Starší maminky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2304
18.6.05 10:25

Furt nakukuju, ale taky mám pocit, že sem nikdo nezavítá a momentálně nemám téma :-). Ale k pokecu jsem, mám zapnutý net pořád a občas odběhnu se kouknout co nového. Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
20.6.05 10:05

Ahoj holky :D ,
po delší absenci Vás všechny zdravím. Koukám, že se nám to tady nějak rozpadá :roll: . Na jednu stranu se nedivím, začalo být hezky, tak určitě všechny lítáme pořád někde venku :) . Alespoň u nás to tak je. V každé volné chvíli jsme na zahradě, užíváme sluníčka, rochníme se v bazénku a je nám fajn. Teď jsem na chvíli zaskočila, malý šel odpočívat, tak mám trošku volna. V sobotu tady u nás byly závody na horských kolech, tak jsme byli celý den v Teplicích. Bylo to moc hezký, na závodech je vždycky fajn atmosféra,vyšlo i počasí, trošku foukalo, takže nebyl až takový pařák. Větší část byla situována do parku, takže se prcek i dost naběhal. Potom jsme šli ještě večer na koncert Kabátů - rodáků z Teplic, ale tam byl tedy příšernej vzduch. Nebylo to venku, ale na stadioně uvnitř, a to bylo hustý. Ale jinak pěkný. Náš drobeček zatím řádil u babičky, což bylo poprvé, že někde takhle sám zůstal. No a dopadlo to tak, že jsme si pro něj po skončení koncertu v 11 v noci jeli a odvezli jsme si ho domů. Takže až budem potřebovat zase někdy pohlídat, tak už víme, že to dopadne líp a už to půjde. Už bude vědět, co ho čeká. No a jinak když jsme dorazili večer domů, tak jsem myslela, že padnu a už mě nikdo nezvedne. Dost rušný den a ještě do toho to teplo. No, nechtěla jsem se jít ani umýt, jak jsem byla zmožená. Ale v tomhle počasí to vážně nejde nedodržovat základní hygienu, že :wink: . Jo, ještě jsem zapomněla říct, že jsem musela opět během pátku a soboty vyprat všechno klukovo oblečení, protože v pátek večer teda přijel, ale v sobotu večer po závodech zase hned odjížděl autobusem s celou bandou zpátky na intr, protože v neděli jeli nějaké závody ještě někde jinde. Takže jsme v sobotu během sportovního veselí ještě zaskočili domů, vyžehlila jsem vyprané věci, kluk si zabalil a zase jsme se vrátili zpátky do města.
Holky, doufám, že se tady zase trošku rozjede nějaká drbárna, neříkám, že se u toho musí sedět pořád - já jsem jasnej příklad - ale občas sem nakoukněte a něco přihoďte do placu. Zatím se mějte hezky, zase se přijdu za chvíli kouknout. Ono se mi taky pořád do 1. patra nechce lítat, kdybych měla počítač za zády, nebyl by to takový problém, připojení máme nonstop, takže jinak o nic nejde, jenom ty schody. Tak zatím ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
21.6.05 11:23

No holky, kde jste všechny??? Ať koukám, jak koukám, nikdo nic nepíše. No nic, jdu ven.
Kdyby se tady náhodou někdo mihnul, zkuste třeba něco napsat. Ahoj :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.6.05 20:33

Ahoj, koukám, že pořád nikde nikdo. Ono to bude tím, že starší i mladší až mladé máme podobné starosti a radosti s dětma, takže jsou asi všechny matky rozprostřeny napříč diskusemi a deníčky. Přesto si myslím, že se trochu lišíme, musíme plynule přepínat z řešení kojeneckých otázek do řešení problémů téměř velkých dětí. A to teda někdy považuju za supernáročný, co vy???? Já například přemýšlím jak zítra stihnu návštěvu pískoviště (tvrdě vyžadováno od malého) a účast na schůzce rodičů na gymnáziu, obé je ve stejnou dobu. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
23.6.05 16:41

Minie , tak toto dilema jsem vyřešila už když holky byly ve druhé a třetí třídě. Přestala jsem na ně chodit. A bylo mi jedno co si učitelky myslely. U nejstarší jsem byla jednou na třídních chůzkách v prvních dvou ročnících, ale naposledy s břichem pod bradu, tak jsem se tam skvěle vyjímala. pak už jsem jen vzkazovala, že nemůžu, že nemám hlídání :). Jak Pepča nastoupí do první třídy budu muset zase začít chodit nebo se budu domlouvat s učitelkou před vyučováním. Moje kámoška má kluka autistu v první třídě a na schůzce byla jen jednou a to se tam po školních věcech začalo probírat od rodičů, že nechtějí, aby jejich děti chodily do stejné třídy co jejich kluk, dost nechutná debata. když se u nás ve vedlejším větším městě měla přestěhovat speciální škola do budovy jedné ze základních škol, pedagogové sepsali petici proti a byly tam tak nechutné výroky, jako že odmítají sdílet jídelnu s … nevím jak přesně to bylo napsáno, ale skoro jako by napsali s kriply a že si je nepřejí potkávat na chodbě a že jejich výborná škola tím ztratí kredit a rodiče k nim nebudou chtít dávat děti. Místo aby rodičům vysvětlili jak se věci mají.
Pepča jede v neděli na týden na autistický tábor. Budou tam samí aspergeři, což jsou vyjímečně nadané a vysoce inteligentní děti, ovšem s podivným chováním a sociální slepotou. Mám problém s nečekanou nezbytností - ešusem. tak se po něm musíme podívat. A zjistila jsem, že Včera jsem s velkou radostí přinesla domů obutí na Pepčův tábor za pár šupů, ze sekáče. Dneska už se neraduju. Zítra musím vyrazit do obuvi, to co jsem koupila mu je velké :(. No snad to využije ještě letos, za rok už by to bylo zas malé. Adélce jsou pro změnu tenisky těsné. No aspoň že dvoje tenisky jsem dostala za pade, protože jim tam ležely dlouho. Botasky byly za 180, no do podzimka je na lítání užije, dám mu do nich vatu (starý trik mojí máti, zá:,–(ně nám kupovala boty aspoň o číslo větší). Má nové botasky, ale ty mu na stanový tábor nechci dávat, jsou pěkné semišové.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
29.6.05 13:40

Jestli sem ještě někdo nakoukne, tak Vás všechny zdravím. Nějak se nikomu nechce do psaní, nebo diskutujeme nad jinými důležitými věcmi. Nenapadá mě žádné téma, které by se dalo rozebrat, snad jenom to, že jsou tu konečně staršími dětmi očekávané prázdniny, zítra vysvědčení a jak já s oblibou říkám - když skončí letní prázdniny, za chvíli tu máme vánoce. Ono je to úsměvné, ale když se nad tím člověk zamyslí, tak je to potom raz dva.
Je stále teplo, ikdyž dnes je u nás příšerné dusno bez slunce, jsme pořád na zahradě, malý se cachtá v bazénku a vesele se potíme. Před chvílí znaven usnul, tak si půjdu dát kafe a připravit něco k večeři, ať mám nachystáno a nemusím se potom navečer honit. Stejně nevím, co mám pořád vařit, přijde mi, že jsou to pořád dokola stejná jídla. Občas najdu někde zajímavý recept, tak to zkusím udělat, dopadne to dobře, ale recept je založen v knize zapomnění. Občas své výstřižky proberu, něco mě osvítí a je tu nápad, ale jinak ..... :roll:
No, mějte se krásně a někdy možná ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.6.05 13:50

Ahoj, teď jsem ai po 3 dnech nakoukla a ejhle, někdo píše!!! Taky máme dusno a nepříjemně, a to nás dnes čeká navečer zahradní oslava i s malym, takže je jasný, že bude bouřka. S tím jídlem, že je to pořád to samý, máš pravdu. Výměna receptů by přišla vhod, s malým už mě dochází nápady. Dnes jsem oběd doslova odflinkla - vařený brambor, dušený rajče a cibulka, posypaný sýrem, výroba rychlá. Zdravím všechny, nepřihlášená Minie.

• Citovat
  • Upravit
116
22.8.06 18:18

Ahoj holky, poslední příspěvek je z loňského roku, myslíte si, že by se to mohlo zase na chvilku uchytit? Co je u vás „starších maminek“ nového? Co děti, jak rostou, ty starší jak pracují atd..? Nechcete to zase na chvilku zkusit? Kdyžtak něco písněte a uvidíme :)
Tak se zatím mějte hezky ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
22.8.06 20:45

Tak jsem tu diskusi vyhrabala mezi starými, ale koukám že do špatného chlívečku. Nevím ale, jak by se to dalo přesunout jinam :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
22.8.06 21:02

Zdravím „starší“ maminky, tuto diskuzi jsem objevila dnes a asi omylem. Ale patřím sem taky. Je mi 37 a mám dvě děti - 11 let a 20 měsíců ( mají stejného tátu). Celkem jsem se našla v několika předchozích příspěvcích. Taky si nynější MD hodně užívám a nelituji, že jsme se nakonec k druhému dítěti rozhoupali. Je to skvělé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.9.06 16:06

taky se můžu přihlásit k vám,starším maminkám, je mi 36, zatoužila jsem po miminku,a už je na cestě :) moc se těším,jen ty obavy jsou teď nějaké větší,než když jsem byla „mladice“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
19.9.06 10:37

Hoj, je mi 38 let a mám skoro 18 letou dceru a 2 letou.Ve 35 jsem si řekla teď nebo nikdy, dlouho mě od toho zrazovali , měla jsem myom.No dopadlo to dobře, sice jak malá měla asi rok museli mi vzít dělohu i s myomem protože začal najednou prý vlivem hormonů hodně růst ale teď je mi OK a jsem strašně ráda že toho prcka mám. Starší dcera má své, kluk atd. a já mám se o koho starat a s kým se mazlit. Je to super. Jen jedno negativum…ve 20 letech jsem vše řešila klidněji, žádné stresy,vymýšlení nemocí, měla teplota no a? tak angína, to přejde atd. nic jiného mě nikdy nenapadlo. A teď ? Děs, ze všeho dělám větší vědu, mám větší strach, více si toho člověk přečte a už vidí jiné nemoci!! Má zvýšené teploty? už kontroluju uzliny,má modřiny?…ježiši nebude jich mít víc?..krevní onemocnění atd. atd. Takže takový cvok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
19.9.06 14:20

Beki,myslím,že na tom budu podobně,ve dvaceti má člověk jiný přístup.Ale holky jsem měla plánované,tenkrát bylo normální mít v jednadvaceti mimčo.Pak se najednou doba změnila.Teď mi dětičky odrůstají a já se cítím mladá na blížící se prázdné hnízdo…Tak jsme to zkusili,a ono se to tak rychle podařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.13 10:36

krvácení a jiné potíže :-(

Dobrý den, holky, mám prosbu o radu.Bude mi 40,ze závažných důvodů (ne že bych byla neplodná)jsem neměla děti. Důvody sem nechci vypisovat, ale byly skutečně závažné, naštěstí se vyřešily. Šly byste ve 40 nebo 41 do miminka jako prvorodička? Mám velké potíže s nadměrným menstruačním krvácením - byla jsem u 2 gynekologů a nic (nález, nedejbože rakovina, nádory atd.tam není, je to zřejmě rodové, měla to tak máma i babička).Kdybyste náhodou věděly o dobrém gynekologovi v Praze, dejte prosím vědět. Platila jsem u dvou šílené částky - ale např. u jednoho, který si peníze vzal, to dopadlo tak, že když se chci objednat, ani v tak akutním případě nemá teď čas.-).Kromě krvácení trpím střevní píštělí - vede ze střev k místu mezi přirozením a řitním otvorem, čas od času zduří, toto místo na kůži se protrhne a bohužel vytékají otvorem výkaly ze střeva. Nemám Crohnovu ani jinou chorobu, píštěl se vytvořila zřejmě třeba mechanicky (mohl se tam kdysi např. zapíchnout kousek něčeho ostrého atd. a tělo si vytvořilo píštěl jako způsob odvodu).Chirurgické řešení ani konzervativní léčba nebyla úspěšná, ono i po operaci je recidiva podle učebnic 75% u těh lehčích případů, u mého evidentně ještě víc :-).Lékař mi poradil naučit se s tím žít - což se stalo :-).Lidé mají horší věci :-).Z důvodů, které jsem vypsala, se lékaři i vzhledem k věku na těhotenství koukají podivně.
Budu ráda za vaše zkušenosti, náměty, podněty. Omlouvám se, že dávám anonymní podpis :-).Dík a všem krásný den a hodně štěstí ve všem :-)Gabriela

• Citovat
  • Upravit
3435
24.3.13 11:01

@Beki Mám to stejně :lol: Holka sedumnáct a kluk bude mět rok. Připadám si stará mezi mladýma maminkama když se synem chodím cvičit a plavat.Sem ráda že ho mám, člověk se má ským mazlit a tšit se sjeho pokroků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí