Starší maminky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
10.6.05 15:00

Ahoj holky,
souhlas s tím, že dneska je radost čekat dítko, máš-li za co nakupovat.
Kočárky:Moje puberťáčci odjezdili Libertou, holčička měla úplně novou, težce sehnanou. No a tenkrát, když byly holčince 3 týdny, s ní hrdá babička vlezla do výtahu pro 3 osoby, zmáčkla tlačítko a vzápětí se ozval takový babiččin jekot, že jsem fakt pomyslela na nejhorší. Stalo se jenom to, že při absensi vnitřních výtahových sveří mi z chromové konstrukce udělala něco úděsnýho:)). Bečela jsem tenkrát do půl třetí v noci(já blbka mladá).
Teď mám chuť koupit si kočárek Nostalgie, jestli neznáte, zadejte do vyhledávače, je to takovej úděsnej proutěnej zázrak. Z hlediska praktického naprostý provar, s tím bych zřejmě stěží vyjela na nejnižší chodník, ale když mně se líbí:) Nepořídím ho, je samozřejmě zbytečně drahý.
Strachy:Jsem ráda, že nejsem žádná výjimka při svých obavách. (to zní jako bych vám ty depky přála, to néééé)Sari, držím ti palce při zdolávání vašeho postižení.
Sourozenci:
Já se přiznám, že nastávající otec je druhým manželem, moje děti spolu máme 9 let a jiné jsme neplánovali, Holčička měla kolem 13-let období, kdy si to vyloženě nepřála. Teď jsou děcka rádi, láskyplně mi říkají „Trautenberk“
Porody a porodnice: Ženský fakt to je o tolik jiný? Já mám v sobě nějakou potřebu bránit před mladšíma matkama své zážitky, protože ony se vesměs domnívají, že jsme právě slezly ze stromu, že jsme ty děti blbě porodily,málo kojily, nelidsky brzy nacpaly na nočník, ztláskaly jim bříška sladkostma a že je div, že jsme to všechno přežily.
No já mám od posledního porodu téměř 17 let a i když jsem nehopsala na mičudě, tak si myslím, že to bylo moc hezký.
Co myslíte?
A technická: no já se pravděpodobně nezaregistruji, protože mi ten mejl prostě nikdy nepřijde.
Hezký den.L.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.6.05 15:03

zapomněla jsem napsat, že jsem to já

• Citovat
  • Upravit
12
10.6.05 20:16

Já se už zaregistrovala. Dívala jsem se na stránky kočárků Nostalgie. To je nádhera. Nejvíc mě nadchly samozřejmě ty nejdražší - ala rok 1900. Pokud máte rovný chodník okolo domu a dál se nechystáte můžou být dobrá volba. Minie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
10.6.05 23:01

kočárek

I já jsem zvítězila nad technikou. Minie, fakt se ti líbí Nostalgie? No já žiju ve velkoměstě, nicméně v jeho naprosto vesnické části. Z druhé strany, kam dneska kromě procházky jedeš kočárem..Jelikož se líbí i budoucímu tatínkovi,možná na tom ulítnem, je nám dohromady 87 let, můžem si dovolit nějakou tu pošetilost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
11.6.05 21:06

Milá Libik (jak se to sakra má skloňovat???) i my žijem ve velkoměstě a náš součet v době těhotenství byl vyšší než váš - dosáhli jsme celého čísla. Pokud se ti Nostalgie líbí, tak neváhej a kup!!! Kočárek my máme ultramoderní (4 kolečka, u trojkolek mi připadalo málo koleček) a hlavně jsem si dopřála superpostýlku a všechny takový blbůstky do ní, okolo ní atd. Doma málem padli, když jsem nařídila namontovat baldachýnek i s kanýrkama. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.6.05 17:53

nick

Libik je domácí forma českého jména Liběna, tedy klidně Libiku.
Koukám, že starší mámy o víkendu vaří, perou, že se na to.. aneb kde jste všecky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
12.6.05 20:09

Já jsem se na to právě dnes ...... a šla jsem s malým do zoo. To je jedna z výhod druhého kola mateřství, jedinečná příležitost pro aktivity, které byste s dospívajícími dětmi nedělaly. Nebo s vámi by vaše VELKÉ děti do zoo šly?? M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.6.05 23:12

přesně

Tak na to se s tatínkem fakt těšíme. Speciálně o ZOO sníme několik let, ale my když ven, tak s čubičkama, takže to je pokud možno panenská příroda, ne,že by jezevčice do ZOO nechtěly. :)
Jinak co se velkých týká, jsem ráda, že je naženu k nedělnímu obědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
13.6.05 10:14

Všechny Vás zdravím,
u mě je pravda to, že celý víkend je u nás ve znamení vaření, pečení, praní a žehlení, protože po týdnu přijede v pátek večer z intru náš syn, prolítne tady, všechno sní, všechno chce vyprat a v neděli večer zase odjede. Takže abych to všechno stihla, musím celou sobotu prát, trošku víc navařit a v neděli zase navařit a vyžehlit vyprané. Žehlení bytostně nesnáším, na to bych si vážně klidně zjednala nějakou dobrovolnici. Navíc celý víkend synátor okupuje počítač, takže nemám šanci se na něj vetřít, navíc ho má ještě ve svém pokoji, takže pokud mu chci dopřát nějaké soukromí, tak mu do pokoje zbytečně nechodím. Ani se nedivím, že se o víkendu dost často zavře v pokoji a vychází ven pokud jede na trénink a na jídlo. Je celý týden 24 hodin denně obklopen lidmi - ve škole, na intru, prostě všude, že je potom moc rád sám. Popřípadě s přítelkyní.
Libiku, došlo k malému nedorozumění, postižené děťátko nemám já, ale to psala stefinka. To jen tak na okraj.
Jinak musím říct, že jsme se včera vůbec s malým nedostali ani ven, protože měl spací neděli. Spal od 9 - 12 hodin a potom šel zase hned v půl 3 a vzbudil se v 6 večer. Není to tedy poprvé, co takhle dlouho chrupkal, taky to Vaše dětičky někdy dělají? Říkali jsme si, že se z něj stává nějaký spáč. Když byl malinký, tak skoro vůbec nespal, navíc když byl vzhůru, tak skoro pořád plakal. Teď se naopak pořád směje a začíná nějak hodně spinkat. Jdu se tedy podívat na ten kočárek Nostalgie. Zatím pa,pa. Už asi blbnu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
13.6.05 10:38

Tak jsem se byla podívat na kočárky Nostalgie 8O . Je to fakt nádhera, ale přiznám se, že bych si ho určitě nekoupila pro miminko. Jsem trošku konzervativnější, líbí se mi klasika a sportovní trojkolky. Ani jsem ho ještě nikde neviděla jezdit po ulici. Krásnej je, to jo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
13.6.05 17:28

ahoj

No to jsem blbik, pletu si jména. Mám ale paměť na obličeje, což je ve virtuálním světě fakt výhoda.
Tak se, Stefi, nezlob, vypadá to, že jsi hodně zvládla a moc ti držím palce.
Holky s tou Nostalgií přišel tatínek, to víte, 48 let, 1. děcko od miminka. (Mně se tedy ten kočár líbí, ale nějak mi k tomu nesedí džíny, tohle by chtělo klobouk, slunečník a rukavičky).Momentálně tatík tesá kolíbku a já jenom trnu, že ten houpák bude mít takovej rozkmit, že to nepůjde použít :D
Víkendové šílení je moje a nacházím v tom zvrhlou zálibu, ženský, taky se u vás tolik sní?(u nás spíš sežere) Žehlení jsem vyřešila razantně, ale nevím, jestli je to případ hodný následování. Pořídila jsem si do baráku maminku. Po téměř 20-ti letech samostatného života byly obě strany hodně překvapené, ale má to své výhody.Tak zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
13.6.05 18:12

Ahoj holky,
víkend u mě byl ve znamení daní, tak jsem jenom občas nakoukla co nového a hend vypínala. No, nějak jsme to s daňařkou papírově znásilnili, protože jsem kus toho nechala doma :roll: tak teď to musím ještě doďobat, dokud to mám trošku v paměti. Fuj to já nerada.
To naše postižené děťátko bude mít za měsíc 7 let a jde do první třídy. Po porodu se jevil jako zdravý novorozenec, ale od tří let jsem byla nervozní, protože nemluvil, jen vydával skřeky a pár slov. Taky jeho chování bylo méně standardní. A byl jakoby za sklem, něco jako mimozemšťan. Myslela jsem, že je to tím, že jsem vyrůstala v rodině složené s ženských a měla zatím jen dcery. Minulý rok byl pro mě strašně intenzivní, protože jsme se na Velikonoce dozvěděli skutečnou diagnozu. Už jsem to ale tušila od podzimka jak jsem sháněla informace kolem podezření našeho neurologa. No a dneska je to jiný dítě. Mluví a vyjadřuje se špatně, rozumí řeči špatně, ale čte, píše, mailuje si s kamarádem autistou … je aktivní, společenský, ale nevychovaný, no je to takový zvláštní s ním, ale už z toho nemám depku. Teď už je to více a více k radosti než ke smutku. Už se chce i pomazlínkovat, občas mi sám přijde dát pusu … normální to není, ale když jsem v nemocnici viděla skutečně postižené děti nebo naši přátelé mají ještě mentálně nebo orgánově postižené děti, tak my máme zdravé dítě. Jen má trošku jinak udělaný mozek než běžná populace.
Na ty kočárky Nostalgie se taky musím jít kouknout. Já jsem byla ochotná si shánět takový ten proutěný nízký ze 60 let, ale 8 tisíc se mi zdálo za starý kočárek moc. Jenže to je už sběratelský kousek nejspíš. Žehlení jsem vyřešila definitivně - žehlím pouze manželovo kalhoty a košile a to na čem záleží. Takže jsem zrušila hromadu věčně nedožehleného prádla. S mojí mátí bych se buhužel nesnesla, to už bych raději bydlela s tchyňkou, ale ta by zas nebyla ze mě odvázaná, protože to co ona ze selského považuje za práci a co za flákání já považuju za nekřesťanskou dřinu a práci. Ale je skvělá a mám jí moc ráda, do ničeho nám nemluví, pokud je její nejmladší benjamínek spokojený. Holčička je podobná jemu a je to jediná vnučka její krve, tak je nádhera ty dvě pozorovat jak si spolu hrají. Ale tchyňce je už přes 70 a ta dřina je na ní hodně vidět i zdravotně.
Tak a je fůra hodin, jdu dělat večeři. Brambory s česnekem. U nás je to poslední dobou stereotyp, kluk nic jiného pomalu nechce. Ale má přísnou dietu, tak jsem ráda, když se má čeho s chutí našťouchnout. Je jinak dlouhá tkanička a v jídle se nimrá.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
13.6.05 20:34

Ahoj

Stefi, jsem ráda, že si bez emocí nastínila, jak to s malým je. Vůbec si myslím, že je spousta divných mýtů o „jiných“ lidech a že integrace, třeba i tak, že se o tom zmíníš takto přirozeně na miminu, je velmi důležitá.
Ty podnikáš nebo účtuješ? Já dělám obojí a zrovna mi z toho dost hrabe.
Mamka v bytě nikdy nezklame, zrovna s ní musím jít hrát žolíky :roll: , no nic, padám.
Tak se mějte hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
14.6.05 10:34

Ahoj holky,
tak to je tedy slovo do pranice. Maminka nebo tchyně v baráku :idea: . Je to možná divný, ale radši bych brala tu tchyni. Moje mamka je dost dlouhou dobu sama a má to na ní vážně neblahý vliv. Ačkoliv jí je 57 let, hraje si na starou udřenou ženskou a pokud si něco naplánuje, tak už s ní nic a nikdo nehne. Třeba když jsme několikrát chtěli, aby s námi jela na výlet, tak to zrovna nešlo, protože si umyla hlavu a dala si kafe a teď chce mít klid, nebo si naplánovala na sobotu mytí oken, tak dva dny před a dva dny po se po ní nesmí nic chtít, protože v sobotu myje okna. A tak podobně. Je to pro mě docela stresující situace, protože jsem si myslela, že z vnoučka po tak dlouhé době bude unešená, ale ona přijde jenom, když se jí to hodí a když se jí po malém začne už opravdu stýskat. Tak to třeba vyjde jednou za měsíc v sobotu na hodinu a půl. Vezme si malého do kočárku, po hodině a půl se vrátí a hned zase mizí pryč, ani se nepo:,–(í. Přitom máme velkou zahradu, kdyby chtěla, mohla by tam být s malým celý den, pokud s ním chce být sama, tak by to taky nebyl problém, já bych si našla spoustu práce a nemusela bych jim u toho vůbec asistovat. Ale to prostě nejde. Dost mě to štve a mrzí zároveň, protože vždycky když přijde, tak ještě během těch pár minut než odejde, tak mi stihne vyčinit, co jsem zase udělala špatně a co se jí nelíbí, něco zkritizuje a odejde :evil: . Pořád jenom hlásí svoje požadavky, co by chtěla jak by to chtěla, ale když jsem jí řekla já, co bych chtěla, tak to prostě nejde realizovat. Tchyně je tedy podstatně vstřícnější, pokud ji o něco požádám, tak se vždycky domluvíme. Do ničeho nám nemluví, občas se konkrétně na něco zeptá, co jí vrtá hlavou, ale jinak bez problémů.
No, to jsem se zase dostala trošku někam jinam, ale to je problém, který mě vážně štve. Manžel se do toho radši většinou neplete, protože by se s mamkou akorát pohádali a to taky nikam nevede. Já teda nevím, ale je to pro mě dost vážný problém, řeči nikam nevedou, mamka si stejně pořád vede svojí. Už jsem z toho zase smutná, zatím se mějte hezky. Přeji krásný a slunečný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
14.6.05 11:00

Sari moje máti je o pět let starší a není sama, nicméně jako bys mluvila o ní. Navíc větší děti mi i bila, když se nechovaly podle jejích představ … nebrala ohledy, že naše výchovné postupy jsou obrovsky rozdílné. Nakonec jsem jí děti přestala „půjčovat“. U mě je to taky pořád bolavé téma a schéma návštěv vypadá podobně. Já se vždycky bojím, když má přijet. No, poslední dobou se to trochu vylepšilo. Štěkli jsme se, postěžovala si na všechny strany jak jsem nevděčná a nevychovaná a rok tu nebyla. Teď se snaží aspoň být zticha, ale mně to uvolnění jde pomalinku, pořád mám z toho nervy v kýblu před a dlouhé dny po.
Libiku jenom dávám papíry manželovi do písíčka a pak to jednou do roka sesypeme a odneseme daňařce. Sama bych to asi nezvládla usmolit. Možná ano, ale neorientuji se, tak by to podle toho vypadalo. Spíš to manžel ukončí, protože loni velká ztráta, letos to taky je špatný a tak ho to netěší. U daňařky vypadal jak spráskaný pes, ona se ho snažila rozveselit a dodat mu optimismu.
Tchyně v baráku, mojí je už 72, zatím je čiperná. Sice má pět dětí, ale postarat se můžou jenom dvě. Dvě jsou vážně nemocné, jedno nemá bydlení. Sice nevím jak by babička snášela přesazení a asi by se teprve ukázalo jak by nám to spolu šlo, ale je fakt zlatá a k nám domů bych si ji vzala. Představa, že by šla někam do domova nebo LDnky je pro mě nepřijatelná. Měli jsme doma nevlastního dědečka a bylo to super, i když moje máti … nepadli si do oka. A to s ním neměla žádnou práci, byl fyzicky i duševně fit do devadesátky, vlastně do smrti.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky