Starší maminky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5695
24.3.13 11:11

Tak já jsem měla taky první až před čtyřicítkou, gynekolog naprosto v pohodě, mám pocit, že to dnes není až tak neobvyklé, zvlášť pokud jsi v Praze (kolem sebe teda nikoho takového neznám :lol: )
A co se týká tvého zdravotního stavu, tak to asi nikdo jiný neposoudí :nevim: zkus si najít jiného gynekologa, zeptat se více lékařů - určitě budou mít rozdílné postoje..
Ale jinak držím palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
24.3.13 11:24
@Anonymní píše:
Dobrý den, holky, mám prosbu o radu.Bude mi 40,ze závažných důvodů (ne že bych byla neplodná)jsem neměla děti. Důvody sem nechci vypisovat, ale byly skutečně závažné, naštěstí se vyřešily. Šly byste ve 40 nebo 41 do miminka jako prvorodička? Mám velké potíže s nadměrným menstruačním krvácením - byla jsem u 2 gynekologů a nic (nález, nedejbože rakovina, nádory atd.tam není, je to zřejmě rodové, měla to tak máma i babička).Kdybyste náhodou věděly o dobrém gynekologovi v Praze, dejte prosím vědět. Platila jsem u dvou šílené částky - ale např. u jednoho, který si peníze vzal, to dopadlo tak, že když se chci objednat, ani v tak akutním případě nemá teď čas.-).Kromě krvácení trpím střevní píštělí - vede ze střev k místu mezi přirozením a řitním otvorem, čas od času zduří, toto místo na kůži se protrhne a bohužel vytékají otvorem výkaly ze střeva. Nemám Crohnovu ani jinou chorobu, píštěl se vytvořila zřejmě třeba mechanicky (mohl se tam kdysi např. zapíchnout kousek něčeho ostrého atd. a tělo si vytvořilo píštěl jako způsob odvodu).Chirurgické řešení ani konzervativní léčba nebyla úspěšná, ono i po operaci je recidiva podle učebnic 75% u těh lehčích případů, u mého evidentně ještě víc :-).Lékař mi poradil naučit se s tím žít - což se stalo :-).Lidé mají horší věci :-).Z důvodů, které jsem vypsala, se lékaři i vzhledem k věku na těhotenství koukají podivně.
Budu ráda za vaše zkušenosti, náměty, podněty. Omlouvám se, že dávám anonymní podpis :-).Dík a všem krásný den a hodně štěstí ve všem :-)Gabriela

Zkus mudr. hulverta, původně porodník v Podolí, pak soukromá praxe a ted soukromá praxe+primář ISCARU. JE tady: http://www.gynporpraha.cz/
A naposledy mi sestra říkala, že ještě bere, pokud pacientka nemá VZP pojiš´tovnu.
Každopádně je hodně vytížený, takže má občas skluz dvě hodiny čekání v čekárně nejsou rarita. ZA těhotenství se u něj platí. Pokud bys měla nějaký dotaz, tak mi napiš sz. Je velmi schopný a klientech okolo 40 máš spoustu, už jen proto, že děláv ISCARU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
24.3.13 11:59
@Anonymní píše:
Dobrý den, holky, mám prosbu o radu.Bude mi 40,ze závažných důvodů (ne že bych byla neplodná)jsem neměla děti. Důvody sem nechci vypisovat, ale byly skutečně závažné, naštěstí se vyřešily. Šly byste ve 40 nebo 41 do miminka jako prvorodička? Mám velké potíže s nadměrným menstruačním krvácením - byla jsem u 2 gynekologů a nic (nález, nedejbože rakovina, nádory atd.tam není, je to zřejmě rodové, měla to tak máma i babička).Kdybyste náhodou věděly o dobrém gynekologovi v Praze, dejte prosím vědět. Platila jsem u dvou šílené částky - ale např. u jednoho, který si peníze vzal, to dopadlo tak, že když se chci objednat, ani v tak akutním případě nemá teď čas.-).Kromě krvácení trpím střevní píštělí - vede ze střev k místu mezi přirozením a řitním otvorem, čas od času zduří, toto místo na kůži se protrhne a bohužel vytékají otvorem výkaly ze střeva. Nemám Crohnovu ani jinou chorobu, píštěl se vytvořila zřejmě třeba mechanicky (mohl se tam kdysi např. zapíchnout kousek něčeho ostrého atd. a tělo si vytvořilo píštěl jako způsob odvodu).Chirurgické řešení ani konzervativní léčba nebyla úspěšná, ono i po operaci je recidiva podle učebnic 75% u těh lehčích případů, u mého evidentně ještě víc :-).Lékař mi poradil naučit se s tím žít - což se stalo :-).Lidé mají horší věci :-).Z důvodů, které jsem vypsala, se lékaři i vzhledem k věku na těhotenství koukají podivně.
Budu ráda za vaše zkušenosti, náměty, podněty. Omlouvám se, že dávám anonymní podpis :-).Dík a všem krásný den a hodně štěstí ve všem :-)Gabriela

Pripadne muzes zkusit soukromou gynekologii Meda http://www.meda-gynekologie.cz Tam sice platis, ale jsou to odbornici, objednas se a necekas, je tam klid, soukromi a nadstandardni pece. Ja mam treba kazdy mesic tehotenstvi podrobny ultrazvuk - normalni i 3D. A v cekarne potkas i celebrity typu Dara Rolins atd. :-) Za jednu tehotenskou prohlidku vcetne 3D ultrazvuku platím cca 300 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3194
7.11.13 17:15

Znám manželský pár, kterému řekli, že nikdy mít děti nebudou, tak se s tím smířili, ale po 40 se jim náhodou zadařilo, dozvěděli se že budou rodiče v den porodu, do té doby nic nevěděli, paní je samozřejmě šťastná, ale zároveň říkala, že je unavená, že je ten věk znát, tak nevím, kdybych neměla děti, jdu toho, ale musela bych se na to cítit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
7.11.13 17:27

Ja kdyz jsem se ptala doktora, jestli nejsem v 36 stara na treti ditko, mi rekl, ze tu ma i 42 letou maminu. Pokud se citi a nema zadne zdravotni problemy, proc ne.Mam kamosku, ta ceka 4 ditko, bude ji 41.Ja mam tri a nekdy jsem z te nasi male taky dost unavena :lol: je ji 1,5 roku a me 39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
7.11.13 17:55

Moje „skorošvagrová“ má termín porodu prvního dítěte teď v prosinci, je jí 41. Mně je 38, Eli 29 měsíců a chci určitě ještě jedno dítě. Máme rodinnou firmu, takže pracovat jsem začala 5 dní po porodu, taky jsem v té době dodělávala vysokou školu a všechno se zvládlo. Unavená trochu jsem, ale protože v podstatě jen pracuju nebo se věnuju Elince, nemám moc času na relax, ale vůbec mi to nevadí. Já bych zase hůř zvládala dítě před 10-20 lety, to jsem měla v hlavě úplně jiné zájmy… Každý to má jinak. Tvoje kamarádka má asi poslední šanci, takže já být na jejím místě, nechala bych tomu volný průběh tak rok a pokud by se zadařilo přirozenou cestou, tak to tak asi má být. Pokud ne, tak bych se asi nesnažila za každou cenu (uměle).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
7.11.13 18:06

Ahoj holky, tak mně je 40 a mám 5 dětí. 22,20,9 a 10-ti měsíční dvojčata. Unavená nejsem, naopak nikam nespěchám jako ve dvaceti. Moje švagrová mi řikala, že ve vyšším věku už nepotřebuje tolik spánku a je to pravda :D Noční vstávání mi tolik nevadí. Mám dvě známé, jedna má třetí dítko v 47 a druhá ve 45. Jo a jedna taky 45. Děti zdravé, mamky šťastné :mavam: Jo a moje jsou plánované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
7.11.13 18:19

@Vince Já spánek potřebuju stejně ať už když byla holka malá-dnes je jí 18. nebo když byl kluk mimčo dnes 1,5 roku a mě je 37 :mrgreen: Ale rozdíl to je, dnes mám jiný rozum a užívám si to víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.22 16:09

Porod v 48

Dobrý den milé maminky.
Mám na Vás asi více na ty starší, velký dotaz i prosbu o rady. V životě se dějí zázraky neplánovaně a překvapivě. Tak jako u nás.
A rádi by jsme uvítali v rodince ještě mimko.Po zdravotní stránce a genetice vše v pořádku.
Co si o tom myslíte?
Děkuji za každý nazor.Ziz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
7.9.22 16:16

@Kapka.kapicka Já bych do toho rozhodně nešla. 48 už je opravdu hodně. Teď se možná cítíš ok, ale co za 10 let? Je už fakt pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
7.9.22 16:36
@Kapka.kapicka píše:
Dobrý den milé maminky.
Mám na Vás asi více na ty starší, velký dotaz i prosbu o rady. V životě se dějí zázraky neplánovaně a překvapivě. Tak jako u nás.
A rádi by jsme uvítali v rodince ještě mimko.Po zdravotní stránce a genetice vše v pořádku.
Co si o tom myslíte?
Děkuji za každý nazor.Ziz

Napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20495
9.9.22 09:23

@Kapka.kapicka-já mám děti 7 a 14 let, v březnu zt, bude mi 44 a budu ještě o miminko bojovat, zdravá sem, od doby, co sem dělávala noční spím málo, stačí mi 3-4h když byly děti malé, spaly krásně, což samozřejmě nemusí být pravidlo, neříkám, že sem plná elánu, že sme sportovně založená rodina, ale žijem tak stejně jako před narozením mladšího, takže já se ještě snažit budu, jen nevím, do kdy, hranici si dávat nechci, ale bláznit také ne, ale pokud se na to cítíš, šla bych do toho na ostatní negativní reakce se vykašli, dítě vám stejně nikdo živit, vychovávat a starat se nebude, je to jen na vás a v dnešní době je rodičů a maminek po 40 hodně držím pěstičky Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí