najde nějaká „starší“ maminka s podobným rodinným zázemím, jako mám já? Je mi 37 let, mám skoro 18 letého syna a 15 měsíčního synáčka, oba chlapáci mají stejného taťku. Ozve se mi někdo? Jsem z Teplic, díky nováček Sari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2304
8.6.05 14:36

Sari tady jich je :wink:
43 let, 21, 20 holky, 7 kluk, 3 holka (ze dvou manželství jestli neva, ale můj druhý manžílek poctivě vychovával 9 let i ten první vrh, bohatě si užil puberty).
Je tu někdo ještě starší jak já?
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.6.05 17:45

tady sari cislo dve…
me teprv bude 21 :roll: :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
8.6.05 18:19

To je dobrý sari, Sari tě může klidně adoptovat :wink: Mojí sestře bylo 16, když měla první dítko.
Jak je možný, že jste tu dvě stejného jména? To se bude děsně plést.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.6.05 18:20

jo jo, ja jsem se hrozne lekla kdyz se divam a vidim v kolonce „naposledy registrovany: Sari“ jsem myslela ze nejaky error a ze jsem to ja!!!
Sari nechces si zmenit prezdivku? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.6.05 18:22

ahojky je mi 36 let a mám 14-ti letou dceru, 11-ti letého syna a ročního chlapečka. je to paráda . užívám si to. starší děti mají malého moc moc rádi. 8O :arrow: :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.6.05 20:44

mamča už 20 let

Ahoj ženský,
tak mně je 39, synáčkovi 20, holčičce 16 a malá se narodí v září. Chtěla bych se vás na spoustu věcí poptat. Zajímalo by mě, kam nám za těch náct let odkráčelo porodnictví, jak se s tím vyrovnává tělíčko v nejlepších letech a hlavně, jestli vůbec je kolem té čtyřícítky nějaká energie na tu stálou šichtu:)Moc se těším, ale mám trošinku „stíhy“, jak by řekli moji milí puberťáci. Moc vás zdravím a jestli se to tu ujme, ráda sem zavítám.

• Citovat
  • Upravit
125
8.6.05 21:00

Ahojte,
mě je 38, dceři bude letos devatenáct, a synovi rok :lol: . Jak já to vidím, máme s taťkou druhého jedináčka :wink: . Ale užíváme si to určitě daleko víc, než před lety. Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
8.6.05 22:23

Libiku,
tak jako zatím nejstarší :wink: odpovím.
Určitě se posunulo porodnictví jinam. V 98 s klukem to byl ještě totáčový horor. Ale 02 v mých 40 jsem si porod tááák nádherně užila, že moc toužím ještě jednou. I děti si užívám daleko víc než před 20ti lety. Klidně bych si těch 10 let škrtla, tak nějak se cítím. No ale když byl manžel ndávno s nejstarší a nejmladší dcerou ve zdravé výživě, prodavačka dávala malé bonbonky s dovětkem „a dej jeden tatínkovi a jeden mamince“ :lol: A když jí byl rok a půl, u nás ve střediskové obci kam běžně chodím nakupovat a chodila jsem tam i s břichem, řekla prodavačka malé „babička ti určitě koupí nějakou dobrůtku“ :lol: . nejstarší holka už druhý rok pracuje a žije samostatně, mladší právě odmaturovala a chystá se na velký život v Praze. Mám doma už jen mrňouse, kluk jde do první třídy, holčička šla do školky. Je slaďoučká a roztomilá, tak bych ráda ještě miminečko, naposledy. Jestli to vyjde. Babička budu taky moc ráda, kdyby něco, ale už jsem ukecávala holky, aby mi vnoučata půjčovaly co nejčastěji. A jsem ráda, že malé máme zase dvě, protože si fakt úžasně vyhrají, rozdíl 4 roky vůbec nevadí.
No každá jsme „stará“ jak se cítíme.
A zdravím všechny ostatní mladé mamky. Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
8.6.05 22:37

Ahoj Sari,

jsem sice nejmladší 34 let a tři děti - holky 14 a 13 let a kluk 9 měsíců,stejný taťka.Ale užíváme si to všichni skvěle.Bohužel bydlím od Tebe moc daleko,ale taky tu nemám žádnou kamarádku s takovým mrnětem.

Ahoj Vlaďka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.6.05 23:19

obavy

Stefi, klobouk dolů. Já se přiznám, že mě těhotenství trošku zaskočilo. Ne že bych neslyšela o antikoncepci, ale fakt že nic není stopro:) Situace babi versus mami mě snad nerozhodí. je sice pravda, že se mě tuhle zastupující pošťačka ptala jestli jsem přítelkyně svého syna, z druhé strany jsem narazila na dealerku, která se domnívala, že mým synem je můj o 11 let mladší kolega:).
Jo a jak se užívá porod? To byl nějaký alternativní výkřik nebo standart českého zdravotnictví? Já teda nemám hororový zkušenosti z minula, spíš jsem původně myslela na to, jestli civilizací vláčené tělo může v tomto přirozeném procesu obstát .
Jo a ještě. Holky, já věřím, že si to víc užiju, ale taky se nějak víc bojím. Už jenom ta informační exploze katastrof aneb jak nám bylo fajn, když jsme netušily, že naši malí si hrajou na radioaktivním písku po výbuchu Černobylu:) Jak to máte vy, bojíte se?

• Citovat
  • Upravit
2304
9.6.05 09:04

Libiku,
kluk byl plánovaný, druhý manžel … ale holčička byla taky neplánovaně. Seděla jsem nad papírkem a nevěřila svým očím, otěhotnění 7DC mi zase nechtěla věřit dr, ale bylo to jediné nechráněné tulení. Nesnáším HA tak musíme jinou antikoncepci a ty první dva měsíce to byla na vrub špatných informací o SMTP. Ovšem díky za to! :wink:
V 98 jsem rodila v Třebíči, doufám že s novým primářem zavál nový vítr, protože jednání bylo horší jak za totáče v Krči. Asi jsem neměla nic tušit o alternativě.
V 02 jsem už měla internet, emimino, tím pádem pořádné informace, seznámila jsem se z dulou (studnice informací) a tak jsem jela do Vrchlabí. Spojení alternativy s porodnicí. Porod jsem tu popisovala
https://www.emimino.cz/modules.php?…
ale mám dojem, že za ty další tři roky, aspoň tady na Moravě, se to hodně posunulo kupředu a čím dál častěji se čte o pěkných porodech.
Strašně jsem se divila mojí tělesné schránce, že mě to neunavilo. Určitě to bylo kvůli poloze ve které jsem rodila (seděla jsem na vaku) a protože jsem se mohla pohybovat i ve vytlačovací fázi a nebyla jsem na krovkách, po porodu jsem měla elánu habaděj. Ještě jsem mimo ňuchňání se s maličkou pomáhala prvorodičce na pokoji. Měla velkou ztrátu krve tak pár hodin nesměla z postele. Moje tělesná schránka je jinak úctyhodných rozměrů, poslední roky se pohybuju kolem BMI40. Takže ta největší velryba - pletvák obrovský :lol: Nečinilo mi to a nečiní žádné obtíže. Zatím.
Jo jo, co se týče porodu ve Vrchlabí, tak to jsem pořád ukecanka ukecaná :lol: jen se mi detaily už mažou z paměti. Jsem ráda, že jsem to sepsala. První porodnice na kterou vzpomínám s láskou.
Strach a obavy - tak to jo. Víc vím, vím si toho připouštím. Co mě na podzim potkal potrat, už mám i z toho obavy. Ale nejsem na děti úzkostlivá.
Ve svém okolí mám i starší rodičky než jsem já, v tomhle kraji ještě velké rodiny nejsou na ústupu.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
9.6.05 09:42

Ahoj holky,
moc Vás zdraví Sari. Jsem strašně ráda, že se k tomuto tématu vyjadřuje tolik maminek, akorát mne mrzí, že se navečer už k počítači nedostanu a nemůžu si s Vámi taky povídat. sari, máš pravdu, jsme tu dvě a jestli to půjde, tak si přezdívku změním, je to dost matoucí.
Stefinko, máš pravdu, taky si to teď s manželem užíváme úplně jinak, než v 19. Je jasné, že je to další jedináček, ale jsem úplně v pohodě, nejsem nervozní z toho, když malý pláče a tak podobně. Co se týče tělesné schránky, nejsem žádná sušinka a tak trošku cítím v zádech, když malého zvedám. Ale rytmus denních povinností jsem přizpůsobila tak, aby to vyhovovalo nám oběma a je to v pohodě :lol: .Navíc jsme doma taky sami, protože starší syn je přes týden na intru a jezdí domů na vídendy, ale i to dost nepravidelně, protože je sportovec a když začne sportovní sezona, tak většinou mívají o víkendech závody, tak se třeba nedostane domů i měsíc. Sari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
9.6.05 10:12

Ahoj holky nebo spáě ženský ?? to je přeci fuk

Mě je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.6.05 10:15

Ahoj

Ahoj všechny mamči.
Koukám, že jsem tu zatím jediná v naději, takže nechci sebestředně ventilovat svoje hormonální změny, dneska bych se zeptala na pubíšky. Je tu léto, jakpak(plzeňské slovo) ty poklady vypouštíte do světa? Moje šestnáctiletá gymnazistka chce projít nějakým úžasným ekokurzem, o nemž jsem nikdy neslyšela,asi to vzhledem k morálnímu náboji akce budu muset dovolit, doufám že to přežije:)
Stefi, prostudovala jsem tvoje porody, je to do velké míry inspirativní, nicméně já jsem asi jiný typ, respektive na doktory nedám dopustit.Navíc Plzeňsko je lokalita rodící klasikou,takže já mám volbu jestli komfortní pokoje nebo vybavená klinika, při podobné a neříkám že blbé filozofii porodu.
Snad se mi podaří konečně zaregistrovat, hezký den. L.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky